שאר ירקות...

רוּפֵן

New member
שאר ירקות...

כמה תמונות ממבט חטוף בגינה סלרי עם נביטות של 'רוקט' באופק (מכוסה עדיין ברשת, נגד חתולים

שאלה על אכילת ברוקולי חי

גם אני קניתי עכשיו זרעים של ברוקולי. אין לי נסיון עם זה שאלתי, מה אפשר לאכול מהשתיל הזה ? (למשל, את העלים הגדולים שרואים בתמונה אפשר לאכול ?) יש דברים שחייבים בישול ?

gitta

New member
יש "הִנדוּס" של ברוקולי

בטעם אספרגוס, מעדן אמיתי וקל לעיכול ללא בישול. ברוקולי רגיל תוכל לאכול ללא בישול אם יש לך קיבה חזקה
אבל את העלים לא הייתי מנסה לאכול ללא בישול.

רוּפֵן

New member
זו הפעם הראשונה שאני מגדל ברוקולי..

אין לי הרבה 'משאבי מקום' - "הגינה פיצי" (זה 'ציטוט'!) הפעם 'מצאתי מקום' ל 4 שתילים ואנסה את הכל.. את ה"ברוקולי" הפריחה הירוקה, אנו אוכלים בד"כ מאודהולא מבושל.. וגם, "חצי חי" כזה.. שיהיה קריספי.. חלק אוכלים אותו כמות שהו, חלר משפריצים עליו לימון, חלק עם חמאת שום מותכת.. ועוד.. למרק ירקות, אני אוהב לזרוק לצלחת, כמה חתיכות קטנות "חיות" שעוברות "בישול" מהיר בצלחת ההגשה כמו 'פול' טרי מהגינה, או חומוס או אפונה.. ננסה גם את העלים - חבל להפסיד את כל ה"ירוק" הזה אדווח...

מצאתי מידע חלקי

לגבי ברוקולי לא מבושל: ציטוט "הברוקולי מכיל רכיבים בעלי פוטנציאל הגנה מפני מחלות, חלקם עשויים להגן מפני כמה סוגים של סרטן. אולם, כפי שנמצא במחקר שנערך באחרונה, ברוקולי לא מבושל - מכיל אחוז גבוה יותר של רכיב נוגד סרטן מאשר בברוקולי מבושל. מוסר ההשכל- תאכלו מדי יום ירקות טריים." המקור של הטקסט

רוּפֵן

New member
מקוה ש"שביל הזהב" שלי, שומר על

החיונייות של הברוקולי לגוף. קרי, אידוי או "בישול קצר" בתוך צלחת ההגשה של המרק. ה"חי" לא כל כך טעים לי..

רוּפֵן

New member
ברוקולי מקרוב

לזה, אעשה מחר "קוקו" כדי שלא יתחיל לפרוח אלא יגדל 'קולס' גדול יותר, בלי אור רב.

א ס ף ב

New member
חמוד. היום אכלתי מהמנגולד

שאת זרעיו שלחת לי בסוף הקיץ. היה טעים (לפרוטוקול
)

רוּפֵן

New member
אני עוד רחוק מזה..

הלכו לי הזרעים ששמרתי (כן החתולים..) 'מישהו' רחום וחָנוּן שלח לי זרעים וכעת השתילים בגובה של כ 10 ס"מ.. אצלי, צריך המון מנגולד.. כי אשתי שתחייה, מכינה מיצוי לכל השנה וזה דורש כמויות אדירות של עלים המכסים את כל השיש ומוכנסים לסיר. אבל הריח... הריח...

א ס ף ב

New member
מיצוי? אפשר לשמר אותם כמו פסטו?

ונשארו לי זרעים, אני אשלח לך.

רוּפֵן

New member
כן, בהחלט

בצנצנות קטנות, וכל פעם, מוציאים צנצנת חדשה, מהפריזר למקרר, לשימוש שוטך. תודה, אך אני כבר 'מסודר' - כאמור התחלתי, עקב 'תקלת החתולים', מאוחר, אך יש כבר שתילים. חן חן

רוּפֵן

New member
המתכון כולו, מופיע ב'מתכוני הפורום'

בגדול... מפרידים בין החלקים הירוקים ללבנים. בלבנים משתמשים לאידוי, בישול, או חי לסלטים שונים. מאוד עסיסי וקריספי וכמובן טעים. את החלקים הירוקים חותכים לחתיכות קטנות ומכניסים לסיר ענק לאידוי ארוך עם ריסוק ידני, תוך כדי.. החומר מצטמצם ומצטמצם ולקראת הסוף מוסיפים כוס שמן זית וממשיכים לאדות עד שנותר רוטב ירוק סמיך כף או שניים ל'חמין' או מרק או כל תבשיל.. עושה 'נפלאות'.. המתכון המלא, בקובץ של המתכונים של הפורום - נדמה לי "חברי הפורום מבשלים" או משהו כזה..

Riki10

New member
נפלא, איזה ברוקולי מוצלח

שאלה לי אליך רופן, מה זה ה"קוקו" שאתה עושה לבקרוקולי? הסבר, נמק, פרט....

רוּפֵן

New member
אם ה"פרח" שאותו אנו אוכלים,

חשוף לשמש מלאה, ה"פרחים" הירוקים שאנו אוהבים לאכול, יפתחו, מהר מאוד, פרחים וה'תפרחת, לא תתאים לאכילה. אם מרימים כמה עלים גדולים, כלפי מעלה וקושרים אותם מסביב ל"פרח", הוא ימשיך לגדול ויהיה לנו "פרח ברוקולי" גדול יותר ובלי פרחים. זמן 'קטיפת' ה..."אשבולים" האלו, הוא עם הסתלסלות העלים.

רוּפֵן

New member
חצילים צעירים

עונה שנייה מהשיח הגדול ששתול במרומי 'עמוד התותים'. (את התותים הורודים, אוכלים הבולבולים)

למעלה