שבועות בגן

שבועות בגן ../images/Emo172.gif

רוצה לשתף אתן.... היום הוזמתי למסיבת קבלת חג השבועות בגן של בני דניאל... בו ארבע וחצי פשוט נדהמתי הילדים הכינו כבר מיום ראשון לבנה גבינות יוגורט חמאה והיום אפו לחמים (שכל בית מאפה היה גאה בלחם כזה) סידרו את השולחן בטוב טעם עם עלים ושיבולים עשו סלט פירות וירקות... ואת הלבנה תיבלו בתיבולים שונים ועשו כדורים מצופים בקיצור חגיגה... אחרי המסיבה... ההורים הצטרפו וכובדו באוכל המדהים.... יש לציין שהילדים הכינו עם עזרת הגננות ולא להפך... הגן הוא גן אנטרופוסופי בנס ציונה... ואני מאושרת שבני בגן שנותן כל כך הרבה.... חג שמח

נעה גל

New member
ברוכה השבה, חגית! ../images/Emo140.gif

מדהים איך בדיוק השבוע חשבתי עליך ותהיתי מה עלה בגורל הגן ואיך הדברים מתנהלים... רוצה לספר עוד קצת? אם אני לא טועה השנה זו השנה הראשונה שלו, נכון? אם את מחליטה לשתף אותנו - אז רק אם אפשר, להמנע מפרטים מזהים וכל דבר שעלול להתפרש כפרסומת...

נעה - תודה רבה ו ../images/Emo24.gif

אשמח מאוד לספר על הגן ההתחלה היתה מאוד קשה - ולמעשה עד עכשיו אנו מאוד עסוקים בניהול הגן. זאת אחת הסיבות שלא השתתפתי בפורום פשוט לא היה לי זמן - אבל כל הזמן נכנסתי לראות מה העיניינים.... הגןלמרות כל הקשיים מדהיים... רק עכשיו הוא מתחיל להתיצב ולהתגבש ואני מקווה ששנה הבאה תהייה קלה יותר בגן יש 22 ילדים ושלוש גננות (2 גננות ביום) הילדים מקסימים היה להם קשה בהתחלה - במיוחד לילדים שלא הגעו מהשיטה אבל לאט לאט פשוט רואים את השוני בהם הם יותר קשובים יותר משתתפים פחות אלימות המון רוגע - מה שלא היה בהתחלה.. הגננות משקיעות את כל הנשמה ואת כל זמנן... פשוט מקסימות עשינו בחירה טובה וההורים - אין מילים - למרות שזה לא גן מעורבות הורים ההורים פשוט משתפים פעולה בחגים בהרצאות בטיולים... יש גם הרבה בעיות וצרות עם הרשויות (משרד החינוך והעיריה) שזה למעשה מעסיק אותנו כל הזמן - צווי סגירה ופינוי אבל אנו נלחמים ומקווים לטוב... אשמח מאוד לתת לכל מי שרוצה את רשימת הפעילויות שלנו - הרצאות להורים ופעילויות לילדים.. תשלחו לי מייל חגית

דליה.ד

New member
פסטיבל שבועות../images/Emo171.gif

חג שבועות הוא חג קיבוצי אמיתי, ויש הרגשה כזאת חגיגית ונהדרת (אתם יודעים: חקלאות, קציר, חלוציות, הגשמה....כל המיתוסים הישנים קמים לתחיה...). גם בגנים שלנו, מזה שנים מכינים טנאים עם ביכורים שהילדים גידלו והכינו: החל מירקות מגן הירק (בגנון ובגן), גבינות שחבצו בעצמם וכלה בפרחים מגינת הפרחים (דרך אגב: בראש השנה אנחנו מקבלים ריבה שהילדים הכינו, וגם יין, בחנוכה שמן זית שהפיקו וכו´). במסיבה חוגגים עם מיני לחמניות ולחמים שהם אפו ( והם אופים כל יום שישי חלה לשבת לקחת הביתה). מחר יש טכס הבאת ביכורים "אמיתי", כל ענף מעלה את ביכוריו וכמובן גם הילדים מעלים ביכורים ושרים ורוקדים. אני חושבת שה"ביכור" המרגש ביותר הוא: ביכורי התינוקות שנולדו מאז שבועות בשנה שעברה. הם עולים עם האבות לבמה ורודים לצלילי "מלאו אסמינו בר"...משהו מקסים!

למעלה