שבוע טוב

Hagay35

New member
שבוע טוב

היי לנו שיחה במשפחה על כל הנושא של לגור באירופה וכו,בת הדודה שלי מגיעה לביקור בארץ היא מצפון גרמניה.ודיברנו על רמת החיים בארץ השפע שיש וכו ברוך השם,השפע שגורם להשמנה וכו.
אך החיים באירופה על כל הזכויות שיש שם ? האם באמת הבדלים הם קטנים? אשמח לחוות דעתכם.
תודה ושבוע נפלא

elley

New member
תגדיר אירופה

החיים ביוון זה לא אותו דבר כמו חיים בנורבגיה.

ועם זאת, חיים הם חיים. לא משנה איפה אתה על הגלובוס, בבוקר אתה קם, אוכל ארוחת בוקר, נדחס בתחבורה בדרך לעבודה, עובד, חוזר הביתה בערב למשפחה ולחברים. רק שמחוץ לישראל אתה עושה את זה בשפה שאינה עברית, לא תמיד מבין מה רוצים ממך (בהתחלה בטח), ופוגש כל מיני אנשים וחוויות שלא היית פוגש בארץ. אם בארץ אתה טיפוס קונוונציונלי, רוב הסיכויים שגם בחו"ל תהיה כזה. ואם אתה טיפוס צבעוני - אותו כנ"ל. החיים זה משהו שאתה עושה בעצמך, ה"איפה" פחות משמעותי.

לאיזה זכויות אתה מתכוון?

Hagay35

New member
היי

אני מדבר על אירופה המערבית נגיד אחד שהוא עם דרכון אירופי ואחד שהוא אזרח ואחד שחברה בינלאומית רוצה שיעבוד אצלה באירופה המערבית.

א.אני מדבר נגיד עובד שמקבל פה בארץ 10 אלף אותו תלוש באירופה המערבית יהיו לו יותר תנאים וזכויות מאשר בארץ?

ב.מה היתרון בין להקים חיי משפחה וקריירה שם ופה?
תודה לך

elley

New member
.....

לגבי תנאים וזכויות, גם מערב אירופה זה מקום גדול, ומה שתקף בצרפת לא תקף בגרמניה, והחוקים בבריטניה אחרים שוב. מעבר לזה, יש תנאים והטבות שקשורים לעבודה ויש תנאים והטבות סוציאלים, ושוב, בכל מדינה זה אחרת. זה גם אחרת אם אתה אזרח המדינה הספציפית, או שאתה אזרח של מדינה אחרת באיחוד, שרק תושב במדינה הספציפית. ההבדל הזה (צרפתי שחי בצרפת או גרמני שחי בצרפת למשל) משפיע גם על חיי המשפחה (ויזות ואישורים לבני זוג למשל).

מה היתרונות בכל אחד מהמקומות? קודם כל תבחר מקום. שנית, תבחר אדם. בכל מקום יש דברים שונים במקומות שונים בסדר העדיפות הלאומי והמקצועי, ולכל אדם חשובים דברים מסוימים יותר מאשר אחרים, ולכן התשובה על ב' היא סופר אינדיבידואלית, ואני לא חושבת שאפשר לענות עליה בקלות כזו בפורום כזה בכלליות כזו.

למעלה