שבוע טוב

Hagay35

New member
שבוע טוב

היי אני לוקח כל יום כמוסת אלספה שזה אומגה 3 שמן דגים קניתי בסופר פארם 105 שח.
יש עוד 2 חברות שריכוז יותר גבוהה וזה קצת יותר יקר ככה המוכרת בחנות טבע אומרת ,השאלה היא היכן שמן כזה נקי אני יכול להשיג?
כמה כמוסות צריך לקחת ליום? זה אמור להגביר את הריכוז ככה הבנתי!
תודה לכם

יעל ND

New member
אומגה

לא חושבת שתשיגי יותר אם תקני משהו יקר יותר.
אנחנו לא מכירים אותך, לכן לא נוכל להעריך את מידת החסר שיש לך. ומבחינה טיפולית, יש כמה וכמה שיטות, ומטפלים שדוגלים בשיטות טיפוליות שונות ימליצו על מינונים שונים.
אני ממליצה לך לפנות לאבחון וטיפול מסודר לאיש מקצוע.

האם באמת יש לך סיבה להניח שחסר לך אומגה 3

השלמת אומגה 3 יכולה לעזור לריכוז או לכל דבר אחר רק אם היא אכן חסרה.

אם לא זה לא יפתור לך שום דבר, כמו כן יתכן שזו רק חלק מהתמונה וחסרים/ עודפים גם דברים אחרים - שווה לבדוק.

ואם כן:
מה שחשוב זה המאזן בין אומגה 3 לבין אומגה 6 - כך שאם התשובה היא כן, ואם כמות השומן הכוללת שאת צורכת היא גבוהה: אז חשוב לא פחות להפחית את כמות השומנים האחרים בתזונה שלך.
כמו כן יש אומגה 3 גם בזרעים: פישתן, צ'יה, אגוזים שונים - והם יכולים להיות מקור טוב וטבעי לאומגה 3.
אפשר להשיג שמן פישתן (נשמר בקירור כדי שלא יתחמצן) בחנויות טבע - מאוד טעים, אך חשוב לקחת בחשבון שהשמן בניגוד לזרעים רגיש לחמצון ויכול לאבד את הערך התזונתי שלו. בתחושה שלי על סמך ניסיוני האישי - זה עדיין משפיע למרות שכנראה יש ירידה באיכות לאורך זמן.
זרעי פשתן גם כן מאוד טעימים (פחות אוהבת את הצ'יה) - חשוב לטחון/ להשרות במים (סוג של הנבטה) כדי שמע' העיכול תוכל לספוג ושזה לא יצא שלם בצואה.
בכל מקרה חשוב לא לחמם כדי לא להרוס - להוסיף על האוכל לפני הארוחה למשל.

ladybug4NLP

Active member
אומגה 3-בארץ לא עושים בדיקות למציאת חסר

ובעצם גם לא יודעת אם בחו"ל.

אולם כשיש לאנשים תלונות מסוימות - נותנים אומגה 3 ובדקים אם המצב משתפר.
אין הרעלה או סיכון בלקיחה ואם יש עודף אז זה פשוט נפרש.

לצערי עד כמה שידוע לי אומגה 3 בגלל התזונה שלנו-תמיד חסר בכמות זו או אחרת וכמויות שנכרות היום יכולות להועיל.

אין לקחת אומגה 3 אם לוקחים מדדלי דם נוספים (תורפות כמו קומדין) בלי להוועץ ברופא וגם ג'ינקו ודומיו-יש להתייעץ עם איש מקצוע.

בעבר נטו לתת שמן דגים (איכס) שקבלנו כילדים בלי יוצא מן הכלל.
המזון שלנו לא יכול למלא את מה שאנחנו זקוקים לו וגם לא דגי סלמון שרובם מגודלים בכלובים ולא עוברים את התהליך של שחיה לאורך 1000 ק"מ מעלה הנהר שעשה אותם למה שהם.

