שבוע טוב לכולם!

LadyTitania

New member
שבוע טוב לכולם!

מה שלומכם? איך עברה השבת? בסוף השבוע הזה פורסמה בגליון "דיוקן" של מקור ראשון כתבה על שפרה בוכריס - קצינה במג"ב, דתיה נשואה עם ילדה. אני רוצה להתייחס יותר לקטע של בחורה דתיה שנכנסת לצה"ל ולא לנשים בצה"ל באופן כללי. כיום יש די הרבה מסגרות לבנות דתיות בצה"ל. (אני מדברת על בחורות באמת דתיות ולא שיצאו ממסגרת דתית). לדוגמא - ברוריה (מדרשת לינדנבאום) או תרבות תורנית וכו. מה דעתכם? הדסה

LadyTitania

New member
הנה כמה מקורות

1. איש ואישה אמנם שווים מבחינה ערכית, אך שונים הם- באישיותם. כל הלוחם למען שיווין מוחלט לשני המינים מבלי להתחשב בשוני זה- גורם לקיפוח. משל להורים שלא רצו להפלות בין שני אחים, והלכו וקנו לשניהם אותה מתנה, אבל, אחד אוהב לנגן והשני לצייר! אם יקנו לשניהם כלי נגינה- יקופח הילד האוהב לצייר, ואם יקנו לשניהם צבעים- יקופח זה האוהב לנגן. אם נבקש ממהנדס לעבוד במשמרת לילה, מפני שהרופא עושה זאת - לא יהיה בזה אלא שיווין מדומה. דווקא ראיית השוני בין בני אדם היא ההוכחה ליחס הנכון והאמיתי אליהם. יחס כזה, לבני אדם בכלל, בא לידי ביטוי בדברי חז"ל- "כשם שאין פרצופיהם שוין זה לזה, כך דעתן שונה זה לזה". (תנחומא, פ´ פנחס, י) כל אדם צריך להתמודד על ייחודו, כאישיות עצמאית, ולא לחקות ולהידמות לחברו. שוויון מוחלט פוגע ברצונם של בני אדם לבטא את ייחודם. הרבי מנחם מנדל מקוצק ביטא זאת במשחק מילים יפה: "אם אני- אני, ואתה- אתה, הרי אני- אני, ואתה- אתה, אבל אם אני- אתה ואתה- אני, הרי שאני לא אני ואתה לא אתה". וכך יש שוני גם בין האיש ובין האישה- השוני הטבעי-ביולוגי. 2. "האיש והאישה הם שני יצורים שונים, לא רק פיזיולוגית אלא גם נפשית. המנטליות שונה והאופי שונה. היהדות מדגישה הבדל זה ועלינו להיות מודעים לו. אנו רואים שכבר מילדות נטיות הבן ותחומי התעניינותו שונים מאלה של הבת, מדוע אם כן לחנך לדבר הפוך מן הטבע כשתוך כדי כך גורמים לציפיות שלעולם לא תוכלנה להתגשם? תמיד תהיינה נשים יוצאות מן הכלל שתצלחנה במקצועות גבריים, אבל בדרך כלל אין זה כך, כל ניסיון לתת לבת דריסת רגל בתחומים גבריים פותר חלקית את הבעיה לטווח קצר ומגביר את התסכול ותחושת האפליה לטווח הרחוק". הרב יהודה עמיטל

../images/Emo85.gif

הדסה יקרה. לא הבנתי מה כוונתך שכן בהתחלה ביקשת שנתעלם מהעובדה שיש אישה בצה"ל ונתמקד בזה שהיא דתיה. לאחר מכן הבאת שני מקורות שמנתבים אותנו לפוקוס על היותה בחורה. אני אקמבן פה קצת.. ברור שיש שוני-אם לא היה כולנו היינו או גבר או אישה לא? הייחוד של שפרה בוכריס לדוג´ הוא ביכולתה לעשות את כל מה שהיא עושה בחייה. לא קשור להיותה אישה או אם, זה מה שהיא חושבת לנכון,מה שהיא רוצה לעשות. שתהיה בעיה עם זה? הרי לכל כלל יש יוצא מן הכלל. ואם גבר ירצה להישאר בבית לחופשת לידה במקום אישתו מי אני שאמתח ביקורת עליו? בקיצור-התחלתי להתסבך פה..- כל עוד היא לא חוצה שום גבולות, או מרימה את דגל הפמיניזם בגאווה מוחצנת, או פוגעת בעצמה/משפחתה אני לא מבינה מה רע. לפי מה שאני הבנתי האינטרס שלה הוא לשרת את מדינת ישראל. שורה תחתונה- לא מחללת את הציבור הדתי? מצויין. לא יזיקו לנו עוד כמה אנשים ישרים וטהורים בעולם. שבוע טוף

"שפרה בוכריס, דתיה".

אבל כמה מפתיע לגלות לפתע שהיא הולכת במכנסיים הדוקים וללא כיסוי ראש (למרות שהיא נשואה) על זה נאמר - עוד אחד כזה, ואבדנו.. דרך אגב, אני מציע לכולם לקרוא את האבן עזרא על פרשת כי תצא פרק כ"א פסוק כ"ג, ואת המקור בגמרא לכך שמביא השפתי חכמים.

mgirl

New member
זה לא קשור!

טוב, ברור שזה קשור. אבל יש להורים שלי חברים טובים, והאישה הולכת במכנסיים הדוקים, ושמה כיסוי ראש רק כשהיא מגיעה לבית הכנסת, ולמרות זאת הם דתיים לגמרי ושומרים על ההלכות והכל.

למעלה