שבועה

שבועה

אני רוצה לספר דבר כלשהו למישהו אבל אני לא סומך עליו שלא יספר לאחר אז הפתרון היחיד זה שבועה עם יד על התנ"ך, הדבר הזה הוא מאוד חשוב שידע ותופק מזה אולי תועלת, אבל יגרום נזק כבד אם מישהו אחר יידע, כך שזה הפתרון היחיד בעניין הזה מניסיון, והשאלות: 1.למה בעצם אסור להישבע? 2.ומתי כן מותר? 3.התרת נדרים יכולה להתיר את זה? 4.מה התוקף של זה בשמיים? הרבה תודה.
 
אין לזה תשובה?

 

dafosh

New member
אתה יכול לספר לי ;-)

זה לא פשוט כל העניין של השבועה. עדיף שלא תספר לו מאשר שתשביע אותו,תספר לאדם שאתה סומך עליו ואם אין אחד כזה.. עצתי היא,תספר לאדם שאתה לא מכיר ושאף אחד ממי שאתה מכיר לא מכיר אותו או שפשוט תעלה את הדברים על כתב
 

anonimitusa

New member
מדוע לשכנע אדם בצדקתך?

אם אתה בליבך יודע שדיברת אמת אתה מעניק את דברך ומדבר אמת והצד השני יעשה עם זה כרצונו. אם הצד השני לא מקבל אתה משווחרר משום שבליבך דיברת אמת. זוהי הבעיה של הצד השני אם להאמין או לא. אין צורך לשכנע אחרים בצידקתך כי הרי מתיד יהיו אלה שלא יאמינו. ואתה צודק שאין לסמוך על האחר כי הוא אכן יגלה את סודך. עדיף שלא להישבע בכלל לא בשמים כי זהו מושבו של אלהים ולא בתנ"ך כי זהו דברו של אלהים ולא באלהים כי הוא קדוש ואין לשאת את שמו לשוא. זה מה שאלהים אמר לנו על שבועה. שבועה זו התחייבות בפני אלהים ועלינו לקיים אותה: במדבר ל' " אישׁ כי־ידר נדר ליהוה או־השׁבע שׁבעה לאסר אסר על־נפשׁו לא יחל דברו ככל־היצא מפיו יעשׂה׃ רק אלהים מקיים את שבועתו, בני האדם יכולים להישבע ולשכוח, אבל בפני אלהים זוהי התחייבות ולכן מוטב שלא להישבע.
 
למעלה