שבוע טוב אנשים

כולנו תוצר של החברה

העובדה שכהי עור כמו בני סלע הסיכוי שלהם להתקבל לאוניברסיטה הוא נמוך משמעותית מלבני העור שגרים כמה קלימוטרים צפונה מהם באותה עיר מדברת בעד עצמה. לא אנסו אותי פעם וזה לא רלוונטי אם כן או לא. בן אדם לא צריך לחוות אונס כדי לקיים על כך דיון ולא להירצח כדי לקיים דיון בסוגיה העקרונית "עונש מוות לרוצחים כן או לא". העובדה שאת לא מבינה את הבעיה העקרונית של משטרה שמתנהגת כרשות שופטת זו בעיה שלך לא שלי. אני כמובן מבין את ההזדהות שלך עם הנאנסות, (שגם אני מזדהה איתן כמובן), אבל אם כבר לעסוק בשאלה היפוטטית אז בואי נחדד את הנושא קצת יותר: לטענתך, בני סלע אינו תוצר של החברה. במילים אחרות, כל גבר הוא בני סלע פוטנציאלי. כולל קרובי משפחה שלך מדרגה ראשונה. האם גם במקרה כזה היית כל כך אדישה להתעללות שעובר הפושע?

Moon rise girl

New member
על רעי חורב שמעת?

הוא, סיגלית חיימוביץ' וליהי גלוזמן רצחו את אסף שטיירמן בצורה אכזרית וללא שום סיבה. (הייתי מתארת לך בפירוט איך הם עשו את זה, אבל יש לי מספיק בחילה ממקודם ובדיוק סיימתי לאכול). שלושתם היו "בני טובים", הגיעו מבתים אמידים ומשכונות מבוססות. אמרת כהי עור? - רעי היה לבן אפילו יותר ממני. גם הם תוצר של החברה או שהם פשוט חבורת פסיכופטים סאדיסטיים? יש הרבה בעיות בחברה שלנו מן הסתם, אבל אין שום קשר. בני סלע אינו תוצר של החברה אלא בן אדם חולה ומעוות. היו לו חיים קשים, לבי לבי, אבל אני מכירה מקרוב מאוד אנשים שעברו חוויות קשות ומזוויעות בחייהם באותו סדר גודל, והפתרון שלהם עד כמה שידוע לי, לא היה להפוך לאנסים סדרתיים. ואגב, הויכוח פה הוא לא לגבי הענישה ("עונש מוות לרוצחים כן או לא") אלא לגבי כל הגישה. אתה זורק משפטים לכל עבר ללא שום ביסוס. אשמח לקרוא את המאמר המורחב שלך לגבי השפעות החברה על אנסים סדרתיים. אגב, יש כתבה בוואלה על אבא שאנס את בתו בת ה-12 ומסביר איך ראה בה אובייקט מיני מאז שהייתה בת 10. אולי תבדוק לאיזה אוניברסיטה הוא לא התקבל בדיוק כדי שהמדינה תדע איזו מהן להעמיד לדין.

L i k o

New member
מה הקשר?

אפשר לדגול בעונש מות ולהיות דטרמיניסט. כל אחד הוא תוצר הנסיבות של חייו. זה לא מונע ממני לתמוך בהקשחת הענישה על פשעים חמורים. לי לא משנה אם סבא שלך אנס אותך כל שני וחמישי, אמא שלך היתה מסוממת בזמן ההריון, ולכן אתה מכור שלא באשמתך, ואבא שלך הרביץ לך מכות רצח כל חייך. עם כל זאת, אם תאנוס את הבת שלי/שלך/של השכן אני רוצה שתשב בכלא 12 שנה לפחות בלי חופשות ובלי קיצור שליש. לגיטימי?

מה הקשר?

