שבוע טוב...‏ ‏

שבוע טוב...‏ ‏

שבוע טוב חברים יקרים,‏ מה שלומכם ? איך עברה השבת ? מקווה שנהנתם,‏ השבת היהו לי כמה שעות פנויות והעסקתי את עצמי במחשבה על הוצאת זרע לבטלה,‏ ואז שאלתי את עצמי את השאלה הבאה,‏ אשמח אם תשתפו אותי בתשובותיכם.‏ :‏ אם אני ילך לכפר של ערבים ‏,‏ דרוזים,‏ או אפילו רוסיים,‏ רומנייים ‏,‏ אמריקאים,‏ העיקר גויים,‏ ואני יתפוש הומואים גויים ויוציא להם זרע לבטלה,‏ האם זה מצווה ? כאילו,‏ האם זה מצווה שבזכותי יהיה פחות גויים בעולם ? או שזה לא משנה ? אתם מבינים ? כאילו להוציא שפיך לערבים רק כדי שיהיו פחות ערבים בעולם,‏ מה דעתכם בעניין ? או שזה סתם מחשבה שחשבתי מתוך עייפות ? אשמח לשמוע דיעותיכם.‏ אוהב...‏ ‏

טיףטף2

New member
מה ההיגיון פה?

בהלכה כתוב שמצווה לגוי להוציא זרע לבטלה? אם תגרום לגוי להוציא זרע לבטלה,סיכוי גבוה שגם אתה על הדרך תוציא,ועברת על האיסור של הוצאת זרע לבטלה.... וגם,זרע זה לא נגמר אדם בן 90 יכול עדיין להביא ילד לעולם במידה והזרע שלו חזק,כלומר,הזרע לא נגמר לעולם גם אם מוציאים אותו מליארד פעם... צריך לחשוב איך אנחנו יכולים לשפר את המידה המגונה הזו ולהתגבר ולא לפגום לא במחשבה ולא במעשה. במיוחד לא בשבוע האחרון של השובבי"ם....

גנימדס

New member
אולי הכי טוב זה...

להמשך לבני אדם באשר הם, לקיים יחסי מין מתוך אהבה לאדם שאתה שוכב איתו. ללא רגשות שלילים.

leopold5

New member
זה אפילו יותר פרוע מהצעתו של ספר ריק...

יקירי, אם הוצאת זרע לבטלה הייתה גורמת לזה שאנשים לא יקיימו פרו-ורבו, לא היו אנשים בעולם. אה, ואם התורה היא שיקול, אז כדאי לזכור שפרו ורבו זו מצווה שנאמרה לאדם הראשון ולא רק לאברהם אבינו. וחביב האדם, כל אדם, שנברא בצלם. אז, יו נואו.

ייתכן.‏ !.‏ ‏

ייתכן ודבריך אמת ואתה צודק,‏ אך משום מה יש איזה מדרש שתקוע לי בראש ששמעתי אותו פעם מרב בית כנסת והנה:‏ "אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגופו של האדם" הרב הסביר שהמשיח לא יגיע עד שיכלו כל הנשמות שבגפ של האנשים דהיינו נגזר על האדם שיהיו לו ‏12‏ ילדים ‏,‏ והוא הוציא זרע לבטלה 8‏ פעמים ‏,‏ כאילו זרע מזריע 8‏ פעמים אז יהיו לו רק ארבעה ילדים,‏ משהו כזה.‏ אז לפי דברי המדרש/הרב זה טוב להוציא ז"ל לגוי שבזה מקרב הגאולה.‏ יכול להיות ? או שאני סתם מדבר שטויות ?‏.‏ תודה לעונים,‏ אה ואתם יודעים אני גולש מנייד אז ייתכנו שגיאות ‏,סליחה מראש.‏ ‏

נתנאליאו אתה ממש צודק, בחור אהוב

ייתכן והמדרש לא מדבר על הזרע שבגופו של האדם, אלא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף הכוונה לנשמות שנמצאות ברקיע ואמורות לרדת ארצה לגוף האדם שנולד, כי הרי 3 שותפים לוולד, אביו ואמו שנותנים את הגוף והקבףה שנופח בו נשמה. לדעתי, כך אני הבנתי את המדרש, יכלו הנשמות הנמצאות למעלה ומחכות לרדת ארצה לוולדות הנולדים, לכן יש להרבות בילודה ובכך לזרז את בואו של המשיח. תקנו אותי אם אני טועה.