כדאי לבדוק שהכמוסות תהיינה ממקור טוב ולא מזוהמות בכספית.
אומגה 3 ממקור צמחי לא נותן אותם תוצאות כמו אומגה 3 ממקור חי (בדומה שויטמין B12 ממקור חי לעומת מקור צמחי)

היום למי שיש כסף, יעדיף לקנות שמן קריל שנחשב לטוב יותר מכל אומגה 3 המיוצר היום

נ.ב. אני באופן אישי לא אוהבת את החברה שהזכרתם .
יש בשוק המון סוגים אחרים

אני קונה באינטרנט מחברות ידועות וכאלה שיש להם ציפוי ועל כן לא מתפרקות בקיבה ואין להם טעם של "דג"

בוודאי שלא עושים בדיקות

אומגה 3 זה שומן, הוא נמצא בגוף בעיקר ברקמות - למשל בממברנות של תאים. גם אם יש איזושהי כמות שלו בדם זה לא יגיד הרבה.

מאידך אבחון אצל מטפל למשל, יכול להעלות תמונה שתעלה חשד כזה בעקבות סימפטומים, תזונת המטופל וכיוצא בזה. כמו שיכולים להיות גם מצבים של בעיות ריכוז על רקעים אחרים.
וזאת בניגוד לאדם שחש שהוא סובל מקשיים בריכוז ויודע/ שמע שאומגה 3 עוזר לבעיות בריכוז ולוקח וזהו.

hal767

New member
לדעתי, טעות.

אומגה 3 ניתן לקבל בדרך האידאלית - מזון טבעי בריא.
הוא נמצא בשפע באבוקדו, אגוזים, ירקות שונים, שומשום ועוד.
התוסף הנ"ל פסול לשימוש אדם לדעתי. הוא אינו מאוזן כי הוא שמן. במיוחד שמקורו בחי הוא מגיב מאד חומצי. יש לכך השלכות בריאותיות שליליות.
בנוסף לכך, צריכת תוסף שלא לצורך מזיקה הרבה יותר אם אין מחסור במה שמכיל. לכן, גם אם רוצים לצרוך תוסף זה מחייב שיקול דעת מקצועי המבוסס על מימצאים ומעקב רפואי.
אני בדעה שאת הצרכים התזונתיים של הגוף יש לספק באמצעות תזונה מתאימה, בה יסודות המזון נמצאים במצבם האידאלי ובאיזון הנכון, ולכן הם גם זמינים, גם מועילים ואינם מזיקים.

אבי 122

New member
האל, כתבת ש...

"אם רוצים לצרוך תוסף זה מחייב שיקול דעת מקצועי"
אני מניח שאתה מתכוון לשיקול דעת מסויים מאוד...

hal767

New member
ראה, תוספים הינם תרופות, הם לא מזון.

לדעתי זאת שערוריה שכל אחד יכול לרכוש ולצרוך אותם על דעת עצמו ללא פיקוח רפואי.
השימוש בהם עלול לגרום נזק לבריא ולחולה בטווח קצר או בטווח הארוך.
באינטרנט ובתקשורת יש הרבה מאד מידע בנושא. חלק ניכר מהמידע הזה הינו שגוי וחלקו הינו פרסומת סמויה במסווה של מאמרים מדעיים כביכול. גם "אנשי מקצוע" שונים נרתמים תמורת כסף רב לקידום המכירות הזה. והציבור מאמין לקישקושים האלה ומשלם ביוקר על כך.

צריכת תוספים מחייבת מעקב רפואי ע"י איש מקצוע שמבין בזאת. מעקב זה כרוך גם בבדיקות רפואיות.
אישית, אני מעדיף את השימוש במזון בריא כדרך להזין את הגוף ולא בחיקוי עלוב תוצרת המעבדה הכימית המוכר בשם "תוסף מזון".

למעלה