שבוע טוב לכולם.

איריS

New member
שבוע טוב לכולם.

פעם ראשונה שלי פה, אני אמנם לא בונה בית אלא רכשתי מקבלן, אבל מרגישה כאילו אני בונה אחד. יש לי המון שאלות, לא יודעת מאיפה להתחיל, לכאורה תכנון הבית מבפנים ומבחוץ נראה נהדר, אבל בטוח שיש הרבה דברים שאני מפספסת ולא חושבת עליהם מתוך חוסר נסיון. אשמח להעלות את השרטוטים ולשמוע מכם חוות דעת. תודה רבה.

efratcn

New member
התמונות קטנות ולא ברורות.

נסי להעלות אותן בגודל גדול יותר.

איריS

New member
התמונות לקוחות מאתר החברה,

לצערי אין לי אותן עדיין במחשב, תודה בכל אופן.

calya

New member
אבל לא הבנתי... את צריכה

להגיד לנו מה בדיוק את רוצה לדעת ? הבית בנוי או על הנייר ? איזה סוג של שליטה יש לך במה שישתנה בו (אם בכלל) ? מה את רוצה לשנות ? והסתכלתי באתר אבל לא ברור לי איזה דגם...נראה לי ש-A דומה למה ששמת. מצרפת לך קצת יותר גדול.

איריS

New member
תודה קליה.

הבית לא על הנייר, הוא בנוי, אבל לא מוכן עדיין, ישנה האפשרות לשבור קירות ולשנות דברים במידה ונרצה, אבל זה יעלה לנו עוד הרבה כסף שלא כ"כ נשאר לאחר הבניה.כרגע הבית מוכן רק מבחוץ, אין עדיין כלום בפנים, רק חצץ והרבה לכלוך. בקומה הראשונה אם שמת לב ישנה יחידת דיור להשכרה, אני מוסיפה שם שרותים, מקלחות ומטבחון, וישנה כמובן כניסה נפרדת. הייתי מעוניינת לדעת כמה זה אמור לעלות לי, טרם שוחחתי על כך עם הקבלן, את ההכנה למטבחון אני מקבלת ממנו ,אבל לא את הצנרת לשרותים והמקלחון. כמו כן בקומת החדרים ישנו גשר המוביל בין חדרי הילדים לחדר ההורים, המעקה יהיה פרזול דקורטיבי מאוד יפה, אבל....קצת מפחיד עם ילדים נראה לי. חשבתי לסגור קיר(רצפה) בין הגשר שיגע עד מעל דלת הכניסה(לסגור רק את הצד השמאלי)מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, אשמח לשמוע חוות דעת גם על זה. יש עוד המון, אבל זה מה שעולה לי בראש בינתיים. ושוב תודה.

בד"כ אי אפשר להוסיף שרותים

אלא אם כן זה במרחק עד 4 מטרים משרותים קיימים. אני לא מצליחה לראות כלום בתכנית. אבל אם יש חדר שרותים מספיק קרוב אז המחיר מתחיל ב 10,000 ש"ח על הצנרת וכו'. ואח"כ תלוי בקרמיקה וכלים סניטריים שתבחרי.

פיטנגו4

New member
מצורף לחוזה שלכם

ישנם שרטוטים, והם הרבה יותר מדוייקים ומחייבים מפרוספקט כללי. הרי אין מצב שכל המגרשים זהים..., בשום פרוייקט, ובעיקר במקום עם טופוגרפיה משמעותית כמו טבעון. אפשר לסרוק את השרטוטים ולשלוח לכאן. שאלות: האם שני חלקי הדו על אותו מפלס? איפה הצפון? באמת יש לכם 15 מדרגות בכניסה? מה עושים כדי שהחזית שלכם לא תהיה הכביסה בחצר המשק? מה זה שני סוגי הריצוף בחצר המשק? לגבי המעקות הדקורטיביים: יש תקן מחייב לגבי בטיחות של מעקות. אם תוכלי לשלוח צילום של המעקה, אומר לך אם זה תקני. אם זה לא תקני - הקבלן מחוייב להחליף.

simenhouse

New member
לא הבנתי איך אפשר לעזור לך?

במקרה אני אדריכל. לגמרי במקרה מקרית טבעון עוד יותר במקרה מכיר את החברה הבונה ואת המכרז בהם זכו. והכי במקרה - קיבלתי השבוע לתכנן דו משפחתי ליד ביתך החדש על גבעת הבריכות. אז מה את רוצה לדעת? הרי אם סגרת חוזה עם ניצן, כל שינוי יהיה יקר וכואב. התכנית סבירה יחסית לתכניות קבלן, לא יותר. ראיתי גרועות יותר. ראיתי מעט מאוד שהיו טובות יותר. במחיר שאת משלמת את אמורה לקבל תמורה הוגנת. סגרת כבר את החוזה?

למעלה