שאר ירקות...

mazoneli

New member
אם כבר תותים

פריחה לבנה נותנת איזה סוג של תות, דולצה השתילים שלך הצליחו, יש עוד

רוּפֵן

New member
התותים הרגילים, שבשוק, הם בעלי

פריחה לבנה. התותים עם הפריחה הורודה, מוגדרים כ "תותי נוי" אך כמה תותים ששרדו בשנה שעברה, מ'מלתעות' הבולבולים, נאכלו על ידי והם היו עדינים, מתוקים ונימוחים.. תזכיר לי.. אילו שתילים ?! כבר לא זוכר אחרי ה"לוגיסטיקה" של הבר מיצוה...

רוּפֵן

New member
יחורי לואיזה - כשמגיע הזמן הנכון...

זה עובד. והזמן הנכון, לייחורי לואיזה, הוא כעת. ממש קלי קלות, בלי 'הורמון' והרבה 'צרמוניות'..

Riki10

New member
איזה מקסים אתה שזכרת לשמור לי../images/Emo140.gif

רופן, קבל ד"ש חם מהנכדים שלך, זרעי הסלרי שנתת לי, תראה איך הם התפתחו יפה.

Riki10

New member
רופן, יש לי שאלה בקשר לסלרי../images/Emo203.gif

היות והסלרי יצא קצת צפוף, ניסיתי לדלל חלק ממנו, אבל אחרי שהעברתי חלק מהשתילונים, כדי לדלל, הם "התעלפו" במקום, ולא הצליחו להתאושש, יותר לא ניסיתי לדלל את הסלרי...
עד עכשיו אינני יודעת מה הסיבה...

הלינקה

New member
תרשי לי לענות במקום רופן -

לפני הדילול, להרטיב היטב את האדמה, כך שהשתילון יחליק החוצה בקלות. מיד להכניס אותו למקומו החדש, שהוכן מראש - הגומה עם הדשן והמים. חשוב שהשורשים לא יגעו בדשן, רק יגיעו אליו במשך הזמן. בשפה פשוטה - לכסות את הדשן באדמה.

רוּפֵן

New member
הנה, הלינקה ענתה לך...

אם שולפים אותם כשהאשדמה לא רטובה, השורשונים וה"נימים" נקרעים וזה 'כואב' לו. הכי טוב, להוציא עם גוש אדמה..! קראתי שאם "מסכמים" את האורך הכולל של שורשי צמח פעו כמו תלתן - והכוונה לכל השורשים - שירשונים - נימים ונימיות (אולי זה השם שלהם) ויש כאלו, מיליונים.. מיקרוסקופיים.. האורך הכולל של שורשי צמח קטן אחד, מביא אותנו למידת אורך של הקבת כדור הארץ מספר פעמים !!! בדיוק כמו "סיכום אורך" הורידים,עורקים, נימים... בגוף האדם..

רוּפֵן

New member
עוד ייחורי לואיזה...

לאחר גיזום הלואיזה הגדולה, חתכתי את הענפים לקטעים, ורק תקעתי אותם ב'חיפוי' שמסביב לאפרסק. אני מנסה שם, כל מיני ואריאציות של עובי ענף, מספר 'עיניים', עם עלים ובלי עלים.. בינתיים נראה שהענפים הדקים יותר, תופסים הכי מהר ומוציאים עלים, די מהר. בשבוע הבא, נראה מי השריש הכי טוב..

רוּפֵן

New member
וגם ייחורי פוקסיות מאחד ה'קוטמים'..

הוכנסו ל'פינה נעימה'. ארגז שמרופד בשכבה עבה - כ 10 ס"מ של 'רסק עץ' והעציצונים, או גלילי קרטון ממולאים באדמה ובהם הייחורים השונים, מושקעים לכל עומקם בתוך שכבת ה'רסק עץ'. אני משקה רק את הרסק עץ והמים מחלחלים לגלילי הקרטון. בשתילה, משאירים את גליל הקרטון, והוא 'נמס' ונעלם במשך הזמן.

רוּפֵן

New member
אנא עאראף ?! הכל קוטמים...אז..

אספתי כמה "קטימות".. שנה הבאה, אמכור ייחורים, ב 30 אג'...
וברצינות.. הכוונה להכניס גם פוקסיות, אבל רק לבנות ! לגינה הקדמית שתהיה על טהרת הפרחים הלבנים.. וזה יקרה.

רוּפֵן

New member
ניצל מהקומפוסט...

לפני שהלך לקומפוסט, החלטתי לתת לו צ'אנס.. לקחתי את ה'כובע' של הצנון, הכנסתי לעציץ, כיסיתו באדמה, והשקיתי ב"מיץ ירוק"... הוא טס... והוציא עלים במהירות..

לִיאֲת

New member
איזה רעיון נהדר

קניתי! אנחנו צרכני צנון רציניים. היום אנסה את השיטה שלך.

רוּפֵן

New member
באמת מהיר מאוד...

לא האמנתי ללמראה המהירות הזו.. אולי..."יצר ההישרדות" שלו...

למעלה