שבוע הספר

Death of Rats

New member
שבוע הספר../images/Emo63.gif../images/Emo13.gif

וואו, כן, המפף... איפה היינו? אה, כן: Equal Rits (שתורגם ל"פולחני כשף", בחוסר ברירה טובה יותר...). תת סדרה: המכשפות. הספר הראשון של גראני (אם כי בלי נאני, כמדומני) ואחד הספרים הראשונים שקראתי (השני, נדמה לי. אחרי "מעשי קוסמות"). אהבתי אותו, אם כי פחות מ"קוסמות". בקיצור: ילדה שהיא קוסמת (ולא מכשפה) ורוצה ללכת לאוניברסיטה הנעלמת. מעניין מה קרה איתה באמת: היא הרי התלמידה היחידה. טרי'לה מעולם לא הרהר בכך שהיא ילדה קטנה במוסד מלא גברים? (או שהיא לא התקבלה בסוף? אני כבר לא זוכרת...). אז מה דעתכם על הספר? האם אתם יכולים לבטא "אסקרינה"? האם אני היחידה שחשבה שהיא וסיימון נועדו אחד לשני (והאם סיימון נמצא בעוד ספרים?)? ילדה קטנה בעולם של גברים.... הגרסה המוקדמת של החיל המפלצתי מוגשת לקהל בזאת *מתפגרת*.

ויימס

New member
אההה... פולחני כשף.

עוד ספר בתרגומה של נורית שרעבי, אכן, רק גראני מופיעה בו משלישיית המכשפות המיתולוגית. זה עוד אחד מהספרים הלא פופולריים סטייל פירמידות, אבל אני מאוד אוהבת אותו, וכן, סיימון+ אסקרינה, בהחלט. מאוד אהבתי את קוטנגל ואת המתח המיני הסמוי בינו לבין סבתא (כן, ועכשיו כולם יגידו "מה לעזאזל?!", אל תיתממו! אתם יודעים טוב מאוד על מה אני מדברת!!!) . אהבתי את כל הדברים שסבתא הייתה מלמדת את אסק, ואת הקטע שהיא נכנסה למוח של נשר ולא הצליחה לצאת (אסק, לא סבתא...) מי רוצה לעשות דו"ח ספויילרים? לצעירי הפורום ולסניליי (?!) הפורום: דו"ח ספויילרים הינו: "עלילה, דמויות, רגעי שיא, תובנות מעניינות באשר למשמעות החיים, ציטוטים... (מזילה ריר) ספויילרים...!!!" ...(הבעה של אשמה ומבוכה) אומנם בשנה שעברה הבטחתי לעשות על צבע הכשף ואור מופלא, אך הכזבתי, ממש כמו נחל אכזיב בפאתי הנגב בעת הקציר שנת תש"ס. עם זאת, התחלתי לעשות על אור מופלא, אבל זה יצא מכלל פרופורציה ונראה שזה עומד להיות יותר עבודה מאשר דו"ח ספויילרים, אז כשזה יהיה גמור... זה יהיה גמור.

ק ס ם 2

New member
שלום

האמת היא שבינתיים זה הספר היחיד של טרי פראצ'ט שקראתי ומאוד נהנתי (או אולי אומרים נהנהתי?) ממנו... יש לכם המלצות עם איזה ספרים כדאי לי להמשיך? וכן, אני חדשה

ק ס ם 2

New member
*מרביצה לעצמי בראש*

אני לא יודעת איך יכולתי לחשוב שכותבים נהנהתי

אלו לך ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורומנו הקט. להקל על התחלתך יש פה מילון פורום, נא לעיין ולשנן (תהיה בחינה!) מ א ג ר ט תתן לך בבוא הזמן את הודעה החדש האולטימטיבית, את יכולה גם לחפש אותה באחד השרשורים בעמוד הזה. אני מבקש להזהיר כל התאשפזות במוסד כתוצאה משהייה מרובה בפורום זה אינה על אחריות חברי הפורום, תודה תודה ובקרוב גם אצלך. מנצלשבך דלגשון, הה?

ק ס ם 2

New member
חח תודה רבה לכם.. ../images/Emo3.gif

עם איזה ספר אתם ממליצים לי להמשיך? אהה.. ואתם חושבים שעדיף לקרוא באנגלית? או שזה לא ממש משנה?

זה תמיד משנה

לא משנה כמה המתרגמ/ת טובים, תמיד משהו יתפספס בתרגום, במיוחד עם טרי פראצ'ט שישי לו בדיחות שאפשר להבין רק באנגלית. אני ממליץ לך, תתחילי לקרוא באנגלית. אני יודע, לפעמים בהתחלה זה קשה, צריך לפעמים לשבת עם מילון אוקספורד ולתרגם מילה במילה, אבל אחרי מעט מאוד זמן תתפסי את זה וזה יתחיל לזרום. נוסף לכך, רק 11 ספרים מתורגמים לעברית, ורובם בתרגום של נורית שרעבי=גרוע מאוד, ואם כמה מחברי הפורום פה מוכנים לחכות חמישים שנה עד שיתרגמו את הספר הבא, הם מוזמנים, אבל לדעתי זה סתם בזבוז זמן. יחי קריאה בשפת המקור

ק ס ם 2

New member
אין לי בעיה עם אנגלית,

למעשה אני קוראת המון באנגלית, סתם רציתי לדעת מה חושבים פה על התרגום.. :)

ק ס ם 2

New member
אהה וקראתי

את המילון מונחים
וזה כל כך מצחיק!! כמעט נפלתי מהכסא!! אפשר להצטרף אליכם?? בבקשה בבקשה בבקשה? אני יודעת שכבר אמרתם שכן אבל בדרך כלל קשה לי להשתלב אבל נראה לי שאתה מטורפים כמעט כמוני... יש רק בעיה אחת... עוד לא קראתי הרבה ספרים של טרי, אבל אני כבר רצהה ביי לכם, ובהצלחה (לא יודעת, אין קשר)

ויימס

New member
אני רוצה את החומר שהיא לוקחת...

וברצינות- תצטרפי אלינו!!! זה כדאי! מקבלים כל מיני הטבות כגון-
נוסף חינם על כל אחד שתקני!

יו אר וולקום

קשה קצת לחדשים פה, הקטע הוא לא לוותר, לעמוד על שלך, ואם מתנכלים לך תכניסי להם בשיניים

ויימס

New member
די, נו, לא קשה לחדשים פה *בהכחשה*

לא, באמת, אל תבריח אותה... גם ככה אין פה אף אחד...

Gdil

New member
הוא? מבריח?

תכף תגידי שמאז שהוא הגיע ותיקים כותבים פחות...

ק ס ם 2

New member
אני לא מתייאשת! ../images/Emo123.gif

אני? להתייאש?? (טוב, אולי לפעמים...) אבל אתם יותר מדי מוטרפים מכדי שאני אוכל לוותר עליכםם!! ושיהיה לכם בהצלחה

אוי, נובאמת

אתם ממש מעצבנים! לא ניסיתי להבריח אותה, להפך! רציתי לחזק אותה, שלא תיבהל ותיעלב מאנשים מסוימים כאן ותברח מהר. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה