שבוע טוב לכולם

מורננה1

New member
שבוע טוב לכולם

אני שוכרת יחידת דיור . עפי החוזה תום השכירות ב-1/9 , לאחר חילוקי דעות עם בעלי הדירה אעזוב את הדירה ב 15/8 . חייבת לציין שהוא אמר בעצמו שמבחינתו אעזוב את הדירה גם לפני תום ההסכם רק שאעזוב כבר כלשונו. היום בעלי פגש אותו ובעל הבית שאל מתי אנחנו עוזבים בעלי ציין שלפני ה 15 לחודש הזה ואמר לבעל הדירה שצריך להתקזז עם הצ'ק האחרון בגלל שאנחנו נגור בדירה רק חצי חודש , בעל הדירה ענה לא שהוא רוצה על חודש שלם והם התחילו להתווכח . מה אני יכולה לעשות ? נכון החוזה עד ספטמר אבל בעל הדירה דחק בנו לעזוב. בנוסף אין לנו העתק של החוזה כול פעם שביקשנו אותו מבעל הדירה הוא התחמק.

תשובה

שלום רב, ראשית, ישנה אפשרות טובה שאת התשובה אכן תמצאו במסגרת החוזה ביניכם ולכן חובה עליך לנסות להשיג את החוזה. קיימת אפשרות טובה שבמסגרת החוזה התחייבתם שגם במידה ותעזבו את הדירה טרם תום התקופה, תחויבו בתשלום. יחד עם זאת, אם הקדמת סיומו של החוזה נעשתה בהסכמת שני הצדדים, ראוי שאכן יבוצע קיזוז. הפתרון הטוב ביותר הוא הידברות ישירה בין הצדדים. אם מצב זה לא אפשרי ובעל הנכס יעמוד בסירובו, לא תהיה ברירה אלא להגיש כנגדו תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. חשוב לי להדגיש, גם אם בעל הנכס מסרב, אל תבטלו את השיק. במצב זה, אתם תהיו חשופים להליכי הוצאה לפועל. בהצלחה

למעלה