"הויכוח פה הוא לא לגבי הענישה" (Moon rise girl) "כולנו תוצר של החברה" (מילים גסות)

L i k o

New member
תראה, אני לא מכיר את שניהם

אבל אותך אני מכיר. ומתוך הכרותי אותך כיפה נפש אמיתי (במובן הטוב של המילה), אני מכיר את שיטת "הלחי השניה", בה אתה דוגל. על זה דיברתי. תאמין לי, ראיתי בחיי בני אדם ברגעיהם השפלים ביותר, ואני בטוח שכל אחד הוא תוצר של נסיבות חייו ואם הפרפר בסין היה מכופף את כנפיו לכיוון שני כל רוצח היה כנר, וכל אנס היה פסנתרן, אבל תכלס זה ממש לא משנה לי. וזאת כי אני ואתה שייכים לחברה הנורמטיבית, ובשביל להגן על עצמנו אנחנו משלמים מסים, ובחלק מהמסים הללו אני רוצה לממן סורגים עבים במיוחד לתאיהם של רוצחים ואנסים למיניהם, ולא משנה לי מה הביא אותם לעשות מה שהם עשו. תל אביב לשמחתי אחת הבירות הבודדות בעולם שילדה בת 16 יכולה ללכת חופשיה בכל מקום בה בכל שעה בלילה בלי חשש ממשי להירצח, להיאנס או להישדד. ואני מעוניין לשמר את המצב, והדרך לכך בעיני היא החמרת הענישה על עבירות חמורות. כן, אני יודע, גם חינוך, אבל בעיני גם המקל היא חינוך, לא רק הגזר.

אתה ממש צפוי

זה שאתה עושה את החשבון האישי שלך זה לגיטימי, צפוי ואפילו משעמם... ברור שמי שהוא חלק מהאליטות או לפחות מרגיש שהוא בדרך לשם, ירצה לפנק את עצמו על חשבון כספי ציבור שהוא משום מה מפנטז שהם כספי המיסים שלו. אבל הבעיה איתך ועם בני המעמד שלך היא שברגע שיהיה כאן קצת קשה, כמו נניח פצצת אטום איראנית שתאיים על תל אביב, אתם תתעופפו כולכם מכאן על המטוס הראשון ותקחו איתכם את כספי הציבור שביבי נתינהו חילק לכם כחלק ממדיניותו המטורפת לחלק קיצבאות למיליארדרים. ומי ישאר כאן? אנחנו. המוני העם הפשוטים. ואנחנו נצטרך להתמודד ולהקים את הארץ מחדש על בסיס צודק יותר ואנושי ושיויוני יותר.

לענישה עשויות להיות מטרות שונות

כגון, מניעה, שיקום ונקמה. לענישה שמטרתה נקמה, אני מתנגד. ענישה שמטרתה מניעה או שיקום- במקרה שהדבר שאותו רוצים למנוע, אינו ראוי שיכָפה, אני מתנגד לענישה. ראוי שיכָפה, אני תומך בענישה. ומכך נובע שאני לא דוגל בשיטת הלחי השניה. על חומרת הענישה להיגזר מיעילותה להשגת מטרותיה וממידתיות ביחס לדבר שאותו רוצים למנוע באמצעות הענישה.

תוספת פרטנית ואקטואלית

לגבי בני סלע- מהערכות של אנשי מקצוע אני למד שהוא חסר תקנה (עניין שצריך לוודא במידת האפשר) ולכן לדעתי יש לסגור אותו בתא עד סוף ימיו. מצד שני אפשר להיטיב את תנאי חייו בתוך התא הסגור ככל שהמצב הכלכלי מאפשר.

L i k o

New member
שכחת את המטרה המרכזית - הרתעה

אבל אם אתה דטרמיניסט, עצם המונח ענישה הוא לא נכון. תקרא לזה רפלקס מותנה של החברה, כמו הכלבים של פבלוב. רצחת - מעשר עולם בלי קיצוב ובלי חנינה, וכך הלאה. נקמה - גם אני לא תומך. לכן נראה לי מגוחך כל הטראסק סביב יגאל עמיר.

