שבוע טוב לכולם

Blackpanter1י

New member
שבוע טוב לכולם

יש לי שאלה, למה אומרים שיש סכנה שאישה הרה תדרוך על ציפורניים כי היא עלולה להפיל? הרי היום לא שמענו על אף אחת שהפילה כתוצאה מזה...

Blackpanter1י

New member
כך הורו אני יודע

אבל האם הכוונה לדברים יותר עמוקים?ו אולי פעם היה בזה ממש, והיום כבר לא...

אופירA

New member
מנהל
מה הסכנה באכילת דג עם בשר?

חז"ל הורו שזה אסור מסיבות של סכנה, וסכנה חמור מאיסור. ההלכה מורה שאין לזרוק ציפרניים גזוזות במקום שעוברים ושבים יוכלו לדרוס אותם, מפאת הסכנה שאשה הרה תדרוך עליהם ותפיל עוברה. מן הסתם שגדולי תורה למדו מה הסכנה באכילת בשר עם דג ומדוע עלול העובר ליפול כאשר האשה ההרה דורכת על הציפרניים המושלכות. ומן הסתם שחברי הפורום לא למדו עניין זה. אנו יודעים שהציפורן הנפרדת מן הגוף היא טומאה, ויש ליטול ידיים לאחר גזיזתה. מה שכן אנו יודעים, שהאיסור תקף וקיים עד היום, ואם האיסור קיים בהלכה, לא משנה לנו אם אנו יודעים את טיב הסכנה אם לאו, אם יש לנו הוכחות (שפורסמו בעיתונות) שהנשים הפילו בגלל ציפרניים או בגלל בעיות אחרות, ואם אנו חושבים שאולי כוחות הטומאה כבר חלפו ואינם רלוונטיים. עלינו לדעת מה ההלכה, מה האיסור, לדעת שהוא רלוונטי כרגע בלי שום פקפוק, ולציית.

tkhri

New member
רציתי לכתוב שאני מתקנא באמונה שלך

אבל קנאה יש לה קונוטציה שלילית. הלוואי והאמונה שלי היה בטוחה תמיד כמו שלך. אצלי זה קצת יותר מסובך.... בו זמנית וביחד ישנה בי גם אמונה וגם שלילה.....

אופירA

New member
מנהל
אומר לך את האמת -

זה עניין של תהליך. בתחילה הייתי חשדנית באופן כמעט פתולוגי, והוצאתי את המיץ למרצים במסגרות הלימודים (כמעט שהוצאתי גם את נשמתם...). הייתי בטוחה שעובדים עלי, ובמיוחד התקשיתי לקבל את דברי חז"ל. כי "מי אמר?". ומה שהכי מרגיז - לא לכל שאלה שלי היתה להם תשובה שהבנתי, כי לא כל תשובה אפשר להבין ולהיות מסוגל לקבל בכל שלב. אבל שאלתי המון המון, ולא ויתרתי על מה שהציק לי והפריע לי. אבל עם הזמן גיליתי שלוקח זמן לקבל תשובות, אבל בסופו של דבר קיבלתי את כל התשובות לכל השאלות - ובשלב מסוים התחלתי לקבל חלק מהתשובות מתוך תובנה עצמית. והיות שלמדתי המון פרטים ועניינים, קיבלתי תובנה שמדובר באמת עצומה ומושלמת, שגם אם אינני מכירה הרבה חלקים בה, זה לא סותר את העובדה שמסתתרת מאחוריהם אמת עצומה, רק שאינני מכירה את כל פרטיה. אז בשורה התחתונה - נוכחתי לראות שעבודה בעיניים אין, וטיוח עובדות אין, ובינוניות של חז"ל, חס ושלום - בוודאי ובוודאי שאין, אלא רק קטנות המוחין שלנו לתפוס את עוצמת גדלותם. ואז השאלות של הפקפוק נגמרו. נותרו רק השאלות האינפורמטיביות. אז זה הכל עניין של זמן והרבה לימוד.

למעלה