Nחמן

New member
סכנה גדולה

לפעמים אנו לומדים מדרש מסוים, שהנסתר בו מרובה על הנגלה, ומפרשים אותו באופן נועז ו8מסוכן ביותר. לא המדרש עיקר אלא המעשה וההלכה אוסרת לעשות מעשים מסוימים ובהם גם פגיעה ועינוי בני עמים אחרים. לכן את החשבונות של הקב"ה תשאיר לו - כמה ילדים יהיו או לא יהיו לפלוני או לאלמוני. הרב, שיאמר לך דבר כזה, בקש ממנו, שיבדוק תחילה בציציותיו, אם הכל כשורה אצלו מבחינת רכילות, לשון הרע, שנאת חינם וכו'. אם באמת חשובה לך הגאולה, היכנ לךבית המדרש ולמד מעט תורה אמיתית, ש/לפיה תדע, מה עליך לעשות לעצמך ולא לאחרים. נזהרתי מאוד בלשוני, שלא לפגוע בך, אבל ללא ספק עצם העלאת הדברים אפילו במחשבה לא רצינית הוא דבר חמור ביותר.

מי אמר לך ‏

שאני לא נכנס לבית מדרש ולומד ? אני העליתי עניין כאן בפורום זכותכם לחלוק עלי ‏,‏ מאה אחוז.‏ אבל למה ככה ? למה להגיד שניכר מדברי שאני שונא...‏ למה ללכלך בהודעות ותגובות אחת אחרי השניה,‏ לפעמים מוטב שלא לענות מאשר לענות וללכלך.‏ חבל מאוד ‏.‏ אני לא מדבר עליך אישית,‏ עיין בתגובות של אחרים כגון תל אביב ‏10‏ ומה שנאמר שם.‏ אני חוזר עוד פעם :,‏" זכותכם לחלוק ולומר את דעתכם" אבל אפשר במסרים או בלשון עדינה.‏ שיהיה פול הצלוחה וחודש טוב.‏ ‏

Nחמן

New member
בחור אהוב ואוהב!

לכל מטבע יש שני צדדים. אין זה עניין של מחלוקת על דעה אלא מחלוקת יסודית על דברים נוראיים, שאסור להעלותם על המחשבה. ברגע, שאתה כותב דברים מעין אלה, אתה עלול ללבות את אש השנאה אף מבלי שתהיה מודע לכך. כפועל יוצא הן התגובות החריפות כאן בפורום. עכשיו תאר לעצמך מצב הפוך: ערבים (או סתם גוים אחרים) היו כותבים כך על יהודים (אפילו בצחוק). האם לא היית מזדעק לקרוא להם "פשיסטים", "שונאי ישראל" או בשאר כינוים לא מחמיאים?אז מה לך כי תלין, אם יש כאן כמה, שנושא הגזענות משני הצדדים בוער בעצמותיהם והם אינם יכולים לסבול ביטוים כה נוראים?

שמת לב ?‏

כתבת אם ערבים היו כותבים זאת על יהודים....‏ נכון כי אני יהודי אז הייתי אומר שהם "פשיסטים" אבל כאן זה פורום של יהודיים ועוד דתיים.‏ מובן ? כאן זה פורום של יהודים ! בכל אופן נראה לי,‏ לא בדקתי כאן אפאחד אם הוא יהודי.‏ וחוץ מזה זה לא עונה על הבעיה שכאן כל אחד יכול לומר את מה שהוא רוצה.‏ זכותי לומר דיעה/מחשבה שעלתה לי בראש,‏ וכמובן -‏ זכותכם לחלוק עליה,‏ אבל בבקשה לא לבוז עליה.‏ היו כאן שרשורים הרבה יותר מצחיקים של ותיקים בפורום שיכולתי לצחוק עליהם אבל העדפתי כמו רבים שלא להגיב לשרשורים אלו ובתוך יום יומיים שרשור זה נעלם.‏ מקווה שהבנת.‏ השאר במסרים בבקשה !.‏ ‏

Nחמן

New member
לא, ידידי! אתה טועה!

