שבוע טוב...

שבוע טוב... ../images/Emo20.gif

אחרי תקופה לא קצרה ...אני חוזרת לזרועות הפורום (בתקווה שהזרועות פתוחות).... אז מה שבאמת מעניין אותי היום,אחרי ויכוחים סוערים בשבת זה- האם אתם חוגגים את הסילבסטר? במפגש ערב שבת האחרון כמעט ופוצצו כמה צלחות (לקול הצעקות של החברים, לא אלימות חלילה...) למשמע שאלה תמימה שהעליתי... אז עכשיו תורכם-חוגגים או לא... ואם בסילבסטר עסקינן- את מי אתם מנשקים בחצות?

ygeva

New member
נאדה...

זה מחר, ואני אהיה באמצע לחץ קדחני לסיים שלוש עבודות במכה.

טל205

New member
אני במסיבת היטלר..

כך אמר לי משהו שכדברתי אתו על הסילבסטר... (אמרתי לו שזו מסיבת השנה החדשה וכו... אך הוא אמר ואם... ואם זו חגיגה של תחילת השנה,אילו היו קוראים למסיבה הזו היטלר גם היית הולך?? ומשהשבתי בשלילה הוא התחיל להרצות לי על יהודים שנטבחו על ידי סילבסטר... מה שלא היה לי כח לשמע..) אני באופן אישי אהיה בחתונה של חבר טוב... העיקר שיהיה שמח..

זה סיפור שאין לו הוכחות היסטוריות

בשונה מהיטלר... סילבסטר אומנם עסק בדיכוי המתנגדים לנצרות אבל לא טבח..כך לפי מה שאני קראתי. העיניין הוא שרבדים שונים באוכלוסיה רואים בחגיגות הללו סממן של התבוללות מן הבחינה הלאומית ועבודה זרה מן הבחינה הדתית, בעיקר משום שמדובר בחג לא יהודי. בהלכה היהודית חל איסור לציין חגים של עובדי עבודה זרה. במשנה תורה לרמב"ם (הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים פרק ז' הלכה ג'), מצוין "עבודה זרה עצמה ומשמשיה ותקרובת שלה וכל הנעשה בשבילה אסור בהנאה" והכסף משנה מפרש כי מדובר גם בחגים של עובדי עבודה זרה האסורים בהנאה. ולמרות שסילבסטר היה נוצרי-גם שאר הדתות חוגגים את השנה האזרחית החדשה...(הם מתחכמים, לא קוראים לזה סילבסטר).

טל205

New member
למיטב ידיעתי

זה לא נקרא עבודה זרה! זה בס``ה כמו ראש השנה אצלנו..

טל היקר...

"הכסף משנה מפרש במקום כי מדובר גם בחגים של עובדי עבודה זרה האסורים בהנאה" חגים של עובדי עבודה זרה=סילבסטר... אני אישית שונאת מסיבות המוניות...בטח אצא עם החברים לאיזה פאב נחמד...

טל205

New member
אוקי

אולי את צודקת... כל הנושא הזה של סילברסטר מעניין לי תבוהן. מעולם לא חגגתי את זה וזה לא מעניין אותי בכלל....

למעלה