שבוע טוב

שבוע טוב

יש כאן מישהו שקרא במקרה את הספר מקימי של נועה ירון דיין? אם כן אשמח מאוד לשמוע על כך! זה קצת דחוף לי.

אוקי יש לי כמה שאלות

א. ידוע לך אולי קצת רקע על המחברת? ב. אני מרגישה שהספר הזה נתן לי הרבה תשובות על עצמי. נראה לך שזה הגיוני? ג‎. את יודעת אם היא חיברה עוד ספרים‎?‎

הסיפור שבספר

הינו בעצם סיפורה של נועה ירון עצמה! לא נראה לי כ'כ הגיוני אך מי אני שאפסוק הרי איני מכירה אותך אבל באופן כללי היא מתארת שם מצבים מ א ו ד קיצוניים ! שקורים גמ'כ בציבור החילוני לא לכל 1 אלא בעיקר לאלו שנמצאים במרכז הבוהמה ההישראלית ולא סתאם אלא בתקופה של עיצוב האישיות (היא למעשה בתוך הזבל מגיל 0 ) ולמיטב ידיעתי זה סהפר הראשון שלה.

מיידלע19

New member
אז ככה:

המחברת, נועה ירון, היא חוזרת בתשובה.. הייתה שחקנית בעבר כיום חסידת ברסלב ומרצה לנשים (זה לא אמור להיות כתוב בספר?) את הספר לא קראתי אבל אמרו לי שהוא מדהים, זה הספר הראשון שלה

תודה רבה לשניכן

לא תאמינו אבל שמעו משהו... יום שישי זה היום הראשון שלי בסיפריה אחרי שנרשמתי... לא ידעתי איך בדיוק להתחיל לחפש ספר קיצור אמרתי נסתכל בעגלה של הספרים שהחזירו באותו יום קיצור מצאתי שם את הספר!!! כל השבת קראתי את הספר קיבלתי ממנו חיזוק עצום! זה ענה לי על הרבה שאלות ולבטים... אני עכשיו חושבת איך אני והסיפריה קשורים אחד לשני? רוב הספרים שם ספרים לא טובים אני חושבת אולי משמים סידרו שזה הספר הראשון שיכנס לי ליד...

מיידלע19

New member
יש לה גם אתר

הנה קישור: http://mekimi.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28 לממוחשבות....

מיידלע19

New member
נועה ירון מתוך וויקיפידה

נועה ירון-דיין (נולדה ב-1972) הייתה מנחה בטלוויזיה ומגישה ברדיו עד שחזרה בתשובה והצטרפה לחסידות ברסלב. ירון נולדה בגבעתיים למשפחה חילונית. עם תום לימודיה התגייסה לגלי צה"ל והחלה להתקדם במעמדה בתחנת האם ובתחנה החדשה דאז, גלגל"צ. היא עבדה לצד אלכס אנסקי בחדשות והחליפה את אמיר אשר בהגשת "מדינה בדרך". עם עלייתו של ערוץ 2 כערוץ שידור רשמי בשנת 1993 הגישה את "שישי חי" לצדן של מרב מיכאלי ואורלי ברבי, באחר הצהריים של ימי שישי. מבקרי הטלוויזיה בתקופה זו הכתירו אותה כפרועה, שנונה ואינטליגנטית. ירון גם הגישה את התוכניות "אחלה גבר" ו"גרופיז" באותו ערוץ. עם הצלחתה בנוף הרדיופוני והטלוויזיוני גויסה ירון לתוכנית "הוגו" בערוץ הילדים לצד גיל ססובר וטל ברמן, שניסתה לעצב ולגבש קהל יעד בוגר יותר. במקביל החלה ירון להתקרב לדת בהדרגה. עם ערוץ הילדים הוסכם שלא תעבוד בשבתות. באותה תקופה יצאה עם יובל דיין, סטודנט לקולנוע בבית הספר "סם שפיגל" בירושלים, שעבד כתסריטאי בערוץ הילדים ובערוץ 2. עם הצטמצמות הנוכחות התקשורתית שלה התברר שירון עוברת תהליכי חזרה בתשובה יחד עם דיין. השניים אמנם נפרדו במהלך ההתקרבות הנפרדת לדת, אבל משחזרו שניהם בתשובה, התחתנו בחתונה חרדית. עם חזרתה בתשובה נטשה ירון את עולם התקשורת החילוני ונעלמה מהעין הציבורית למספר שנים. בשנת 1996 הופיעה לראשונה מאז שחזרה בתשובה, בתוכניתו של יאיר לפיד. ירון מנחה ערבי נשים והרצאותיה נחשבות לפופולריות. ירון מתגוררת כיום ברמת בית שמש ב' והיא אם ל-6 ילדים. בשנת 2007 יצא לאור ספרה, "מקימי" (הוצאת עם עובד) סיפור שמבוסס בעיקר על סיפורה האישי. הספר מבוסס על יומניה, שנכתבו בזמן החזרה בתשובה.

למעלה