שבוע טוב לכולן

נעורה

New member
שבוע טוב לכולן

מאוד רציתי להכין עבודה במסגרת פרוייקט הסתיו, אך לצערי אין שום סיכוי שבעולם שאעמוד בלו"ז. בכל מקרה אני עובדת על מפה ויש לי שאלה: איזה מילוי הכי מתאים למפת שולחן (די דק וטוב בכביסות) ? והאם לדעתכן אפשר להשתמש בבד מבריק , בסיגנון סטן לביטנה של המפה ? אשמח לקבל יעוץ ורעיונות בעיניין

מילוי למפה--אני לא משתמשת במילוי. רק 2 שכבות

הי אל תלחצי. תוכלי להציג אותה גם אחרי ה 15.12. העיקר שאת מכינה משהו. ואני מאוד סקרנית. לגבי מילוי למפה, אני בעקרון מכינה קווילט 2 שכבות בלבד ללא מילוי, כשהחלק התחתון בצבע כהה יותר אם חשוב לי שלא ישתקפו הצבעים של העליון. אשמח לשמוע גם רעיונות של קווילטריות אחרות. בלה

נעורה

New member
מילוי למפה

תודה בלה , מה בקשר להצמדת ה-top בפליסולין, האם זה יתן למפה יציבות מסויימת ? נעורה

פוליסולין- לא מכירה

פוליסולין...לא מכירה, אולי התכוונת פליזלין? נראה שכן. על אף שאני אף פעם לא השתמשתי בשכבת אמצע גם לא בפליזלין או פוליסולין המפה בכל מקרה תפורה מבדי כותנה 100%. אז גם דורשת גיהוץ וכביסה. חיבור 2 שכבות הבדים מייצרת עובי מסויים, שהוא בעצמו מייצב במעט. מבחיני, אוהבת את המפה דווקה כשהיא "נשפכת". אגב, באחד הספרים שיש לי יש שם 2 מפות להכנה ובשתיהן היוצרת כן משתמשת במילוי כותנה דק. אני ממליצה לך לקחת ולנסות. קחי 2 רבועים בגודל 10X10 ס"מ ותפרי אותם זה לזה ללא מילוי, כולל קצת משחק תיפורים עליהם, וכנ"ל 2 בדים 10X10 ס"מ עם מילוי באמצע ותיפורים. תראי מה מתקבל, ואיזו גרסה את אוהבת יתר. כך לא יהיו לך ספקות. בהצלחה.

נעורה

New member
אכן כוונת המשוררת היתה לפליזלין

תודה אעשה זאת, נראה לי שההשקעה בסופו של דבר תשתלם

down under1

New member
אני איתך

מפה צריכה קצת להשפך. זו גם הבעיה שלי עם להכין מפות, אני לא אוהבת שמונחת שמיכה על שולחן. אבל מפות שראיתי בלי מילוי הרגישו לי יותר טוב.

למעלה