שבוע טוב לכולם

טינה34

New member
שבוע טוב לכולם

אני טינה בת 34 בשנת 2004 שקלתי 126 קילו ועשיתי ניתוח קיצור קיבה ירדתי מאוד יפה במשקל הגעתי למשקל 64 ואז החליקה לי הטבעת ועשו לי שוב ניתוח עליתי קצת בהתחלה במישקל והייתי 70 קילו במשך כמה שנים. בחודשיים האחרונים עליתי במשקל כמעט 10 קילו היום אני שוקלת 80 אני ממש בדיכאון לא יודעת מה לעשות ואיך לרדת במשקל אני ממש מפחדת לחזור למשקל הקודם של 126 מה עושים?

קובי d1

New member
שבוע טוב טינה

בחודשיים האחרונים עלית 10 ק"ג בטח את יודעת את הסיבה ,האם חל שינוי במה שאת אוכלת ,האם את מנשנשת ,אולי יש עליה בנפח הארוחות וכדאי לחשוב על עוד סגירה של 1/2 תבדקי היטב איפה פישלת ,כי אני יודע שהמשמעת במשך השנים יורדת אשמח לקבל תשובות שבוע טוב קובי

טינה34

New member
קובי

תודה על היחס מאמי את האמת שאוכל ממש אני כמעט לא אוכלת אבל מנשנשת בלי סוף ואוכלת המון במבה וממתקים כן ניראה לי אני צריכה דחוף ליסגור

קובי d1

New member
אנחנו באותה קלחת

גם אני חזק בעיניני המתוקים ,זאת הסיבה לעלייה במשקל ,כל המתוקים ממתקים שוקולדים גלידות ,מכילים המון קלוריות האמת לא נראה לי שסגירה תעזור במקרה שלך ,אפילו שהטבעת תיהיה סגורה עד הסוף \הגלידות יחליקו בצורה חלקה תבדקי מה קרה לך שהתחלת לנשנש , ועדיף שתטפלי בבעיה שהביאו אותך לנשנש אולי בסיוע של איש מקצוע ,ולא דוקא בסגירה קובי

טינה34

New member
דווקה לא גלידות

אבל בעבר שהיה יותר סגור אז לא יכולתי לאכול מתוקים אבל איזה איש מקצוע? אני בדיכאון שוב תודה קובי

קובי d1

New member
איש מקצוע אולי פסיכולוג

האוכל והמתוקים מחפים הרבה פעמים על בעיות נפשיות ,שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג ,בקצב הזה של עלייה במשקל תגיעי מהר מאוד למשקל ההתחלתי שלך.... וחבל....... נקווה לטוב קובי

ליבי3617

New member
היי טינה

כחובבת מתוק מושבעת אני יכולה להגיד לך שזה אכן צורך שהוא הרבה פעמים פיזי אבל גם נפשי. עם הטבעת במיוחד קל יותר להכניס מתוקים ולכן כדאי ורצוי ללכת לטיפול של איש מקצוע כדי לא להרוס את התהליך. יש כל מיני סוגי מתוק - פתית עם ריבה, כוס תה עם סוכר, עוגיה. הצורך הפיזי מסתיים אחרי צריכה של קצת מתוק. העניין הוא במינון ואם שם את מרגישה חוסר שליטה - לכי לברר למה.

שרה16

New member
להרחיק כמה שיותר מהבית

יש לנו קצת לאורחים במגירה נעולה (המפתח לא אצלי). כשבאים אורחים או בארועים אני אוכלת, אבל אין בבית לנשנש וזהו!

אופירA

New member
מנהל
ומה תאכלי כשתסגרי?

עוד במבה וממתקים? איזה אוכל יעבור לך בסגירה נוספת? למה את חושבת שמנת ב-10 קילו? בגלל במבה וממתקים. אם היית אוכלת אוכל, היית שבעה מאוכל, ולא צריכה לאכול במבה וממתקים בכמות גדולה. אוכל דל קלורי זה ירקות (מבושלים, חיים), עוף דל שומן, דגנים מלאים, מוצרי חלב דל שומן. מזה מרזים. כמובן שמוסיפים ממתקים, במידה מוגבלת ומדודה. אבל תזונת ממתקים כמזון עיקרי גורמת להשמנה, כמובן.

קובי d1

New member
אופירA

אכילת מתוקים זה לא בגלל רעב ,אני לא רעב ואני דופק גלידות ושוקולדים בלי הכרה. כנראה שיש לי שריטה רצינית , קובי

אופירA

New member
מנהל
גם אני אוכלת הרבה מאוד מתוק

זה לא שריטה, זה צורך של הנפש, של הגוף שלי. אבל אני אוכלת את המתוק עם הכרה, ועם חשבון. אני לא אשלול את עצמי בגלל הצורך במתוק, אני לא אתייחס לעצמי בצורה לא מכובדת בגלל החולשה הזו. אלא אני אדאג למזון בריא עם ירקות, ובנוסף - מתוק. כמה שיותר דל קלורי, כמה שיותר מפוזר על פני היום. כשצריך יותר - אני אוכל יותר, ולא אפחד ולא אחשוב שזה אובדן שליטה. אני אאמין ביכולת שלי בימים אחרים לאכול פחות. וזה עובד. הגישה הזו מפחיתה את המתוק למינימום ההכרחי.

רוייקו

New member
יש מנותחים שזקוקים להגבלה חמורה

שתמנע מהם גם זלילת נשנושים, ואת זה עושה ניתוח הטבעת בלבד !!!! יש נסיון עשיר מאוד עם הטבעת השבדית לחסום אצל מנותחים זוללי נשנושים לעכב באופן משמעותי את הכניסה וחילחול הנשנושים האלה, כולל שוקולדים. צריך רק לקחת בחשבון שהכל נהיה קשה בשלב כזה של הגבלה ויש לא מעט הקאות (אני הייתי אומר פליטות) של נוזלים שמנסים לשתות ושל אוכל שמנסים לאכול. המנותחים ההדוקים האלה (תחת הידוק חזק של הטבעת) נשלטים על ידי הטבעת ואנוסים על ידה מלאכול ללא שליטה. המצב הזה לא פשוט אבל הוא מקנה לרבים מהם תחושת שליטה על עצמם, על הקושי לעצור את הזלילה. הם יכולים לאכול רק חלק מהמזונות, צריכים להשקיע הרבה מאוד אנרגיה באכילה ובשתיה בפרט וזה מעייף אותם ומצמצם משמעותית את מספר הפעמים שהם צורכים מזון ושתיה. השאלה היא אצל מי הם ינותחו כי זה משפיע משמעותית על הגישה של מנתח כלפי המנותחים שלו והשאלה היותר חשובה היא מי המנותח/ת: לא כולם מוכנים להיות תחת הגבלה כזו וגם לא כולם יעברו אותו בשלום מבלי לחבל בניתוח (לחץ מתמיד על הטבעת עלול לגרום לתזוזה שלה ולניתוח חוזר)

ליבי3617

New member
אין לי מושג מאיפה הנתונים האלה

ואולי כדאי להגיד את המשפט הזה לכל אותם מטובעים שחיו על עוגיות ובמבה שאני זוכרת מתחילת הדרך. או אותה מטובעת שהחליקה שתי כוסות אייס קפה ליום בקלות (כשאני כמשורוולת נגמרת מבחילה אחרי חצי כוס). ומה הטעם לסגור כל כך חזק ששום דבר לא ייכנס וגם לא ירקות או לחם - דבר הרבה יותר בריא ונצרך?

למעלה