שבוע טוב

odery

New member
שבוע טוב

לנק` שהעלתי בערב שבת יש מספר התיחסויות,אך כיוון שאין לי פנאי להעלות את כולן ואף לא את מקצתן אומר מה שנראה תשובה לעיני.אברהם יושב בפתח ביתו ומי כאברהם מחפש תמיד את האלוקות בכל דבר,כבר מגיל 3 אברהם מחפש את האלוקים,וברגע שגילה אותו עמד בנסיונות קשים מאד.ידוע שאברהם קיים את כל המצוות ואל הכל הגיע מההגיון ומחיפוש,בלי שום ציווי אלוקי.אברהם בכל מעשיו כיוון להתקרב לאלוקים,אם כך לא קשה לדמיין את האושר,השמחה,הדבקות ונחת הרוח של אברהם כשהקב``ה בא לבקר אותו כאן בעולם הזה.אבל יושרו של אברהם הוא יושר שהלואי והיה לנו אחד חלקי אלף של היושר שלו,הוא מחפש גם בזמן שהוא עם התגלמות שאיפותיו,הוא מחפש איך למלא את רצון ה`,ולכן הוא מחפש אורחים,כי הרי אברהם לא רק ארח-האכיל,השקה,ונתן מקום לינה.כל מי שעבר דרכו אמנם קיבל את הנ``ל אבל מיד נחשף ל``אל אחד``.לכן אברהם לא מהסס לומר לה` שימתין,הוא פשוט הולך למלא את רצונו! (מומלצ למי שיכול לקרוא את שיחתו של הרב נבנצל שליט``א בענין.דבש!)שבוע טוב

טל טל 20

New member
שבוע טוב ומבורך ../images/Emo23.gif

פרשה כ"כ יפה היתה השבת שקשה לא להתייחס אליה, בכלל ספר בראשית הוא ספר מיוחד וכן מה שקראתי והתעמקתי בעינייני הפרשה בהתיחסות לדברייך (אודליה) לנק' שהעלת ביום שישי שאברהם אבינו מחפש אורחים בעוד הקב"ה מדבר איתו, אז למדנו שהכנסת אורחים גדולה מהשכינה. וכן נכתב שהקב"ה נגלה אליו ובעצם ביקר אותו ביום השלישי למילתו שהיה מצטער וכאבו היה עצום בפרט שאברהם אבינו היה בן 99 שנה (?) לכן נגלה בפניו הקב"ה. "וישא עיניו וירא והנה שלושה אנשים נצבים עליו וירא וירץ לקראתם מפתח האוהל...." מאחר שאברהם היה נוהג בחסידות בכל ליבו ונפשו, היה מכניס אורחים וקראתי במפרשים ששלח את אליעזר שילך ויאספם, וכשבא ואמר שלא מצא אורחים, אברהם הגיב שאין אמונה בעבדים וכי הוא לא מאמין לו, לכן יצא בעצמו לראות אם יש עובר אורח, מלכתחילה המלאכים באו ישר כלפי הבית ומשהתקרבו לביתו וראו את אברהםן קושר ומתיר תחבושתו מחמת צער (שהיה היום השלישי למילה ) חזרו בהם ואמרו שלא נאה להטריח זקן וחזרו לאחוריהם לכן אמר הכתוב: וישא עיניו וירא שלושה אנשים.....וירץ לקראתם" נשאלת השאלה למה היה צריך לרוץ בשעה שעמדו לידו? לכן רמז שהתרחקו ואברהם הצדיקקק רץ לקראתם. -"ותצחק שרה בקרבה...ואדני זקן" : והרי שרה אמרה כי לא יתכן הדבר (שיהיה להם ילד) מפני שאברהם זקן , אז למה אמר הקב"ה לאברהם ששרה אמרה "ואני זקנתי" ? ? (והרי אמרה שאברהם זקן) . והתשובה שה' אוהב שלום ושונא מחלוקת , בגלל זה לא אמר ה' לאברהם את הדברים שבאמת אמרה שרה ורצה שיהיה בינהם אהבה ואחווה. (זה היה בשבילך כן כן בשבילך שתלמדי מזה ! ) ודבר אחרון שהכי כאב בפרשה הזו שכאשר ה' מבקש מאברהם לקחת את בנו יחידו אשר אהב...ולעלות אותו לעולה אברהם ממלא את המשימה באהבה ללא כל תהיות ושאלות כלל ! ידוע ששרה אמנו לא ידעה על כך כלום ואברהם המציא שלוקח את יצחק למקום כלשהו- על מנת שלא תצטער (דעתן של נשים קלה) והדגישה שרה שישמור על יצחק מכל משמר ולא יסיר ממנו עין ((((((אוח כמה כואב)))))) שלא יתעכבו הרבה זמן..ומרוב שהיה קשה להם הפרידה ובכתה כל הלילה עד שנרדמה שרה מרוב צער ויגון (ויש מפרשים שאומרים שבא השטן וגילה לה שאברהם עוקד את יצחק, לכן מרוב צער מתה.(פרשה הבא- חיי שרה) אוי איזה פרשה ממש לבכות! כמה מרגש כמה צדיקות יה"ר שנזכה ללמוד מעט מהצדיקות שהיתה להם! שבוע טוב, סליחה על האורך הרב, ברכות והצלחות בשורות טובותתת! רויטל

אז אשריך נשמה

את רואה יש לך זכות גדולה שלמדת אותי משהו היום ואת רואה אני לא אנטי עכשיו אני הולך לקרוא את הסיפור רק תגידו לי איפה מסתכלים בתנך באיזה ספר? {סליחה על הבורות} אשכרה בור ועם הארץ שבוע טוב גלעד

למעלה