שבוע טוב ו....

דוסית1

New member
שבוע טוב ו....

שיהיה לכולם צום קל ובעיקר מועיל... שמעתי שזהו הצום הכי חשוב שנקבע ע"י חז"ל מהסיבה שזוהי תחילת הרעה והחורבן... אז לכל המתחמקים למינהם... (הצום מסתיים בערך בעשרה לשש לפי ר"ת-למי שיש שעה יותר מדוייקת שירשום...). מלבד זאת יש לי שתי תזכורות (או חידושים למי שלא ידע...) 1. מי שמעונין לקום לאכול לפנות בוקר צריך לעשות תנאי לפני השינה והר"ע כותב שעדיף שלא יאכל לפנות בוקר אלא יכנס לצום כבר מאז שהולך לישון. 2. אסור לצחצח שיניים בצום ומי שהדבר גורם לו צער רב (כמוני...) שיצחצח עם הראש למטה. בינתיים אין לי עוד משהו אז אם למישהו מכם יש נשמח לקרוא (אתם מרשים לי לדבר בשמכם, נכון..?) אז שוב... צום קל! ובעצם, שנזכה לביאת גואל צדק עוד היום ויהפך לנו ליום שמחה! אמן! (נפגשים מחר בכניסה הצפונית של ביהמ"ק... אריאלה, אל תשכחי להכין שלט :)

לביא4

New member
שבוע מצוין

עמוד השחר בשעה 4.35 ואמרת נכון מאד שאם עושים תנאי אפשר לשתות ולטעום משהו לפני עמוד השחר. צום עשירי בטבת "בו סמך מלך בבל אל ירושלים", ונקבע גם כיום הקדיש הכללי לכל אלו שנפלו ומקום קבורתם ל"ע לא נודע ויום זכרון יהדותי לקדושי השואה הי"ד. הטעם שלא לאכול לפנות בוקר הוא יותר על פי הקבלה. מצטרף לאחל לכולם צום קל! (ודווקא בכניסה הצפונית של ביהמ"ק? "הרוצה להעשיר יצפין...")

רפוש rafi

New member
עשרה בטבת נקבע גם כיום הקדיש הכללי.

כמו שהזכיר מר לביא(אתה קשור למרדכי לביא?).

לביא4

New member
../images/Emo45.gif

רפי - "לביא" הוא הכינוי שלי בפורום, לא קשור לשם שהזכרת....
ונכון נאמר שהצום הוא עד 5.17 בערב(25 דקות אחרי השקיעה).

לביא4

New member
הצום עד 5.17

רפי - "לביא" הוא הכינוי שלי בפורום ולא קשור לשם שהזכרת...

דוסית1

New member
"הרוצה להחכים ידרים..."

באמת שלא חשבתי על זה... :) חברה, ביטול!!! מתכנסים בשער הדרומי של בית המקדש! נא לא לשכוח להביא כבש... תבקשו מטורטין, יש לו בבית דיור מוגן לחיות בהמות וחרקים בתשלום סימלי... כל הקודם זוכה!

שייקס35

New member
עד כמה שידוע לי......

מותר לצחצח את השיניים אבל רק לא להכניס שיעור של רביעית לפה בבת אחת. מה שאין כן ביום כפור, ותישעה באב, (אולי עוד צומות אני לא זוכר)

שייקס35

New member
אבל

שאף אחד לא יכח את מה שאמרתי להלכה כי אני לא זוכר איפו זה כתוב (אם זה כתוב)

דוסית1

New member
לא מאמינים למראה עינינו...

ציטוט ממדור פרורים של גיליון בתוך המשפחה השבוע: "האם באמת איננו יכולים להאמין למראה עינינו? כנראה. מדענים מצאו, כי לעיתים אנשים זוכרים דברים שראו או שמעו, למרות שמעולם לא חוו זאת. הזכרון מכונה בשם "זכרון כוזב" הוא הרבה יותר נפוץ ממה שבני אדם מוכנים להודות. החוקרים לקחו 23 מתנדבים שאין להם שומ עבר של בעיות מנטליות ומעולם לא סבלו מהזיות ודמיונות שוא. הם התבקשו להביט בסדרת צילומים השונים מעט זה מזה. לאחר מכן בסדרת תמונות נוספת ואז התבקשו להשוות בינהן לבין התמונות הראשונות. 60% מהמתנדבים זיהו תמונות שראו כאשר הם לא ראו אותם כלל וכלל בהתחלה המספר הפתיע אף את החוקרים עצמם מה שגרם להם להגיע למסקנה כי זכרון ראיה כוזב הוא חלק מהחיים האמיתיים שאנו חיים..." זכרו זאת היטב לפני שאתם הולכים לפי פסק ההלכה ש... זוכר שייקס ממקום לא נודע... ואם יש למישהו מקור מוסמך לדבריו- אדרבה..!!

לביא4

New member
רחיצת הפה בצום

נפסק חד משמעית שבכל תענית ציבור רחיצת הפה בשחרית - אסורה! (מעניין היה לקרוא על המחקר, אם היו עושים להם היפנוזה אולי הם היו מספרים דברים יותר מעניינים...)

דוסית1

New member
יש מדור מיוחד למחקרים חדשים...

בעיתון בתוך המשפחה (מצורף ל"משפחה") במדור פירורים. זה באמת מעניין לקרוא. מומלץ!!

לביא4

New member
../images/Emo127.gifרשמתי לפני

מתעניינת\מאמינה בנושאי מיסטיקה או תופעות על טבעיות נסתרות, משהו דוגמת משולש ברמודה...?

לביא4

New member
מכיר!

בדיוק התכוונתי לצטט את זה משם, כתוב גם ששם "פתח הגיהינום" עם תיאור המיקום הגיאוגרפי המדוייק ושאר הדברים המוזרים העל טבעיים שקורים שם!

BigKay

New member
יש שמה פשוט כח מגנטי שמושך ברזל

אפילו מגובה רב, אפילו מטוסים נעלמו שמה

לביא4

New member
למרות הכל

זאת כנראה התשובה למה המצפנים הסתובבו בצורה כזו מוזרה אבל למרות הכל מטוסים ואוניות שנעלמו כח מגנטי יש גם לכדור הארץ באופן כללי וכח כזה יעלים מטוסים ואוניות, מילא, הוא יכול למשוך את המטוס למטה, אז אם המטוס נמשך ונופל לים אז ימצאו אותו אחרי זה בים אבל גם בים לא מצאו, שום זכר!

שייקס35

New member
אני יבדוק את זה בהלכה ב"נ...

ותודה לך דוסית שאת מתריאה שלא יכשלו אנשים על ידי חס ושלום, תיזכי למיצוות.

למעלה