הרתעה

היא אחת מדרכי המניעה. * בנוגע לנקמה- אני מתנגד למרות שאני מבין שמטבע בני אדם לרצות נקם. לכן הרחש סביב עמיר מובן לי. אני חושש שגיחוך על כך מקורו באי הבנת טבע האדם, במקרה הטוב. ובמקרה הפחות טוב, באי הבנת חומרת המעשה של יהודי רוצח ראש ממשלת ישראל על רקע חילוקי דעות שמפלגים את העם.

נקמה

היא רגש אנושי ולכן יש לה מקום כמו החמלה או הכעס ואף הצדק שגם הם רגשות אנושיים ומשם מקור תוקפם (למילים גסות, זה אכן היה מעט גס, למרות שגם תחושת השמחה לאידו של המימסד אנושית, אסור לשכוח שמדובר גם ביום אידם של בנות הארץ הזו)

אמא של בני סלע פוטרה

אמו של בני סלע נזרקה מהעבודה במכון התקנים האם הגיעה לעבוד במקום, דרך חברת כוח אדם, כדי לעבוד בניקיון. במקום פרצה פאניקה, העובדים דרשו לפטר אותה - "היא עוד הייתה מביאה אותו" והאם פוטרה. ובשטח: סריקות אחר האנס גם באזור צפת תני גולדשטיין פורסם: 29.11.06, 12:51 בווינט רבקה סלאח, אמו של האנס הנמלט בני סלע, פוטרה מעבודתה במכון התקנים. כך נודע היום (ד') ל-ynet. אמו של סלע הגיעה לעבוד במכון התקנים שלשום, דרך חברת כוח אדם, כדי לעבוד כאחראית על עבודות הניקיון במקום. ואולם כבר כמה שעות אחרי שהחלה לעבוד, החלו להתרוצץ מסביבה שמועות, ובמהרה התברר שהיא אמו של בני סלע. בקרב עובדי המכון החלה פאניקה, והם דרשו מהנהלת המכון לפטר אותה. סלאח פוטרה עוד באותו היום. "מי היה רוצה שמישהי כזאת תעבוד אתו?" אומר עובד ממכון התקנים, "ועוד אחרי מה שהיא אמרה בתקשורת, שהיא בעצם בעד הבן שלה. יש עליה תיק שלם ואנחנו חששנו ממנה. היא עוד הייתה מביאה אותו אלינו לכאן". במכון התקנים אישרו את הידיעה. מהמכון נמסר בתגובה כי "סלאח נקלטה כאן כעובדת זמנית. לאחר שהתברר שהיא אמו של האנס בני סלע, העלו עובדי המכון חשש כי היא תסתיר אותו במקום עבודתה. לאור זאת, הוחלט לפטר את העובדת". מחברת כוח האדם ששלחה את האם למכון התקנים נמסר: "גברת סאלח מועסקת אצלנו מעל 10 שנים. מדובר בעובדת ותיקה ומסורה שעבדה לשביעות רצוננו. היא לא עובדת מכון התקנים. שלחנו אותה לשם כממלאת מקום. היא עובדת שלנו, עובדת טובה ובמקרה אמא של הבחור הזה, שזה עצוב מאוד. יש התעלמות מוחלטת מהקשר המשפחתי". והחיפושים נמשכים ובתוך כך, כוחות משטרה עורכים היום סריקות באזור צומת עין זיתים הסמוכה לצפת בחיפושים אחר האנס בני סלע, לאחר שהתקבלו מספר ידיעות לכך שהוא מסתובב באזור. כוחות גדולים, בפיקודם של מפקד המחוז ניצב דן רונן וניצב משנה ניר מריאש, הקימו חפ"ק באזור והסריקות נערכות באמצעות יחידות מיוחדות, פרשים ומסוק. במשטרת המחוז הצפוני מתייחסים בכובד ראש לעדויות שהתקבלו היום במערכת. "בתחילה היינו סקפטיים, אך ככל שמתרבות העדויות ייתכן ואכן האיש מסתתר כאן" אומרים במחוז הצפוני. עד כה התקבלו חמש עדויות מאנשים שונים בנוגע לבני סלע. כולן מדברות על אותו אדם הלובש אותם פרטי לבוש, באחת מן העדויות נראה סלע באזור בית העלמין בצפת כשהוא לבוש מעיל. הבוקר שוב הבחין בו שוב שומר בית העלמין, חשדו התעורר וכאשר ביקש להתקרב אליו, הוא נמלט מהמקום. "אם אכן סלע מסתתר באזור מדובר באסור בו הצמחייה סבוכה. צפת הינה אזור הררי מוקף ואדיות. אם אכן הוא נמצא כאן, הוא בחר אזור טוב להסתתר בו". אומרים במחוז הצפוני. כל היציאות והכניסות לעיר צפת נסגרו, וכל כלי הרכב נבדקים. השוטרים פועלים בסיוע פרשים ומסוק משטרתי. דובר מחוז הצפון במשטרה, סגן ניצב אבי אדרי, אמר כי "כפי שנעשה בתל אביב, גם כאן באזור צפת אנו מתייחסים לכל עדות ברצינות רבה".

