שבוע טוב

תמר 45

New member
שבוע טוב

אני לחוצה מאוד. אתמול הגיעה אלינו מטפלת חדשה מאוקראינה, ישר מהמטוס. דוברת רוסית אוקראינית ופולנית. אני מבינה פולנית אבל לא יכולה לדבר. היא לא יודעת אנגלית. אחותי היתה איתה אתמול , היום ומחר ומסבירה לה . לא ברור לי איך אני אדבר איתה בטלפון. המענין הוא שאבא מסוגל עדיין לתרגם לה מעברית לפולנית. היא בעצמה לחוצה מאוד. אחרה בחמש דקות לתת לאבא את הכדור ומיד רצה בלחץ לתת לו. תוך כדי שתייה אבא התחלי להשתעל והיא שוב נלחצה . ואותי מלחיץ שאצטרך ללכת לשם כל יום או כמה פעמים ביום. היא נראת עדינה , וחמודה האם יש למישהו ניסיון עם מטפלת שלא ניתן היה לתקשר איתה בהתחלה.

ענתי44

New member
ראשית, תמר יקירה, תרגעי../images/Emo24.gif

כל ההתחלות קשות וההתחלה הזו של המטפלת החדשה קשה שבעתיים אך עשוייה להתברר כסיפור הצלחה. אני ממליצה לך לחפש מכרה דוברת רוסית או אוקראינית או פולנית, נראה לי שרוסית תמצאי ביותר קלות. אולי האחות במרפאה שלכם, אולי הפקידה בסניף או חברה שלך בעבודה. שתוכל להסביר. אני יודעת שאת אישה מאוד עסוקה אבל בימים הקרובים תצטרכי להיות שם יותר. אולי תרשמי מחברת הוראות כלליות ונוהל עבודה עם תרגום לשפה שהמטפלת הכי שולטת. כשאת לצידה " תדברי" אליה בשפה המשותפת לכן פנטומימה. לא יקירה אני לא צוחקת אני רצינית. תראי לה מה היא אמורה לעשות. למשל איך לתת לאבא כדורים, איך לטפל בו. תתחילי בדברים החשובים ביותר ותכניסי אותה בהדרגה לעבודה. למשל קניות או מטלות בית יכולים לחכות. הטיפול המעשי באבא לא. מחזיקה לכם אצבעות.

zs1957

New member
תמר, בהצלחה עם המטפלת החדשה

ההתנהגות שלך ושל המטפלת מאד טבעית. המטפלת רק הגיעה לבית אביך הישר משדה התעופה ,היא לא דוברת אנגלית אלא, רק רוסית, אוקראינית ופולנית שפות ,שאתן לא דוברות אלא רק אבא מדבר פולנית. המטפלת לחוצה מאד גם מבחינת שפה ותקשורת עם הבנות וגם, מקום חדש יא רוצה להוכיח למשפחה שהיא יודעת לתפקד. ואז מרוב הרצון והלחץ יוצא פקשוש.אתן לחוצות כי נכנסה אשה זרה לבית אביכן ,שאין לכן כל תקשורת עמה איך היא תבין מה אתם רוצים ממנה? דילמה לא פשוטה. אני כותבת מנסיוני בלבד, אפשר וניתן לתקשר עם המטפלת האוקראינית זה מחייב אותך ואת אחותך לבקר לעתים תכופות בבית אביך, ללמד אותה את המטלות שבהן תעסוק, לבדוק את תפקודה, לראות אם היא חמה, נעימה ,בעלת סבלנות, יודעת לנקות ,לבשל והכי חשוב לתקשר עם אבא בחום ובאהבה ולהעניק לו את כל הצרכים מזון, נקיון, תרופות, רופא, קניות, טיולים בפארק,לווי למועדון יום לקשיש, במידה והולך.האם אבא מבקר במרכז יום לקשיש באיזור מגוריו?במקום פעילויות רבות, צוות מיומן וחם ויש לו חברה. אמי ז"ל היתה שם חמש שנים ונהנתה מאד וגם אנחנו נהננו. יש שתי ארוחות :בוקר וצהריים,הסעה הלוך ושוב. אני תקשרתי עם מטפלות שלא ידעו אנגלית לימדנו אותן את העבודה וגם לדבר עברית.האנגלית שלהן היתה עילגת והרבה פעמים לא הבנו אותן דברנו בידיים, בציורים ובסוף הבינו ונוצרה תקשורת. הביקורים של בני המשפחה בבית חשובים מאד למטופל ולמטפל כאחד לבדוק ,שהכל תקין ומתנהל כשורה ,לבדוק האם אבא מרגיש טוב נפשית ופיזית.במידה וזה לא מסתדר תמיד ניתן להחליף מטפלת זאת חובתה של החברה כלפי המעסיק. אשמח לסייע לך ב כל עת. זהבה

תמר 45

New member
תודה על מילות העידוד והתמיכה

אכן הענינים נראים קצת פחות מלחיצים. אחותי היתה כאן שי שבת ראשון והדריכה את המטפלת בענינים המרכזיים הקשורים לאבא. ביומים האחרונים אני רק בקשר טלפוני עם אבא. עם המטפלת אני לא יכולה לתקשר דרך הטלפון. [דרך אגב אני מבינה פולנית אבל לא יודעת לדבר]. מענין שאבא מסוגל לתרגם מעברית לפולנית. מה שמוכיח שהוא עדיין בעל יכולת חשיבה מסוימת. הנורא ביותר הן ההזיות: חזרה לשואה; העבודה וכו. אני עסוקה מאוד. עד יום ששי אין לי רגע לנשום. מקווה שמחר או ביום ד' אקפץ לשם לכמה דקות. אין ספק שמטפלת חדשה יש לה יתרונות רבים [בצד החסרונות]. היא רוצה ללמוד, עדיין לא מכירה את המנטליות, ובהחלט אפשר לעצב אותה כפי שאנחנו רוטצים [ דימוי לפלסטלינה]. מקווה שאכן תמשיך להיות בסדר. ושוב תודה לענת ולזהבה

למעלה