יהודי איננו עושה דין לעצמו. כלום התייעצת עם מורה הוראה בדבר ההיתר לכתוב דברים מעין אלו, שהם בניגוד להלכה? איננו צוחקים כאן על גוים ולא על ערבים. גם איננו מביעים דעות קלוקיות, שיש בהן ליבוי שנאה. אל תצפה לרחמים מפי גולשי הפורום, כי אתה רואה את התוצאה. אל תצפה, שהתגובות יהיו "כבקשתך". אם לך מותר לכתוב ככל העולה על רוחך גם לאחרעם מותר לעשות זאת

Nחמן

New member
מבלי להכנס לפרשנות

לעצם הדברים כפשוטם אני מסכים עם כל מלה בדבריך.

מעציבה אותי השנאה היוקדת הזאת

מדוע אנשים לא מרחיבים השכלתם לראות שמא אולי אין כל הבדל בינם לבין אחרים.

Nחמן

New member
בתוך כל הביקורת

שנשמעת לעיתים נגדך בצדק ושלא בצדק - מאז ומעולם הוחזקת בעיניי כגולש ענייני וגם הפעם אני רואה את תגובתך כעניינית. כעיקרון אני נגד גזענות. שלא תהיינה אי הבנות: אני ימני בדעותיי הופיטיות ולא מסתיר זאת אולם אינני רואה סתירה בתמיכתי בבניין ארץ ישראל ובהתיישבות יהודית בכל מקום בה לבין החובה לכבד כל אדם באשר הוא אדם (לכן אני מכבד גם אותך). אני מתעב מחבלים ובעד עונש מוות לרוצחים על רקע לאומי אבל נגד שנאת ערבים רק בגלל מוצאם הלאומי. בבתי החולים, שבהם הייתי מאושפז, פגשתי לא מעט ערבים. את חלקם אני מוכן לארח בביתי ולנשק להם את כפות הרגליים על השירות הנפלא ועל הייחס המעולה, שקיבלתי מהם. לפיכך מיותר לציין, שהרעיון ה"לא חכם" (אני נזהר מלומר "מגוחך"), שהועלה כאן, הוא מיותר לחלוטין ויפה הגבת כפי שהגבת. בדרך אגב - יש הבדל בינינו לבין הגוים אבל לא עד כדי שנאה. אני רואה עצמי כחלק מעם נבחר אבל גם לגוים יש תפקיד בעולם הזה ולא מעטים מהם הם ידידי ישראל ואף חסידי אומות העולם ולכן כל עוד לא הוכח, שמדובר בשונא ישראל, אזיי גם ע"פ ההלכה יש לכבדו. אנא! יואילו נא כבוד הרבנים, שחלעיתים מגייסים את התורה לצורך הבעת דעותיהן הפסולות, לשמוע לדעת הרוב המתון. חוץ מזה כשם שמצווה לומר דבר הנשמע, כך מצווה, שלא לומר דבר, שאינו נשמע.

אגב, גם לא בהכרח מדובר בשנאה אלא בשהידיות :)

הוא מוכן להקריב עצמו למען עם ישראל. חחח מעולם לא הקריב עצמו אף אחד למען עם ישראל בהנאה כל כך מלאה

Nחמן

New member
לא נכנסתי לדקדוקי עניות

ללא ספק ראויה הייתה ההודעה, ש\לא להיכתב. רק לפעמים נדמה לי, שבשביל כותרת יפה ומושכת כדאי לשלוף מפעם לפעם הודעה בומבסטית ולאחר מכן לבכות ולהתאונן על כך, שמישהו הגיב עליה "מגוחך". ככלל היהדות אוסרת על שנאת האחר. לפיכך אסור לנצל גוי למטרות פסולות. השאיפה להכחיד את העמים איננה שאיפה אנושית ואילו אף אנו כיהודים אסור לנו להתערב במעשי הקב"ה, שברא את האומות בצלם לא פחות מאשר את העם היהודי. אני מקווה, שההודעות מסוג זו ייפסקו ולא ישמשו עוד נושא לוויכוח ולמחלוקת.

שבוע טוב?

איך יכול שבוע להיות טוב, כשהוא מתחיל בהודעה כה שלילית המתמקדת בשנאת האחר? אני מציע לך לחפש מישהו שאתה אוהב.

Nחמן

New member
כשאומרים שבוע טוב

מתכוונים טוב לכלל. בתוך הכלל תמיד יימצאו בודדים, שינסו לקלקל. לא מפיהם אנו חיים. שיהיה לך שבוע טוב ומקסים היכן שאתה, ושתזכה לבקר אצלי במהרה בבריאות ובטוב ולמצוא גם אותי במצב דומה.

למעלה