שבוע טוב.

חלושקית

New member
שבוע טוב.

מחפשת מתכון לעוגת יום הולדת משהו מורכב עם קומות ועיצובים. לא מקצפת ודובדבנים כי לא אוהבים את זה אצלינו.... ושיהיה פרווה עם חומרים שיש אותם בהכשרים מהודרים הקלים למציאה. כמה שיותר מהר בבקשה כי אצטרך את זה לקראת יום שלישי. תודה!!

חלושקית

New member
מצטערת על ההודעה הכפולה.

משהו נתקע לי בתפוז

מצאתי עוגה שלוש קומות של קרין

עוגות שוקולד פרווה ב-3 גדלים: 26 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, רצוי קפואות, לפי המתכון הבא: עוגת שוקולד פרווה עסיסית: 2 כוסות קמח תופח 1 כוס קקאו 2 כוסות סוכר 2 ביצים 1 כוס שמן 1 כוס מים פושרים 1 כוס מים רותחים מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. לציפוי שוקולד פרווה: 2 פחיות חלב קוקוס 1 קילו שוקולד מריר 2 כפות דבש מעט תמצית וניל 50 גרם מרגרינה (לא חובה) לקישוט: בייגל'ה מקלות נייר כסף לציפוי נשיקות מרנג קטנות לבנות (או סוכריות לבנות) סוכריות כסף קטנות בובת חתן-כלה בסיס קרטון עגול גדול ועבה רכיבים: מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים). מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז. מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף. מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.

pirge

New member
מה עושה הכושית שלי אצל קרין? אני רואה טוב?

רותי410

New member
אוי, פירגה, גם אני ראיתי את זה. ושפשפתי

את העיניים בתדהמה. שאלתי את עצמי,מה עושה העוגה של פירגה כאן? אלא אם כן זאת העוגה של קרין, אבל בכל מקום את חתומה עליה, אז לא יכול להיות. מעניין העניין הזה (תתחילי לבקש זכויות יוצרים!!!)

pirge

New member
איך עושים את זה?..רעיון טוב לאור המקרה המצער.

רותי410

New member
היי, פירגה. אני יודעת שזה עניין של רישום חוקי

לא מכירה בדיוק את הפרוצדורה. קודם כול כדאי לברר עם מי שהעלה את המתכון, אולי הוא שגה ובלבל שני מתכונים? בכל מקרה, אפשר לספר את הסיפור לאנשי תפוז ולהתייעץ. ואם תרצי לעשות את הצעד, הכי טוב לשאול עורך דין - אם יש לך מישהו במשפחה או מכר - והוא כבר יוכל להנחות אותך מה לעשות. זה מעצבן הפלגיאטים האלה. ובהצלחה

מתכונים של קארין גורן

לפירגה, איך שראיתי את העוגה בטלויזיה אמרת מה זה העוגה של פירגה? גם למתכונים של פיירגה היא הגיעה . אגב הרבה מהמתכונים שהיא מפרסמת הם של רוני ונציה הנס ברטלה , רות אוליבר ועוד ועוד. לי יש המון ספרי אפייה בבית ישנים וחדשים ובכל פעם אני נתקלת במתכונים שהיא מפרסמת שהם לא שלה גם עוגת השוקולית המפורסמת מופיעה אצלה בספר סודות מתוקים רק מה היא שינתה משמנת מתוקה לשמנת חמוצה. לפחות שתיתן קרדיט

למעלה