שבוע טוב לכולם ו...

שבוע טוב לכולם ו...

בס"ד מחר אני שוב נוסע לישיבתי אז ביי לכם ואני לא יהיה כאן שבוע עד יום חמישי ב"ה. הודעות ניתן להשאיר באי מייל או במסרים אני קורא קבוע. יאללה חברה תכניסו את הפורם להילוך גבוה בהצלחה ו... נראה לי שאני חייב תשובה לשאלה ששאלתי לדיון אז הנה אביא לכם אותה מיד...

אז זאת התשובה לנושא שהעלתי

בס"ד זה לא אני כתבתי אני מביא את זה מאתר אחר גם את השאלה וגם את התשובה אשמח לשמוע תגובות במייל שאחזור ב"ה עוד שבוע מהישיבה. לפני שאנסה לכתוב רציתי להתייחס לשתי נקודות ביחס לכולנו. האחת, חשוב מאוד לדעת שצריך לשאול את השאלות שלנו בעצמנו ברצינות בלי להתבייש, לברר אותן, ולקבל תשובות ברצינות. והשניה, שהיא גם התייחסות למה שכתבת "צריך להחליט פעם אחת ולתמיד … אי אפשר להיות באמצע".אנחנו יודעים שאדם נמצא במצבי ביניים בחייו - קצת תורה וקצת טלויזיה ובנות, ובאיזשהו שלב הוא מרגיש שהוא משקר לעצמו. ודאי שקל יותר לעזוב את החצי הטוב וזהו. אך אל לו להתייאש מזה שהוא במצב ביניים.אכן, כמו שכתבת, צריך להחליט פעם אחת ולתמיד, אבל לדעת שהשינוי בפועל הוא איטי, ובסבלנות ובעז"ה יותר ויותר נתקדם ונתקן. ביחס לטענת חברך שהדרך הדתית - לאומית נועדה ל"חפיפניקים" . ודאי שטענה זו אינה נכונה ונקודת המבט הזו מוטעית, מפני שהיא באה מהסתכלות על אנשים שלא מבינים או לא מתנהגים על פי הדרך הדתית - לאומית. אנשים שאורח חייהם הוא "חפיפניקי" – קצת תורה וקצת מושפעים מהעולם החילוני. הם אכן מפסידים את שני העולמות, וקוראים לדרך כזו ´דתית לאומית´. לא כך הם הדברים - הדרך הדתית לאומית קמה עם שיבת ציון ותקופת הגאולה, שבה עם ישראל חוזר לארצו ובונה בה את מדינתו, והיא נועדה לאנשים גדולים ורציניים מאוד שאינם רק מוסרים נפשם ללימוד תורה וקיום מצוות, אלא שמתוך מסירות נפש לתורה ומצוות באמת ובלי פשרות קשורים יותר לאומה ולתקופה בה אנו נמצאים, ומתוך תורה, בונים את הארץ ופועלים לכך שהצבא, הפוליטיקה, התקשורת וכו´ כולם ינוהלו על פי תורה. תורה כזו היא גדולה יותר, שלמה יותר ובעצם מטרת עם ישראל.ודאי שדרך זו לא נועדה ל"חפיפניקים". לא נתעלם, אנחנו חיים ביחד עם אנשים שאינם שומרי תורה ואינם מבינים באיזו תקופה אנו נמצאים ואכן יש כמה קלקולים שבעקבות רצוננו להשפיע עליהם ולתקנם אנו מושפעים, אבל בעזרת ד´ לאט- לאט מתוך רצינות וגדלות בתורה ומצוות, ושאיפה לראות את מדינתנו מתפתחת באור ה´ – נמשיך לפעול למימוש מטרתנו, שזו הדרך הדתית לאומית.

למעלה