שבוע טוב....

בורבה

New member
ועם למד אז מה למד אלפשה../images/Emo35.gif

אלפשה אלפשה הגיע הזמן ללמודבאמת ,ועיקר האמונה היא על-ידי אמונת חכמים בחינת ויאמינו בה' ובמשה עבדו. כי אי אפשר להאמין בה' כי אם כשמאמינין במשה עבדו, שהוא אמונת חכמים, כי לגדולתו אין חקר והוא יתברך מרומם ונעלה ונישא מאוד מדעתנו. ואי אפשר להשיג האמונה הקדושה כי אם על-ידי הצדיקים האמיתיים שהם מכניסין בנו האמונה הקדושה. וצריכין אנו להאמין בהם ולא לסור מדבריהם ימין ושמאל. וכל הקלקול של כל הדורות שהיו מכעיסין ובאין קודם מתן תורה, שהם דור המבול ודור הפלגה, היה על-ידי פגם אמונת חכמים, כמו שכתוב: "לא יפנה דרך כרמים". ופירש רש"י שכרמים הם הצדיקים שהיו נשבעין לבלי לפנות לדרכם של הצדיקים האמיתיים העומדים ברומו של עולם."

ח אלפשה

New member
ומיהם אותם חכמים ומי הוא זה שמכריז עליהם כעל

חכמים? משה ככל הידוע לי נחשב לנביא ולאו דווקא לחכם. ולעניין: " כי אי אפשר להאמין בה' כי אם כשמאמינין במשה עבדו, שהוא אמונת חכמים וגו." - זה לא בדיוק מה שהתורה אומרת על אברהם בספר בראשית פרק ט"ו פס' 6: "וְהֶאֱמִן בַּיהוה; וַיַּחְשְׁבֶהָ לּוֹ צְדָקָה׃" במיוחד אם זוכרים שהדברים נאמרו לגבי אברהם (או אברם עדיין) כמה מאות שנים לפני הולדת משה מה שמשמיט את הקרקע מתחת לקביעה הנ"ל או שאולי הגיע הזמן להתאים את התורה לדברי החכמים

בורבה

New member
אמון במוסרי התורה מאז ועד הנה

לפעמים גם תלמידי חכמים טועים. אפילו על משה רבנו, אדון כל החכמים ואדון כל הנביאים, מסופר שטעה שלוש פעמים. רק האפיפיור מתנשא לומר שאיננו טועה לעולם. אנו אומרים שכל אדם עלול לטעות, גם ענק שבענקים. יש בתורה קרבן מיוחד שהסנהדרין צריך להקריב במקרה שהורה הוראה מוטעית ועם ישראל נכשל אחריה, "פר העלם של ציבור". מסכת הוריות פותחת: "הורו בית דין לעבור על אחת מכל מצוות האמורות בתורה והלך היחיד ועשה שוגג על פיהם... פטור מפני שתלה בבית דין" (הוריות ב א). אם כן, מה כוחו של תלמיד חכם? ספר החינוך מסביר שעדיף לילך אחרי חכמי הדור שטועים לפעמים, מללכת על פי דעתנו ולטעות כל הזמן. אם "כל אחד ואחד מישראל יאמר: דעתי נותנת שאמיתת העניין פלוני כך הוא... יצא מזה חורבן" אך "בעשותנו מצוותם (של החכמים), אנו משלימין מצוות האל, ואפילו אם לא יכוונו לפעמים החכמים אל האמת, חלילה, עליהם יהיה החטאת ולא עלינו" (מצווה עח). אכן, גם מומחה טועה, אך זו טעות של מומחה. יש פתגם עממי שאומר "עם הארץ לעולם אינו טועה בהבנת התוספות...". לכן מותר לתלמיד להתווכח עם רבו, כמובן מתוך כבוד וחרדת קודש. כאשר רבי יהודה הנשיא מקשה קושיה על רבי יוסי, הוא מקדים: " אנן עלובייא מקשייה על דברי יוסי" ומוסיף שכמו ההבדל "בין קודשי קדשים לבין חולי חולין, כך בין דורנו לדורו של ר' יוסי" (גטין ו ז). יש אפילו מצוות תוכחה של תלמיד לרבו כאשר לתלמיד נראה שאין הרב הולך בדרך הנכונה, כמובן בדרך הכנעה ויראה "לימדתנו רבנו ש..." (ברכות טז ב). אמונת חכמים איננה שטחיות. היא קשר עמוק, שייכות, קשר של חיים. יש להכיר באמת – לעומתנו, החכמים הנם עולם אחר, פלנטה אחרת, הלא הם מסרו כל נפשם וכל חייהם להתעמק בתורת ד'. רבנו הגדול הרמב"ם כותב: "ראוי להמון למסור משענתם על הנביאים בעלי העיניים האמיתיים ודי להם במה שילמדו להם, שהסברה הפלונית אמת, והסברה הפלונית אינה אמת. ואחרי הנביאים, החכמים החוקרים והרודפים ימים ולילות, הסברות הדעות, כדי שידעו איזו מהן אמת, ואיזה מהן שווא" (איגרת תימן הוצ' מוסד הרב קוק עמ' קסו). לכן יש לנו אמונת חכמים, אמון בחכמים, אמון במוסרי התורה מאז ועד הנה: "משה קיבל תורה מסיני, ומסרה ליהושע, ויהושע לזקנים וזקנים לנביאים, והם מסרוה לאנשי כנסת הגדולה" (אבות א א). אמונה זו היא האמונה בתורה שבעל פה, האמון הזה הוא עצם חיינו.

