שבוע אחד באפריל

שבוע אחד באפריל

אחד הדברים המדהימים באפריל המשוגע של מרוצי האופניים, הוא שגם אם חשבת שראית את הכל ואת השיא הנוכחי כבר אי אפשר לעבור, תמיד מגיעים לשיא חדש. הפארי-רובא, היה אחד המרוצים המדהימים ביותר, המרגשים ביותר, האכזריים ביותר שראיתי בחיי. וזה הזמן לעבור הלאה, מקלאסיקות הצפון למרוצי הארדנים. לפני שנעבור על המרוצים ועל הרוכבים שמגיעים השנה לארדנים במטרה לזכות בתהילת עולם, זה הזמן להיזכר בשבוע אחד באפריל 2004, השבוע בו דוידה רבלין, הדהים את העולם. יש רוכבים הרבה יותר גדולים מרבלין שזכו במרוצי הארדנים, ויש רוכבים הרבה יותר גדולים ממנו שלא הצליחו (לאנס זכה בפלאש וולון לפני הסרטן, אחריו למרות שהוא מאוד רצה וניסה, הוא לא הצליח לזכות באמסטל ובליאז'), אבל אף אחד לא הצליח לעשות טריפל מדהים ולהיכנס להיסטוריה. שימו לב לדיווחים של סייקלינגניוז, וכיצד הם משתנים ממרוץ למרוץ. באמסטל זו הפתעה ענקית, בוכארט שסיים שני זוכה ליותר מילים מרבלין, בפלאש המגמה מתחילה להשתנות, ומתחילים להבין שקורה פה משהו היסטורי, בליאז'-באסטון-ליאז' זו כבר הצגה של איש אחד, שבוע שנכנס להיסטוריה.

מי מגיע ומי לא מגיע לארדנים

הכוכב הגדול של הארדנים ב-2005, דנילו די לוקה לא יגיע לארדנים השנה. די לוקה החליט שהוא מעדיף להתכונן לג'ירו, לא נעים לי להגיד, אבל לפי הכושר שלו בחבל הבאסקים, באמת כדאי שהוא ינצל את הזמן לאימונים בהרים, כרגע הוא עדיין לא נראה טוב. דוידה רבלין- רבלין אמנם לא הצליח לנצח קטע בחבל הבאסקים, אבל הוא מאוד הרשים. שנה שעברה כולם חיפשו את רבלין, ויכול להיות שהלחץ קצת הפריע לו. לדעתי (זה לא הימור) רבלין מגיע כפייבוריט לארדנים, הוא לא ישחזר את הטריפל, אבל כל דבר פחות מניצחון בלפחות מרוץ אחד יהיה אכזבה. פאולו בטיני- הצרצר התחיל את העונה בצורה מדהימה, הפציעה קצת עצרה אותו, אבל ראינו בפלנדריה עד כמה בטיני חזק. אני מקווה שלקוויקסטפ יש מספיק כוחות כדי לעזור לו, למרות שבטיני יכול להסתדר גם לבד. ציפיות: כמו רבלין ניצחונות ופודיומים. אוסקר פריירה- רוכב נוסף שנראה טוב בשבועות האחרונים. אוסקריטו מגיע לארדנים, עם הקבוצה אולי החזקה ביותר (הדקרים, בוכארט, פוסטומה ואולי גם החץ יגיע לעזור באחד המרוצים). פריירה הוא בדיוק הרוכב שמפחיד, את בטיני ורבלין, פריירה בכושר יחייב את האחרים לתקוף ולשבור את הפלוטון, אף אחד לא ירצה להמר על ספרינט נגד פריירה. לצערם של בטיני ורבלין, לברוח לפריירה זה לא כל כך פשוט, שלושת חולצות הקשת בארון שלו, הן ההוכחה הטובה ביותר לכך. איבן באסו- אמנם הוא לא רוכב חד יומי קלאסי, אבל בעברו יש הצלחות לא רעות בליאז'-באסטון-ליאז'. באסו הראה חדות בקריטריום הבינ"ל, אסור להתעלם ממנו. פיליפ ג'ילבר- המגרש הביתי של הילד הבלגי. ג'ילבר הוא יליד וולון, את המסלול של הפלאש וולון והליאז'-באסטון-ליאז' הוא מכיר כמו את כף ידו. הוא כנראה יהיה הרוכב האהוד ביותר על המסלול, והכי חשוב הוא בכושר. איגור אסטרלואה- ניצח בעבר את הפלאש וולון, חולם כבר שנים לחזור לקדמת הבמה. אסטרלואה נראה מצויין השנה, ויוכל לבזבז נקודות פרו-טור יקרות (הוא לא רוכב בקבוצת פרו-טור). אלחנדרו ואלוורדה- שנה שעברה הוא לא הצליח בארדנים, השנה הוא יגיע חד יותר ומנוסה יותר. ואלוורדה ירצה להצטרף לבני גילו (בערך) קונאגו ובונן שהצליחו לזכות בקריירה הקצרה שלהם במונומנט. אנחל גומז מרקנטה- יוביל את סאונייר דובאל, רוב הסיכויים שנראה אותו מעורב בבלגנים שהקבוצה בצהוב תגרום לפלוטון. סימני שאלה: וינוקורוב- אמור להגיע לליאז'-באסטון-ליאז' להגן על התואר שלו. כרגע אין עדיין רשימת משתתפים. דאמיינו קונאגו- שנה שעברה הוא השתתף בליאז', לדעתי הוא יגיע גם השנה (ואח"כ ימשיך לרומנדי ואז לג'ירו). קונאגו חד, בכושר ורעב להוכיח ששנה שעברה היתה טעות חד פעמית, זכייה במונומנט תשתיק את המבקרים.

