שבוע טוב לכולם.

מיקי*

New member
שבוע טוב לכולם.

מה קורה? אף אחד לא כותב? זה שהלכתם לצ`אט אחר, לא צריך למנוע מלשמור על קשר!! ואיפה מיו נעלמה?

ronitf

New member
חבר`ה, אפשר להתחיל מחדש!

אני מבינה שהפורום הזה עכשיו מעט בשפל, אבל אל יאוש, חברים חדשים עוד יצטרפו. בואו נקווה שזו תהיה ירידה לשם עליה. חשבתי להעלות נושא חדש לדיון. לפעמים אני לא יודת לתת סדר עדיפיות נכון. כלומר לדרג כמו שצריך. לדוגמא, בעלי אוהב מאוד שאני בבית. אבל אני חושבת שחשוב לי לצאת בדי שבוע לשיעור תורה. אבל בכל פעם בעלי מנסה לשכנע אותי שהיום לא כדאי, ואולי טוב יותר לבטל זאת היום. פעם ממש היינו רבים על כך. ועכשיו, האם החיוב מהתורה לרצות את הבעל ולהמנע ממריבות ומחלוקת עדיפים על יציאה (מבוקרת) לשיעור תורה?

turbo

New member
לרוניתפ !!!

בס``ד אני מבקש את סליחתכם שהנני רושם הודעה פרטית ,אך כיוון שיש ליהודיה היקרה בעיה אנסה לעזור לה . אז רונית.. 1.בעלך מודע לרצון שלך לצאת בכדי לשמוע שיעור תורה ? (ואם כן איך את אומרת לו את זה ?). 2.למה שלא תלכו יחדיו לשיעור ? 3.או שאולי תלמדו ביחד ? 4.אם כל הנ``ל לא מסתדר מכל סיבה שבעולם הייתי מציע לך לעשות שאלת חכם,או לחילופין שבעלך יעשה זאת,ואם גם זה לא עוזר אז אין ברירה ותקיימי את סעיף 6...:))) 6.צריך לדעת שכל חסרון שיש לאדם הוא מכיוון שלא התפלל עליו. אנחנו לומדים זאת ממשה רבנו (פ` ואתחנן) ע``ה כאשר הקב``ה אמר לו שיפסוק מלהתפלל על זה ,ובמדרש אמרו שאם היה מתפלל עוד תפילה אחת הקב``ה כביכול היה חייב להענות לתפילתו.לפיכך אנו לומדים שכל דבר שאדם רוצה אותו (והוא חסר ממנו) ,יש לו סך מסוים של תפילות, ורק על ידי מלוי סך מסוים ,זה האדם יקבל את רוצונו וחפצו.לכן אם את רוצה כל כך ללכת לשיעור תורה התפלי לקב``ה שיזכה אותך במתנת חינם להיות חלק בשיעורי תורה ,וכן על זה הדרך. אז ישר כוח רונית טורבו

מיקי*

New member
רונית!

ראשית כל ברוכה הבאה לצל פורומינו הקט. שנית לגבי שאלתך: רצונך ללכת לשיעורי תורה הוא רצון חיובי וטוב וכדאי לך לפי דעתי ללבן את הנושא עם בעלך ולנסות להבין מדוע אינו רוצה שתלכי. וכפי שטורבו אמר אין מניעה שתלכו לאותו השיעור יחדיו (למשל לשיעורו של הרב מרדכי אלון בימי שני באוניברסיטת בר אילן - הרבה זוגות עושים זאת). יתכן ורצונו של בעלך שלא תלכי לשיעור נובע בכך שהוא רוצה לשהות במחיצתך ולא להיות לבד, לכן אולי יש באפשרותך ללכת לשיעור בשעות מוקדמות יותר. ואם כל זה באמת לא עוזר, אולי כשאי שתתייעצי עם רב המקורב לבעלך (אם יש כזה) לגבי איך לנהוג. יישר כח!

ronitf

New member
ועוד בעיה

יש לי עוד הרבה עינינים בהם קשה לי לדרג, מה עדיף. הינה לפנכם בעיה שממש אין לי עליה פתרון. הצעות עם נימוקים ותקבלו בברכה! אני עובדת במקום חילוני. כאשר עבדתי המקום דתי, הייתי משתדלת לא להרבות בדיבור כמעט בכלל, כדי לא להגרר לדיבוריםם אסורים. היו ימים שהייתי מצליחה ובגדול! היום יש לי עם זה בעיה. נראה לי שכך חושבים שאני סנובית, כך קורה שאין לי שום קשר עם חברים לעבודה. ובכלל כאן פונים אליו המון אנשים עם כל מיני בעיות או סתם משיעמום, יש כאלו שממש יושבים ומספרים לי את כל פרשת חייהם מהעבר, לפעמים שעות על שעות. וידוע, ברוב דברים לא יכל פשע, אני משתדלת שהכל יהיה טוב, אבל זה לא כל כך פשוט. בכלל רוב האנשים שאני עודבת איתם הם גברים, ואני יודעת שלא טוב לפתח ידידות קרובה מדי. אבל לפעמים זה כורך המציאות. אנו חמשה בצוות שלנו (יש הרבה אנשים כאן, אנשים ונשים) מתוכם ארבע גברים, ואני האישה היחידה. חייב להיות איזו שהוא קשר. אני משתדת להקטין אותו ולצמצם אותו, אבל קשר בטח שייש. מה גם שלפחות שניים מבינהם אוהבים לתנות בפני את כל צרותיהם. הם לא חוצים גבולות, רוב הזמן אני נמצאת באגף רחוק מהם לחלוטין, יש בזה בעיה? ובכלל קשר עם עובדות, אני לפעמים חושבת שכך אוכל לקרב אותם, מצד שני סיכויים גדולים להגרר ללשון הרע וכו`. בעיה.

התמ-ים

New member
שבוע טוב גם לך

אפשר להבין שזה שהכותבים הקבועים עברו לצ`אט אחר, הפורום הזה כבר לא נגיש להם כמו פעם (יש ``משחק`` חדש), כבר אין את הכניסה לפורום בלחיצה על לינק. זה אולי תירוץ אבל לא סיבה. בתקווה שהמצב בפורום ישתפר בעתיד הקרוב. ומיו? מהצ`אט היא פרשה - גמילה. מהפורום? אם אף אחד לא כותב - אז אין לה על מה להגיב (השערה שלי). ושוב יום טוב ושבוע טוב לכל הנאמנים לפורום, ולכל עם ישראל.

למעלה