שבוע טוב ושאלה

חבובי

New member
שבוע טוב ושאלה

שבוע טוב לכולן. יש לי שאלה חשובה בעניין זקיקים וביוץ: אני אחרי איקקלומין, יום 25 למחזור. היתי השבוע 3 פעמים בבדיקות דם ואולטרסאונד. בבדיקה האחרונה הזקיקים היו 23 ו20, והרירית 6.5. והשאלות: א. מתי צריך להיות הביוץ? ב. האם יש סיכון שבזקיק הגדול יהפוך לציסטה (חס וחלילה...) ג. אני צריכה להמשיך במעקב ביום א' או שזה לא יהיה נורא אם אני אדחה ליום ב'. פשוט כבר לא נעים לי לאחר כ"כ הרבה לעבודה... תודה למשיבות!!

סביון1

New member
אם לשפוט רק לפי הזקיקים שלך אז כבר

בייצת או שאת ממש על סף ביוץ. אם הרופא ראה את התוצאות האלה ובכל זאת אמר להמשיך במעקב, אז אולי התוצאות של בדיקת הדם מראות אחרת. לא ממליצה לך לדחות את המעקב.

חבובי

New member
הרופא לא אמר

לי להמשיך במעקב. אבל אני מניחה שמכיוון שביום חמישי עוד לא בייצתי, ואנחנו אמורים לוודא האם ביצתי או לא במהלך סוף השבוע, אני אמורה להמשיך במעקב. מישהי יודעת לגבי הסיכון של ציסטה?

תולו

New member
הי חבובי

לגבי הציסטה - רק הרופא יכול להגיד לך, אצלי הוא זיהה ריקמה ציסטית. ציסטה זה זקיק ריק. בחודש הראשון שלי עם איקקלומין, היתה לי ציסטה בגודל של 2.5 ס"מ, שזה ממש ציסטה אמיתית. זה יכול לקרות מאיקקלומין, זה מה שהרופא אומר.

הרופא בד"כ יודע מתי עומד

להתרחש הביוץ לא רק לפי גודל הזקיקים, אלא גם לפי רמות פרוגסטרון ואסטרדיול, שבוודאי אמרת לו ביום חמישי. אני מניחה שכבר הלכת למעקב או שלא, כי כבר יום ראשון, אבל אני הייתי מתקשרת לרופא. בכל מקרה, תמיד כדאי לשאול את השאלה בפורום של הרופאים: doctors.co.il וstarmed.co.il ותמיד תתני להם כמה שיותר מידע, כולל תוצאות של בדיקות ואז הם יכולים ממש לעזור. זה מוזר שהוא לא אמר לך להמשיך במעקב ביום ראשון, או לחילופין מתי להזריק את הכוריגון. בכל אופן, ניראה לי שחבל להפסיד מחזור של טיפול, בגלל עבודה...

למעלה