ח אלפשה

New member
אבל על מה מתבססת הקביעה האומרת:

" אי אפשר להאמין בה' כי אם כשמאמינין במשה עבדו, שהוא אמונת חכמים......" ? (באופן מיוחד על רקע הציטוט מבראשית שמשמיט את הבסיס מתחת לרגלי אותה קביעה) לא רואה טעם להכנס לפולמוס תיאולוגי אבל שיהיה ברור שקל מאד להפריך מתוך התורה הכתובה את הסיפא של הדברים דלעיל ("משה קיבל תורה מסיני, ומסרה ליהושע, ויהושע לזקנים וזקנים לנביאים, והם מסרוה לאנשי כנסת הגדולה" (אבות א א). אמונה זו היא האמונה בתורה שבעל פה, האמון הזה הוא עצם חיינו).

ח אלפשה

New member
מה שכואב זו האמונה בדברי הבל של כל מיני אנשים

שמדמים לחשוב עצמם לאנשי אמונה באלוהים. בעניין זה תצטרך לעזור לעצמך לפני שתהיה מסוגל להושיט עזרה לזולתך.

בורבה

New member
אתה קבעת !!!

שהם דברי הבל. לא אני זה שצריך עזרה אלה למי שיש את הכאב באמונה, יש אנשי מקצוע שמומחים לכמוך ויוכלו להושיט לך עזרה רק תושיט יד, מאחל לך מעומק הלב שהחונן לאדם דעת יושיע אותך.

ח אלפשה

New member
אני יכול בקלות רבה להצביע בפניך על הסתירה בין

מה שאתה מביא מדברי חכמים ובין התורה שבכתב. אם זה מה שהופך אותי בעיניך לנזקק לעזרה (בטרם ראית אפילו במה מדובר) אזי אין לי מנוס מהמסקנה שמה שאתה מנהל כאן זה סוג של דו שיח של חרשים וכדאי מאד שתתפכח ממנו אם אכן פניך לתקשורת עניינית (ובמקרה שכך הוא אזי אין בפניך מוצא אחר פרט להתייחסות עניינית לשאלות שבהן אני מקשה על דבריך, ואין המדובר בעזרה שלך לכאבים שלי)

בורבה

New member
המשיך לבקש ....

שהחונן לאדם דעת יחונן אותך בדעה לרצות להבין באמת את דברי חכמים ,ולא בענין של נזקק לעזרה , הגיע הזמן להתפכח אלפשה ולא כמו שכבודו אומר לנהל דו שיח של חרשים.

ח אלפשה

New member
הייתי פועל בעצתך אילו האמנתי שדברי חכמים

הם הם מה שחשוב; דא עקא שעל פי תפיסתי החשוב הוא דבר אלוהים (ובפרט שקיימות סתירות ברורות בינו לבין דברי החכמים)

ח אלפשה

New member
אסכם במשפט אחד את עמדתי בנושא בטרם אפרוש

לישון - לדברי חכמים בעיני יש ערך כל עוד הם עולים בקנה אחד עם דבר אלוהים; בכל מקרה אחר ערכם בעיני שקול כנגד קליפת השום (סליחה על הבוטות)

בורבה

New member
רק עם אפשר הזכיר ../images/Emo63.gif

את קריאת שמע על המיטה, דברי חכמים אמיתים עולים בקנה אחד עם דברי אלוקים ,כך שאין כלל ויכוח .

ותשחק

New member
שבוע טוב..

אצלי אמנם היה פחות חביב, כיון שבזמון האחרון אני עסוקה בהוצאת רגשות.. אבל חוץ מזה, אני מאחלת לכם שבוע טוב ונפלא, ורק מחשבות חיוביות בהווה ובעתיד..
אוהבת אתכם.

שבוע מבורך ... גם לכם/ן !

ותשחק ... מאד קשה לעבור בשתיקה לאור `החושך` שבדברייך ... כתוב `סור מרע ועשה טוב` , פירוש שתוך כדי ה `סור מרע` , `עשה טוב` ! וזאת כדי שלא יוותר חלל ריק בין `הוצאה והכנסה` ... לפי זה יוצא שיש אמנם להוציא חוצה את השלילי ותכף ומיד להכניס חיובי ... / ואני אומר שלא להתעסק עם השלילי כלל , אלא רק עם החיובי ; דהיינו, שאם נדמה זאת למקום חשוך , די שנאיר את המקום , וממילא החושך גורש ! ואין חכם כ...מי שמנסה ! מה אכפת לך לנסות , רק שתודיעי לי אם הצלחת ... ח ח ח

ותשחק

New member
היה.. היה גם אור..

בשבילכם.. זה אומר שיש בי 'מעט מן האור'.. ואפילו יותר.. בכל מקרה, דבריך תמיד מוסיפים, ותודה בטר היקר
(הנה, כבר העלת בי חיוך..) והארה קטנה בכל זאת: לא תמיד קל להתעסק עם החיובי כשהרגשות צפים, וגם לפעמים יש 'מקום' לשהות בקושי שלנו.. כך אני מרגישה כרגע לפחות, אבל אולי באמת לא יותר מידי.. רק שצריך לדעת איך עושים זאת במינון הנכון..

למעלה