שבוע בבייג'ינג

ani88

New member
שבוע בבייג'ינג

היי אני נוסעת עם המשפחה לבייג'ינג באמצע פברואר עם טיול מאורגן. אני מבינה שזה לא העונה הכי טובה לביקור שם, אבל זה התאריכים שהסתדרו לכולנו (שזה די קשה ל4 אנשים עובדים) וגם היה בא לנו טיול חורפי. אז הצטיידנו בבגדים חמים ומקווה שנסתדר עם הקור. מכיוון שלנים כל הזמן באותו מלון בביג'ינג והתוכנית של הטיול לא מלאה עד אפס מקום, אשמח אם יש לכם המלצות למקומות ששווה לבקר בהם שווקים מיוחדים, הופעות בערב וכו'... כמובן שיש סיורים לדברים הכי סטנדרטיים ועוד שאלה : איך מסתדרים עם הכסף? להביא דולרים? צריך להחליף לכסף שלהם? איפה מומלץ לעשות זאת? תודה מראש לעונים

sailor

New member
אפשר להסתדר בסין עם כל אמצעי התשלום

אין כל בעיה להמיר מט"ח בשטרות, המחאות נוסעים רק ב-bank of china, ואפשר (אבל יקר) למשוך כסף ב-ATM. היות שהרוב מאורגן, לא תזדקקו לסכומים גדולים, אלא אם מתכננים קניות גדולות, כך שמזומן וכרטיס אשראי לבטחון צריכים להספיק.

sailor

New member
משלמים בכל מקום ביואנים

פרט לבתי מלון לתירים (לפי שער גרוע) ואולי בחלק מסוכנויות הנסיעות. לא נראה לי שכדאי לרכוש יואנים בארץ, קנית מט"ח פה והמרה שם יותר כדאית.

galias3

New member
היי ani

בפברואר עדיין מאד קר בבייגינג ולכן כדאי להצטייד בבגדים חמים מאד; נעליים עם סוליות עבות (עדיף עם פרווה סינתטית בפנים), מעילים חמים מאד (לא מעילי רוח), צעיפים, כפפות וגטקס טובות. לא ציינת כמה זמן הטיול... רק בייגינג? לא ניתן לשלם בדולרים ובהרבה מהמקומות התשלום הוא רק במזומן. תוכלו להחליף ליואנים בשדה התעופה, בבנקים, במלון ואצל חלפנים, זו ממש לא בעיה. אל תסתמכו הרבה על כרטיסי אשראי, עדיף להביא סכום בדולרים ולהחליף. כמו כן, למרות התדמית של סין, הרבה מהדברים לא זולים כמו שחושבים, בעיקר לא דברים איכותיים (שעליהם צריך לשלם מחירים כמו בארץ). אם תצטרכו עוד עצות שלחי לי מסר, גרתי בבייגינג 8 שנים ואשמח לעזור.

סליחה שאני מתערב

מתנצל מראש אבל אם ANI צריך עזרה וזה לא משהו אישי הייתי שמח אם הוא היה שואל אותך על גבי הפורום ,כך אפשר לעזור לעוד גולשים בידע ובנסיון במיוחד מאחד שגר שם ומכיר דברים מקרוב אם זה משהו אישי אז מן הסתם זה יהיה דרך מערכת המסרים. תודה

galias3

New member
מסכימה

לא רציתי להלאות את כולם בפרטים, אבל יש צדק בדבריך. אשמח לעזור גם על גבי הפורום

ani88

New member
תודה רבה על ההסבר על הכסף, אשמח גם להמלצות

לגבי מקומות לבקר, מקומות בילוי וכו'..

ani88

New member
תקשורת לארץ

מה הדרך המומלתץ להתקשר לארץ? פלאפון ישראלי? כרטיסי חיוג?

T o m c o

Member
מנהל
סים מקומי.. ב99% מהמקרים רכישת סים מקומי בתשלום מראש, (דוגמת טוקמן וכו'), היא האופציה הזולה ביותר, בהפרשים די גדולים. שווה לברר מראש, דרך האינטרנט, על חברה מקומים שמשווקת כרטיסי סים מקומיים בתשלום מראש, ולהחליט בהתאם..

T o m c o

Member
מנהל
דבר נוסף בקשר לזה. זה מצריך בדיקה, שאכן המכשיר הסלולרי הרגיל שלך פתוח לסים שאינו של הרשת בה נקנה המכשיר, אם נרכש אחרי 01/01/2011, אמור המכשיר להגיע פתוח, למרות זאת, עדיין עדיף למצוא חבר/ה שיש לו מכשיר ברשת אחרת ולקחת לו לרגע את כרטיס הסים מהמכשיר שלו ולוודא שאכן המכשיר שלך מתחבר לרשת הסלולרית עם הכרטיס של אותו החבר. במידה והמכשיר נעול לסים זר, צריך לבקש מחברת הסלולר לה את משתייכת לבטל נעילה זו, בדר"כ מדובר בקוד שמקישים במכשיר, יתכן ויקח עד יומיים לקבל אותו, הדבר מחוייב על פי חוק להיות בחינם(!) יש לוודא שאכן כך הדבר ושלא גובים על כך כסף.

sailor

New member
הכי זול, אם יש גישה לטלפון קוי

הם כרטיסי חיוג בהם עלות שיחה אגורות אחדות לדקה. כשהייתי שם לאחרונה שיחות VOIP בתשלום בקפה אינטרנט היו זולות בהרבה מאשר כל האפשרויות בסלולר, אבל יתכן שזה השתנה.

T o m c o

Member
מנהל
מה שאמרתי נאמר, תוך כדי הנחה בסיסית שאין זמינות לקו נייח במדינה בה מטיילים. ואז לרוב באמת הסים המקומי הוא הפתרון הזול יחסית לשאר.

למעלה