שא' דחופה לרו"ח

mmliat

New member
שא' דחופה לרו"ח

יוץ מס הציע לי לעבוד איתו , להכיןאת הביקורת ואת המאזנים לחברות שלו ולחתום , הוא מציע שאני אוציא לו חשבונית ולא ללקוח , האם אני יכולה לעבוד כך , או שאני חייבת להוציא חשבונית על ביקורת לחברה עצמה ?

נפתלי ג

New member
לדעתי אסור לעשות דבר כזה

רואה חשבון מכין את הדו"ח לבעלי המניות של החברה. למעשה חלק מהביקורת היא על עבודתו של מנהל החשבונות/יועץ מס. יש כאן פגיעה חמורה באי התלות. בנוסף לאיסור על העסקת מישהו שאינו עובד של המשרד, חלוקה בהכנסות עם משהו שאינו רו"ח ועוד. נראה ממש לא טוב. אני חושב שאם תקראי את חוק רו"ח, התקנות וההנחיות לאי תלות (חלק 1 ביומן רו"ח) תגיעי לאותה מסקנה.

mmliat

New member
תודה רבה

אז הכי טוב שאני אוציא חשבונית ללקוח ובה אני ארשום "ביקורת ", ולא אתחלק עם היועץ מס, פשוט אגבה סכום נמוך יותר מהלקוח ואת השאר הוא יגבה ישירות מהלקוח בגין "הכנת תיק לביקורת", מה דעתכם ?

rccpa

New member
שרותי בקורת

מסכים למה שנאמר לך עד כה. שימרי על כבודך ועל כבוד המקצוע מפני זילותו. מותר לך לעבוד בתמורה שתבחרי אך זכרי את חובותיך בחוק ומשמעות חוות הדעת שתספקי (לא רק חוק רואי חשבון ומס הכנסה, יש היבטים גם לחוק החוזים ועוד). אני אישית נגד "ההבנות" שיש לחלק מחברינו עם יועצי מס ואחרים ורואה בחומרה מצבים של הפיכה "לחותמת גומי". יש מצבים שאפילו לא פגשים את בעלי המניות.

למעלה