שבוע טוב ומבורך ,

שבוע טוב ומבורך ,

השרשור שהיה כאן בנוגע לסוגיה שהביאה אלינו ליבת החיים עורר בי מחשבות. בינהן- ההגדרה ל"אושר" ול"אהבה". מעניין כיצד הייתם מגדירים שני מושגים אלה.

שמחה שעוררנו בך מחשבות כה

חשובות. אושר-בשבילי אושר הוא להגיע למקום בו אני מרגישה את הנחת,יכולה לנשום ולהרגיש שלווה.עבורי הלחץ,הכעס,המתח נותן לי תחושה הפוכה. אהבה-לאחר שאני מאושרת אני יכולה לאהוב..קודם את עצמי. כשאני אוהבת את עצמי,אני מעניקה לעצמי את מה שמזין אותי ובכך אני משדרת כלפי חוץ את המירב שבי..ככה אני גם מקבלת אהבה מבחוץ. אהבה ואושר הם שילוב מנצח.לאהוב ולהיות מאושר אלו הדברים שאני מאחלת לכולם. ולך אהבה ראשונה,אני מקווה שהאהבה הראשונה שלך תהיה לאהוב את עצמך..כי ככה כולם מקבלים אותך,את היופי האמיתי שלך.

מ י כ ל ג ו ר

תודה על הברכות ושיתגשמו גם לך. רעיון נפלא- לאהוב קודם את עצמי. וזה ענה לי על "מה" . אשמח לקבל רעיונות לגבי ה"איך ליישם"... חוץ מזה- נראה לי שהגעתי למקום הנכון... פרח.

לאהוב את עצמי,

לאהוב את עצמי זה לקבל את עצמי עם כל החסרונות שלי. לדעת מה יגרום לי לאושר וללכת בעקבות זה. זה לא תמיד קל כ"כ,זה גם מעייף,אבל פתאום מגלים כמה זה מגיע לנפש וכמה אהבה עצמית יש לנו. לדעת לאהוב את עצמנו זה לתת לעצמנו את מה שאנחנו חולמים עליו שיגורם לנו לשקט. אני חושבת שבכדי שזה יקרה צריך לעבור תהליך של הכרת ה"אני" ולחדור למקומות שלא תמיד ידענו על קיומם,או יותר נכון,לא רצינו לדעת על קיומם. אני מקווה שלא בילבלתי אותך. בהצלחה

מ י כ ל ג ו ר

לא בלבלת אותי כלל.
נראה,שכצעד ראשון עלי לבחור להכיר את עצמי ולגרום לפחד להמוג. הפחד ממה שעלול לפרוץ החוצה. אולי באמת הדרך לאהבה עצמית כרוכה בחדירה לשטחים לא נעימים בתוכנו. בינתיים זה קצה חוט. בקשר לאהבה שלי אל עצמי-בהחלט רעיון טוב. מיכל - מותר להתייעץ איתך במסרים? אולם לא הערב. חוץ מזה-תודה!

אהבה ראשונה ברוכה הברה../images/Emo140.gif..

אושר עבורי - הוא הרגע בוא אני נמצאת בקבלה והשלמה איתי ועם המעשה והמקום בו אני נמצאת אושר הוא תחושה של סיפוק, התרוממות, שלווה, ורוגע אושר - הוא אני עם עצמי אהבה - להרגיש אהבה הוא רגש קיים רק אם יש לנו אותה כלפי עצמנו אם אנו אוהבים את עצמנו נוכל לאהוב את האחר אהבה יכולה להתקיים גם אם האהבה לעצמנו היא לא בכל התחומים שקשורים בנו אנו אוהבים באחרים "רק" מה שאנו אוהבים בנו אהבה - אני עם עצמי ועם אחרים ורק להבהרה שי הבדל ענק בין אהבה להתאהבות

אילנהחלפ1111

תודה על קבלת הפנים. אכן,יש הבדל בין אהבה להתאהבות. ואיך לומדים לאהוב את עצמנו?

על קצי המזלג...

לרשום על דף את התכונות הטובות והמוצלחות והמקובלות עליך לפרגן, להוקיר, ואף להעשיר ואת המגרעות יש לשאול מדוע אני נוהגת כך? מה מוניע ממני לשנות פריצת דרך לשינוי? ואיך אני הולכת לתקן ולשפר אותם? ומידי פעם לעצור לבחון ולשפר את מה שתצליחי לשנות שמרי ואת מה שלא תלמדי לקבל כחלק ממך וללמוד לחיות איתו בהשלמה ובשלום ברגע שתקבלי אותך ותאהבי אותך תהיה לך שליטה וחוזק להתמודד באירועי החיים ובמעידות ברוע ובקשיים היומיומיים אני רוצה להזמין אותך למפגש שקבענו ב16.6 עברי על ההודעות ותתעדכני אשמח לראותך בינינו

אופס../images/Emo9.gif...

למה היה נדמה לי שאת חדשה? דפדפתי והבנתי שאני טועה ואיתך הסליחה נו מקסימום קיבל שוב קבלת פנים ממני

אילנה חלפ1111

אתחיל את דברי במילת תודה הן בנוגע לההזמנה למפגש והן באשר לתשובתך. המילה שהכי נגעה לליבי היא "שלום". אני בהחלט שואפת להרמוניה ,שזה מבחינתי לחיות בשלום עם עצמי ועם העולם. נראה שהמילה "שלום" מכילה בתוכה את השורש ש.ל.מ וממנה נגזרות מילים נוספות על כל המשתמע מהן. לגבי רישום תכונותי ומגרעותי- זה רעיון טוב.ממנו משתמעת ראשית הדרך להתבוננות [לתבונה ולתובנות...]. מכל מקום-הנקודה בה אני נמצאת כעת היא בהחלט נקודה בה אני חשה צורך לערוך שינוי בתפיסת העולם שלי וממנו להמשיך לשינוי פרמטרים נוספים בחיי. אילנה,אהבתי מאוד את החתימה שלך. לסיכום: כל עוד הנר דולק -ניתן לתקן. עשה לך רב-וקנה לך חבר. וזה המבוא לתורת השינוי המיוחל... [משום מה הסמיילים לא עולים אז קבלי חיוך ופרח].

אהבה ראשונה...

דברייך מאוד נגעו בי הדרך בה את רואה ומנתחת את הדברים ומחברת אותם לעולמך אך הוקרתך ותודתך מאוד ריגשו אותי ואף הוסיפו והגדילו את האהבה שבי לעצמי תודה לך שמספיק אכפת לך לומר לי את האמת שלך

הגדרות.....

טוב, רק לקחת בחשבון שזה רק מילים, וגם אם אנו משתמשים במילים, אנשים יכולים להבין אחרת ממה שהתכוונו. מילים אמורות להצביע על משהו שקיים במציאות. אז אושר - מכירה את התחושה הזאת. תחושה שמערבת שמחה, התלהבות, סיפוק, שלמות. אהבה - (אתאר תחושה של אהבה לאדם, ולא אהבה באופן כללי). אז גם את התחושה הזו אני מכירה. תחושה של רצון להיות עם האדם הזה, של הערכה כלפיו, תחושה שמערבת שמחה, תחושה של אחדות וקבלה, ויכולת להתנהג בחופשיות, והלב מתרחב...

למעלה