שבוע טוב לכולם!

ממyמקים

New member
שבוע טוב לכולם!

אם גנבתי למישהו כסף, והוא לא יודע על זה, כשאני מחזיר לו, אני צריך להודיע לו על זה?

ממyמקים

New member
איך זה מתקשר להגינות?

אני מדבר על מקרה שהנגנב לא יודע בכלל על הגנבה, אז אם הוא לא יודע על זה שהחזרתי לו, זה אומר שאני לא הגון?

החזרת הגניבה אינה צריכה דעת בעלים !

אם לא ידעו הבעלים מהגניבה, הרי הוא נפטר עם החזרתו. ובדבר שיש בו רוח חיים וכן בדבר שאין בו רוח חיים וידעו הבעלים, אינו נפטר עד שיימנו הבעלים וייוכחו שהמניין מושלם. ואילו ידעו הבעלים בגניבת דבר שיש בו רוח חיים, אף שהמניין יצא מכוון אינו נפטר עד שיודיעום

שבוע טוב

יש ענין שאסור לאדם לספר לשון הרע על עצמו. ואם יגיד שהוא גנב.... במיוחד שהוא עכשיו עושה תשובה. לדעתי לא צריך לומר!

לא נראה לי שעניין זה לקוח מספר

חפץ חיים. וכמדומני שבבאר מים חיים מתחבט הח``ח בדין דומה, האם יש לספר לחבירו על שסיפר בגנותו ולא נגרם כל היזק. כגון שהשומעים לא האמינו לו.

חייב להודיע

בעסא, הא?! אין מה לעשות זה החיים! "כל העושה עבירה בסתר מפרסמין אותו עליה בגלוי" (אבות)

עיין ברמבם בהלכות גניבה

הבאתי בסמוך את תמצית דבריו. ומה שנאמר ``מכסה פשעיו לא יצליח`` דוקא בחטא מפורסם ! ואילו הגניבה התבצעה בסתר, הלא חצוף הוא המפרסם את חטאו

גמרא בבא מציעא

שמה שנתרבה בפס' השב תשיבם שמוצא אבידה יכול להחזיר בלי דעת הבעלים, אבל ד' שומרים וגנב וגזלן יכולים להחזיר לגגו ולקרפיפו אך רק עם דעת בעלים. דף כו כמדומני. (פרק אלו מציאות.) ואגב, דעת בעלים אי"ז 'לפרסם את החטא' שזה ברבים.

כנראה שאני צריך לחדש את מלאי הספרים

אין בידי גמרא כעת. ולפלא הוא שהמחבר בחו``מ סימן שנה סובר כדעת הרמבם שגנב אינו צריך דעת בעלים מלבד אם ידעו מהגניבה שאינו נפטר עד שייוכחו במציאתה.... ובדוק נא בבקשה האם אותה ברייתא לד``ה ? או שישנן ברייתות סותרות?

למעלה