שבוע הספר

שבוע הספר ../images/Emo13.gif

והפעם, ללא ספק הספר עם השם הכי מגניב: The fifth elephant-לא תורגם. תת סדרה: השומרים. נאמ. נאמ.

The Mad Hatter

New member
סתם בא לי להגיב

פשוט גם אני לא קראתי. כלומר, בערך קראתי. יש לספר הזה מקום מיוחד בליבי, כי זה היה הפראצ'ט הראשון שרכשתי. זה היה מיד אחרי שקראתי את "שומרים שומרים" אז הכרתי קצת את הדמויות, אבל לא הבנתי מה קרה למשמר פתאום. אז עברתי על קטעים נבחרים והחזרתי אותו למדף. עד עכשיו הוא נותר לא-נגוע. אמ...לא. אין לי עוד מה לומר.

רונגי

New member
כן, אני

ומשום מה כל ספר שאני מסיימת באנגלית במשך 1/2 שעה אני יכולה לדבר עליו, ואח"כ אני מקסימום זוכרת רק קטעים ממנו.... ואת הספר הזה קראתי לפני כמה חודשים...

Athaclena

New member
כן, כמובן <מבט מתנשא>

הוא נחמד אבל אני לא זוכרת בדיוק. ונראה לי שכתבתי עליו בסיבוב הקודם...

TankBoy

New member
וגם אני קראתי

האמת, זה היה הספר הראשון בסדרה שקראתי. לפני 4 שנים בערך. אחד הטובים לדעתי. העלילה היא יחסית מסובכת, ומתחילה בזה שויימס ממונה לדיפלומט בעל כורחו, ונשלח ע"י וטינרי לאוברוורלד, הממלכה האפלה שמלאה בערפדים, אנשי זאב, גמדים וטרולים) שם הגמדים מכתירים לעצמם מלך חדש. בנתיים, אנגואה נעלמת וקארוט יוצא לחפש אותה בעזרתו של גאפסוד כלב הפלא, ומוצא אותה גם, כמובן, באוברוולד. בנתיים פרד קולון נשאר כמפקד בפועל של המשמר באנק מורפורק מה שמספק את האתנחתא הקומית של הספר. משם כבר הכל מסתבך, ויש רצח, וגניבה, והרבה בלגן. זה אחד הספרים היותר רציניים של פראצ'ט לדעתי, הוא נותן פה קצת פחות דגש להומור ויותר נוגע דרך הסיפור שלו בהרבה נושאים כמו פוליטיקה, הגירה, דם והסמיכות שלו לעומת מים, ועוד שכאלה. שווה קריאה.

Athaclena

New member
אהה, כן

אז כן, כתבתי פעם שעברה. וחוץ מזה, אני לא אוהבת את קולון. הוא מטומטם. ועולה לי על העצבים. וממש ממש מגזים. חוץ מזה זה אחלה ספר, עם ויימס בריצת מרתון ובכלל ויימס (שזה כמובן דבר טוב), כמה דקות תהילה לסיביל המסכנה שבקושי ראינו ושמענו ממנה בספרים האחרונים, וכל מיני undead. ואצל הגמדים יש כמה התפתחויות מענינות. גילויים מדהימים, וכאלה. החזית לשחרור הגמדה יוצא לדרך, בערך. אה, וכמובן שיש איגורים למכביר

Rincewind

New member
דווקא קולון הבריק בספר הזה לדעתי

פיתוח מצויין של הדמות.

Athaclena

New member
אני לא אוהבת אותו

הוא יותר מפגר מנובי, וזה לא הולך ברגל. וזה ממש ממש לא מצחיק אותי, כמוו שהומור של פלוצים לא מצחיק אותי. ברוב הספרים הוא בלתי מזיק ברובו כי יש לו תפקיד מינימלי, אבל פה יש לו במה והוא חשוב והוא מצליח לעצבן בכל רגע ממנו, וגם מדרדר לטיפשות יותר יותר גרועה (שזה מדהים בפני עצמו) ממה שהיה קודם. בעעעע.

gaspode

New member
היי! משהו שקראתי!

ספר כבד למדי, כמו ללעוס סטייק גרוע. ראוי לציון: העובדה שזה הספר הראשון באנגלית של פראצ'ט שקניתי. ואולי מישהו מעוניין לקנות את sorcery במצב מצוין ב-35 ש"ח בלבד? עדיפות למכרי ולקוראי "הוברט הוברט" הנאמנים.

למעלה