שבוע טוב לכולם

zataomm

New member
שבוע טוב לכולם

ביום שישי טיילתי קצת באינטרנט ואספתי כל מיני דברים מעניינים וכל השבת חיכיתי ע"מ לשתף אתכם בחוויותיי והארותיי. אז האשכול הבא כולו שלי. נ.ב. כן אני דוס, קורה גם לטובים ביותר

zataomm

New member
מיודענו האגא

באתר של הגרנדפרי יש מקבץ אמצע עונה של ההתרסקויות הנבחרות עד כה (עכשיו יש חופשה של חודש עד המירוץ הבא ב- 26/8 בברנו צ´כיה. למכורים או סתם למתעניינים מחר מתחיל מירוץ הסיבולת בסוזוקה יפן, מירוץ 8 שעות עם טובי הרוכבים בעולם (גרנדפרי, סופרבייק וכו´).

zataomm

New member
קפיצה לרוחק

אליפות העולם בלה-מאן צרפת. לאחר שהסרט ירד ניתן לעבור עם הסמן משמאל לימין ולהריץ את הסרט במהירות הרצויה (ע"פ מהירות הזזת הסמן), הערה זו תקפה גם לסרט הקודם.

zataomm

New member
את כל שאר הסרטים

ניתן לראות בכתובת המצורפת. צפיה מהנה

zataomm

New member
אופנועים ומים

אף פעם לא נסעתי בשטח כך שאני לא יודע בדיוק מה הטכניקה שעומדת מאחורי כל הקפיצות הספקטקולריות בתחרויות השונות. לאחר שראיתי את התמונה הזו הייתה לי הברקה: קופצים מקצועיים למים יכולים להיות רוכבי מוטוקרוס מצטיינים, הסיטואציה בה אתה עולה לגובה או יורד למטה (תלוי מאיפה אתה בא) ובדרך נזקק לעשות כל מיני תרגילים וירטואוזים (ברגים, חצאי ברגים, סאלטות- במים ולחילופין- נאקנאקים ושאר ירקות במוטוקרוס) ולדעת במדוייק באיזה תצורה ובאיזה זמן אתה מגיע לקרקע, ע"מ לנחות בשלום, זהה בשני סוגי הספורט

zataomm

New member
יסלחו לי הפמיניסטים/יות

אבל ההשוואה בין גודל איברו של הרוכב לגודל המנוע של אופנועו כנראה יש מאחוריה איזה הגיון מסויים, אני לא יודע על מה חשב טאמבוריני (איל ותמיר, בבקשה אל תתנפלו עלי אם טעיתי בשם המעצב) כשהוא עצב את החמוקיים של האופנועים האלה...

zataomm

New member
ואחרון אחרון חביב

טפו, טפו, טפו, חמסה, חמסה, חמסה, בלי עין הרע, knock the wood וכיו"ב... למייקי זה מה שיקרה לאופנוע שלך אם לא תתנהג יפה.

Cody

New member
מדהים

איך במהירויות כאלה הרוכבים יודעים לזנק מהכלי ,הקופץ לרוחק אשכרה מתרומם מעל האופנוע,עושה צעד וחצי באוויר נוחת בגילגול נינגה וממשיך את שאר ההתרסקות על התחת.... מדהים!!!

zataomm

New member
לגבי הקפיצה

אני לא כ"כ בטוח שהיא מתוכננת, בהיי סייד האופנוע ממש זורק אותך כמו פגז של תותח מעליו, לגבי ההמשך גם אני חושב כמוך ומעניין לשאול רוכב מקצועי אם ישנם כללים מוגדרים מראש איך להתנהג בנפילה מהאופנוע: איפה לשמור את הידיים, האם לכווץ את הגוף לתנוחה עוברית? וכדו´

נפילה מתנועה מהירה קדימה

קשת את הגוף, שתי הידיים לכיוון הקרקע, מקושתות כך שאחד המרפקים קדימה (זה הכי חשוב) דרך היד\כתף הזאת תתגלגל בקו שיוצא מהכתף לרגל הנגדית. חשוב להסיט את המבט אחורה ולכיוון השני (זה למעשה קיפול הראש פנימה) וכל הזמן להחזיק בכוח את הראש פנימה, אחרת מההדף הוא יעוף לקרקע. המגע הראשוני בקרקע מבוצע על ידי להב היד והאמה של הכתף דרכה אתה מתגלגל, וחשוב לשמור שהיד תשאר מקושתת אבל לא תתקפל - אחת חראם על הכתף. אריאל... ששוב שמח על שיתוף הפעולה בין פורום האופנועים ואומנויות הלחימה!

JonnyBoy

New member
תיקון קל ושאלה:

קופץ למים שמגיע לקרקע, איך להגיד את זה בעדינות, לא ממש ינחת בשלום... בקשר לסרטים, לאחר שהשתעשתי בריסוק רוכבים אינטנסיבי (ימינה שמאלה עם העכבר על הסרט) ניסיתי להבין מה הטעות שגרמה להם להתרסק. הקופץ לרוחק פתח יותר מדי גז ומוקדם מדיי כך שהקדמי התרומם כשהאופנוע מוטה. אצל הראשון לא ממש ברור מה קרה. מה דעת מומחים ממני בסוגיה?

zataomm

New member
תיקון טעות

למיטב הבנתי שני המקרים הם מקרים פשוטים של היי-סייד: הגלגל האחורי מאבד את האחיזה לזמן מה, הרוכב ממשיך לתת בגז ושהאחיזה חוזרת זה מה שקורה, זכורני שבדף הקהילה ביואל היה הסבר יותר מפורט ומדוייק, מישהו? כרובי? שדון? איזי? HELPPPPPPP

Mr. Pooh

New member
לפי מיטב ידיעתי...

היי סייד קורה כאשר הרוכב מאבד שליטה בגלגל האחורי - בד"כ מפתיחת גז מוגזמת - וכאשר הוא מגלה זאת, עזיבת הגז גורמת לאחיזה מחודשת ומהירה שמעיפה את האופנוע אל על... זה מה שקרה להגא. בקשר למק´וי : הוא לא פתח גז מוקדם מדי, הוא ניסה לקחת את הסיבוב בשיטות החלקה מתקדמות (סמטוחה), ולכן לא מיהר לעזוב גז. בשלב כלשהוא, אופנועו הגיע לזוית גדולה מדי לכיוון תנועתו מה שגרם להם לחזור ולאחוז, לשמש כציר והשאר ידוע...

JonnyBoy

New member
שבוע טוב בנאדם,

אנחנו הכופרים, לעומת זאת, חרשנו את כבישי הצפון...

למעלה