קבוצה מרשימה נוספת לאמסטל גולד

היא טי מובייל. יש לה שישה או שבעה רוכבים חזקים מאוד שכל אחד מהם עם סיכוי תיאורטי למצוא את עצמו בקבוצה הסופית שממנה יצא המנצח. אם הם יוכלו להביא 2-3 רוכבים לדבוקה הנבחרת הזו, הם עשויים להיות עם יתרון על קבוצות אחרות.

../images/Emo45.gif פיספסתי אותה

קים קריצ'ן, ווסמן, מאצוליני, איבאנוב, קליר, קסלר הם כולם רוכבים חזקים שיכולים להיכנס לטופ 10 וצפונה. אותי מעניין לראות דווקא את הרוכב היותר צעיר בסגל של טי מובייל-סינקביץ'. בטור הבאסקי פטריק סינקביץ' הראה שהציפיות הגרמניות ממנו לא מלחיצות אותו. שנה שעברה סינקביץ' היה מצויין בארדנים, הוא יכול וצריך להמשיך את ההתקדמות.

זהרון

New member
אני רק רוצה לציין שאם אני מאצוליני

מה לי ולאופניים בכלל? יש לי את האחות היפה לבית באסו, מה שאומר שפחות או יותר הגעתי לפסגת ההישגים האישיים שלי, ועוד בגיל צעיר יחסית. כל מה שהוא צריך לעשות הוא לדאוג לא להפצע במהלך המירוץ ולא להתאמץ יתר על המידה שאליסה לא תיאלץ לנקוט בצעדים פולניים קשים של הענשה, הקפאה, קיצוץ והשלכה. ואני מוסיף ומתחייב בזאת שלהיות במיטתה של אליסה, הוא הקרוב ביותר לאלוף הטור והג'ירו שאדי מאצוליני אי פעם יהיה. זה ביטוי בלועזית אותו המצאתי הרגע: cool winner by siblings' association אותי מעניין לדעת מה היה קורה אם לאנס היה פוגש את אליסה במקום את שריל קרואו. האם גם אז הוא היה כובש את מספר שבע הקסום. אם גם אתם תוהים בנוגע לשאלה קשה ומורכבת זו, אתם מתבקשים לעזור לי לממן את שהייתי במחיצת אליסה באסו החל מצאת החג השני ועד לסיום הטור 2006 ואז, לאור ביצועי בטור, נדע מה התשובה. ובמאמר מוסגר... בועז, אמנם אני עסוק בלכתוב דברי חוכמה מופלאים וניתוחים מורכבים ושאר רסיסי ידע המאירים ומשפרים את חיי המשתתפים והקוראים בפורום זה, אבל למרות זאת, אני לא כותב לך עד כמה אני נהנה לקרוא אותך. מרגישים את האהבה האדירה שלך לתחום הזה, בו שולטת אליסה באסו, כמובן, בכל מילה ומילה. אז לרגל החג, תרשה לי להודות לך, בצניעות. תודה. זהו. אני פותח סוכנות הימורים בלתי לגאלית בנוגע לסיכויי הצלחתי בטור. המשרד ממוקם על שרידי האלטלנה בואכה פינת מי רצח את ארלוזורוב. נכון לעכשיו היחס הוא 1:1.45 שאנצח את הטור ו- 1:10,000 שאגיע בחמישיה הראשונה, 1:45,000 שאגיע בעשיריה הראשונה. על כל הזכיות חובת תשלום מיסים לרשות המס הלאומית על שם זהרון. קדימה... שימו את כספכם היכן שפיכם נמצא!!!

שני מרוצים מעניינים נוספים שבוע הבא

המרוץ הראשון הוא הג'ירו דל טרנטינו- מרוץ קטעים איטלקי הררי ומאוד סלקטבי, הזדמנות לכוכבי הג'ירו לבחון את עצמם. לפני שנתיים ההפתעה של הג'ירו התחילה בעצם במרוץ הזה, כאשר קונאגו ניצח את חברו לקבוצה סימוני בג'ירו דל טרנטינו ואח"כ המשיך לניצחון בג'ירו. מי יגיע למרוץ? אני חושב שלא צריך להגיד את הרשימה, 2 שמות יספיקו כדי לגרום לנו להצטער שאין שידורים: דאמיינו קונאגו Vs ג'ילברטו סימוני. רוכבים נוספים: עמנואל סלה, חוזה רוחאנו, פרנקו פליזוטי. המרוץ השני, שכנראה יזכה ליותר חשיפה: הטור של ג'ורג'יה הרכבים: דיסקאברי: דנילסון, פופוביץ', אקימוב, אגוי מרטינז, בראיקוביץ' CSC: זאבריצקי ויקוב פיל פונאק: לנדיס דויטמון-לוטו: רובי מקיואן

שבר בין עצם הבריח לכתף

הינקאפי חזר לארה"ב לעבור ניתוח, כרגע עדיין לא ברורה חומרת הפציעה, מתי הוא יחזור להתאמן, והאם הוא יצליח להתאושש בזמן לטור.

Peter49

New member
צריך לפתוח לו שירשור תהיה בריא...

זה מחסל לו את העונה אני מניח... ???

למעלה