לא. להערכתי, מילים גסות

הוא מישו אחד עם ד' כנפות. בכל מקרה הוא איש כלבבי. נ.ב. מדובר בהערכה בלבד, הוא שומר על קנאות פרטיותו ולדעתי מנצל את קיומי ההזוי כדי לכתוב בניק שיקשה לזהותו... זה באמת לא כוכך נעים שאנשים חושבים שאתה הכותב, כשאין לך שליטה על הנכתב, למרות שעד עכשיו, אני מוצא את עצמי מסכים איתו פעם אחר פעם.

בכל מקרה

זה לא אני. כבר קיבלתי כמה וכמה תהיות בפרטי של אנשים שלא מאמינים לי... אין לי מושג מיהו, ובכל מקרה הניק שלו לא מציאה גדולה. ככה שלא יזיק לו להחליף למשו ידידותי יותר, כידו הטובה עליו (מי שלא יהיה). מילים גסות עושה יותר מדי אסוציאציה של החברים לכתיבה שלי
, מסיבות שכלל לא נכונות, אבל אתה אחראי להטמעתם. גם לי יצא להחליף לאחרונה כמה וכמה פעמים את הניק עקב "אילוצים" שאינם תלויים בי, ולמעט הודעה אחת של יקירתי שהתפקששה עקב החסימה ולא היה נעים לי לבקש שתשלח שוב לניק החדש, זה לא היה כל כך נורא... כמובן, חוץ מהעובדה שאתה מוצג כמישהו שנדחף לפורום כשכביכול לא רוצים בו (באדיבותך המלאה יוריאל ועל דעתך בלבד), הרגשה לא ממש נעימה, שרחוקה מאד ממני, מהכתיבה שלי ומאפייניה, ומרצון העגלים לינוק.

ok טעיתי בהערכתי

מילים גסות, קבל זאת כמחמאה גדולה.. נחמד לדעת מי אתה. ותחליף ת'ניק, זה לא נשמע טוב וגם לא מריח משו. שלך מכל הלב, האזרח ק'

uty76

New member
מכל שאמרת יש לי רק הסתייגות אחת

עו"ד רובינשטיין הסנגורית הציבורית אמרה לפני כחודש שהפכנו להיות חברה מענישה. לדעתה, לא העונש הוא העיקר אלא מציאת הדרך שדברים לא ראויים לא יתרחשו. הצעד הראשון הוא להדגיש שגם פושעים איומים אינם ראויים להתעללות אלא להרחקה מהחברה. אנחנו לא נוקמים, אנחנו מגינים על החברה. אנחנו כחברה לא נגררים למעגל אלימות. האלימות פסולה נקודה. והעונש אסור שיגרור למעגל אלימות נוסף. חשוב להגיד בצורה ברורה: נורא לקרוא את התגובות בעד האנס או בריחתו. גועל נפש.

למעלה