שבוע בלי

פלגיה

New member
שבוע בלי

כבר שישה ימים שהבת שלי לא מדברת איתי. כבר שישה ימים שהיא לא מדברת עם אף אחד. לא בבית, לא בכיתה, לא בטלפון. לא מדברת. ולא, היא לא צרודה. והיא גם לא חולה. ולא כועסת עלי. וגם לא על העולם. פשוט הציעו לה אתגר של "שבוע בלי" - שתבחר משהו שחשוב לה ותנסה להסתדר שבוע בלעדיו. והגברת שלי במקום לבחור שבוע בלי פלאפון, או בלי מחשב, או בלי אס-אמ-אסים, ובמקום לרמות את השיטה ולבחור שבוע בלי טלויזיה (כי אין לנו) או בלי לאכול בשר (מטבח צמחוני) או בלי קפיצות בנג'י - הגברת שלי בחרה בשבוע בלי דיבורים. כי זה מה שיהיה לה הכי קשה. בבית עתיר רעשים וילדים כמו שלי הייתי אמורה לברך על חזית אחת שמושתקת לפתע. האחים בטח מרוצים. אין צעקות ואין נזיפות. אבל מאוד קשה לי עם זה. גם ככה היא מעט בבית, אבל עכשיו המעט הזה הוא בשקט, ואם היא לא ממש לידי - אני לא חשה בנוכחותה. וזה לא שבוע בלי לתקשר - היא כותבת, ומסמסת, ומשרבטת, ומשתמשת בתנועות ידיים (שקל להבין כשהיא רוצה לומר שהאוכל טעים, וקשה מאוד להבין כשהיא רוצה לספר על חלום בלהה שהיה לה בלילה). ויש לה "תודה" כתובה בקביעות על כף היד לכל צרה שלא תבוא. היא עומדת במשימה בנחישות אופיינית לה, ובעקשנות אופיינית לכל בני הנעורים. והיא במצב רוח טוב, ועם חיוך כל הזמן. כבר ששה ימים אני לא מדברת עם הבת שלי. וזה קשה לי בטירוף. השתיקה הזאת צועקת לי באזנים. עוד יום אחד זה נגמר, אבל לי יש בקשה לאתגר הבא - פרוייקט בלי. בלי להעניש את ההורים.

נצבט לי הלב.

עלייך בעיקר ועל הניתוק הזמני הזה. בטח יהיה לכן הרבה מה להשלים כשזה יגמר.והיא? מוכיחה שהיא מסוגלת לדבוק במשימה . נדמה לי שבאחד מספריו של מאיר שלו הוא מספר על מישהו שכף יד אחת היה כתוב לו "כן" ובכף היד השניה היה כתוב לו "לא" וכל פעם הוא הרים את כף היד המתאימה (אם זה אכן מאיר שלו- זה בספר יונה ונער) אני מנסה לחשוב מה אני הייתי בוחרת - האם להתנתק מחפץ דומם או אדם. מה היה לי קשה יותר.

הילהל

New member
נשמע שיש לך בת מדהימה

אני מזדהה עם הקושי שלך אבך מוצאת תיאור של ילדה חזקה, נחושה, אמיצה, יצירתית אחרי שהשבוע הקשה ייגמר, תתמוגגי ממנה

פלגיה

New member
אני יודעת שהיא מדהימה

אני הראשונה לומר את זה וכל סיפורי הנחתום והעיסה יכולים ללכת לעזאזל. רק רציתי לדבר על הקושי שלי בניתוק הזה, שהוא לא ניתוק אמיתי אלא רק חיצוני ובכל זאת קשה לי. זה מפתיע כי ידעתי שיהיה לה קשה (ואפילו אמרתי לה בפירוש שהיא לא נורמלית), אבל לא חשבתי שהקושי יהיה גם שלי.

הקושי הוא בגלל שהיא בחרה

לעשות את זה מולך או כתוצאה מהבחירה ניגזרה עליכן שתיקה וזה הקושי? לי בטח היה קשה משני הדברים גם יחד.

פלגיה

New member
לא שום דבר אישי

לא מזה שהיא בחרה לשתוק מולי, כי היא שותקת מול כולם. זה רק הקושי בהגבלת התקשורת עם הילדה שלי.

../images/Emo45.gif מדהים. לא חושבת שאני הייתי יכולה

לעמוד בדבר כזה. זהו אתגר מבית הספר? היא מקבלת בסוף משהו?

פלגיה

New member
הכל מול עצמה

אין לה שום תגמול, חוץ מהתובנות האישיות שתגיע אליהם. זה אתגר במסגרת קבוצה שהיא משתתפת בה. משהו וולונטרי לחלוטין (ואכן לא כל אחד לקח את האתגר, בטח לא ברמה הזאת) אני בטוח לא הייתי יכולה.

צימעס

New member
ילדה מדהימה.

נשמע לי כאילו הקושי הזה דומה לקושי של אמא כשילד נוסע לטיול בדרום אמריקה בכפרים הרריים בלי תחבורה ובלי טלפון, או כשהוא מתגייס לצבא.

pf26

New member
מהצבא הם מתקשרים כל הזמן...

יש "שעת ת"ש " והם מחוייבים להתקשר לאמאבא כדי להרגיע .

pf26

New member
וואו

כאמא הייתי משתגעת אחרי יומיים, כשותקת הייתי נשברת אחרי שעתיים. כל הכבוד לילדה וכל הכבוד להורים שמצליחים לגדל ילדה כזו.. היא מן הסתם פרפקציוניסטית ועקשנית שעוברת כל מכשול ומדלגת מעל כל מהמורה. צריך להיות עונג אמיתי ואתגר לא פשוט להיות הורה לילד כזה.

prtywomen

New member
לרגע נבהלתי,אבל אז הבנתי שהלוואי וגם אצלי זו

היי את יודעת אני קוראת ולא מאמינה הלוואי והמצב שלי היה דומה הלוואי ואמא שלי היתה משתגעת ומגיבה כמוך אנו לא משוחחות כבר 4 שנים אנחנו לא דברות..אני נשואה לבחור שאינו יהודי ואבי הטיל וטו ואימי חייבת ללכת אחריו אני מבית חרדי במקור אבל לא ישבו שבעה וכאלה . ואני אומרת אני אמא והיא אמא ותן כולכן יש משהו שיצדיק נתק כזה? חוסר תקשורת?וגעגועים יום יומיים.. והתמודדות יום יומית עם החוסר של אמא .. אז שקראתי שבתך לא מדברת איתך זה תפס אותי אך ברוך השם שזה לא מה שחשבתי.. שיהיה לכם רק טוב.. הסיפור שלי במלואו מופיע בקומונה שלנו את מוזמנת לקרא..(הקישור למטה )

מקסים מה שכתבת ../images/Emo9.gif

איזו אהבה יש בינכן
האמת שאנחנו באמת לומדים להעריך דברים רק כשהם חסרים לנו.

למעלה