שאקיל אוניל

OrEl74

Well-known member
מנהל
שאקיל אוניל

שאק התראיין ליאהו ודיבר על הטרייד שלו לפיניקס. http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=207187&cl=6462125&ch=244098&src=sports נראה לי שהגיע הזמן שנדבר על שאק קצת לא?
ברור לכולם ששאק הוא אחד מהסנטרים הגדולים בכל הזמנים, השאלה איפה הייתם ממקמים אותו? האם הוא זכאי להאמר בנשימה אחת עם קארים, ראסל, צ'מברליין ואלג'ואן? ואם הוא יצליח לעזור לפיניקס ולסחוב אותם לאליפות (עושה רושם שהוא דיי נחוש בנושא ולכן קצת קשה להמר נגדו) האם מעמדו בדפי ההיסטוריה ישתנה? מה דעתכם?

the mnm factor

New member
האמת שקצת מאסתי בדירוגים

שאקיל הוא שחקן כדורסל נפלא. באמת- יש לו כל כך הרבה מעלות והוא גם שחקן שרוצה לשחק ורוצה לנצח- ועם זאת מבין שזה קודם כל משחק ואחרי זה כדורסל. שחקן נפלא ואחד הגדולים בהיסטוריה ללא ספק. האמת שאני כבר לא מבין למה צריך לדרג ולעשות רשימות. פשוט שחקן מצוין וגם נראה בחור טוב. לטעמי פיניקס לא יקחו אליפות- אבל אשמח אם יקחו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אולי לא סברתי את עצמי נכון, אני ארחיב...

לא התכוונתי האם שאקיל הוא ראשון שלישי או עשירי מבין הסנטרים הטובים בכל הזמנים. כוונתי היתה האם הוא באמת כל כך גדול ולצורך העניין אחד מהגדולים באמת (כמו השחקנים שציינתי) או שהוא בעצם כזה דומיננטי כי למעשה בשנות השיא שלו הוא היה הסנטר היחיד בליגה ולא ממש היה מי שיתן לו תחרות למעט אולנזו מורנינג וגם זה למספר מצומצם של שנים (עד הפציעות של אולנזו). ולא יודע למה אבל למרות גילו והפציעות שהוא סוחב איתו אני מאוד מתקשה להמר נגד פיניקס עכשיו כשהוא שם. מן הסתם הנטל עליו יהיה קטן מבעבר אבל עדיין אף גבוצה לא תקל בו ראששהוא עומד בצבע ההגנות ייתכווצו ובאופן טבעי יתרכזו פחות באמרה ובשחקני החוץ של הקבוצה. בקיצור, הוא לא צריך לקלוע 20 נק' בשביל להשפיע על המשחק, מספיק שהוא על המגרש וזה כבר יעשה את העבודה. זקן זקן אבל לא היית רוצה שהוא יקבל כדור מתחת לסל

OrEl74

Well-known member
מנהל
כנראה שאני פשוט לא מצליח לשאול נכון

המשתגר

New member
רק אני מבין את המנהל כאן ../images/Emo70.gif ../images/Emo88.gif

אז ככה. האמת שהיא שבתחילת דרכו לא אהבתי את השאק. ראיתי בו כמפלצת גדולה וחזקה וזהו. סרבתי להתלהב משחקן שלדעתי לא ממש היה בו כשרון כדורסל, אלא כוח פיזי עצום וזהו... עם השנים שאק שיפר וסיגל לעצמו לא מעט מהלכי כדורסל, ואני גם נרגעתי מעט בשנאה כלפיו מאחר והוא כבר לא איים יותר על האליפויות של מייקל שפרש. היום אני רואה בשאק את אחד מהגדולים ביותר בכל הזמנים. לדעתי הוא בשורה אחת עם אלאג'וואן, קארים ושות'. לא תחתם ולא מעליהם. הוא שונה מהקודמים, ויש לו יתרונות וחסרונות ביחס לכל השאר. לגבי המעבר שלו לפיניקס - לדעתי לא יצא מזה כלום, ומהסיבה הפשוטה ביותר - הוא השחקן הכי פחות מתאים עבור פיניקס. עד שהוא עובר מההגנה להתקפה פיניקס כבר זורקים פעמיים את הכדור לסל.

cache

New member
שאקיל אחד הגדולים בכל הזמנים....

שאקיל לא נופל מאף שם שציינת בשרשור שלך ואולי אף עולה עליהם או על חלקם. אין בכוונתי לדרג אותו כמעל שחקן זה או אחר או מתחת לשחקן זה או אחר. שאקיל היה הכוח המשמעותי ביותר בליגה הטובה ביותר לתקופה של בערך עשר שנים. שאקיל הגיע לליגה בסערה ומייד השתלט עליה, המיימדים העצומים שלו שינו את המשחק, ''ליטרלי'' מה שנקר, כאשר הליגה נאלצת להתאים את עצמה אליו ולחוקק חוקים עבורו, איזה עוד שחקן יכול להתפאר בדבר שכזה? שאקיל שאני אישית לא נמנתי עם מעריציו בראשית דרכו השתפר והשתכלל עם השנים, אנשים נוהגים לציין את התמודדות הזו מול האקים, התמודדות שלדעתי תרמה לשאקיל ואף עזרה לו בהתפתחותו כשחקן. שאקיל תמיד היה משמעותי בגלל הנתונים הפיזיים שלו, אבל אנשים שוכחים שכשהו פגש את האקים הוא היה כמעט טירון,בעוד האקים היה בשיאו. האקים למי שעקב אחרי הליגה היה דומיננטי לשנתיים בלבד, הוא היה תמיד טוב, סנטר מצויין, אבל היו את השנתיים של האליפות שהוא העלה את רמת הכדורסל שלו לרמה אלוהית ממש, הוא הגיע לשיא שמעטים השחקנים שהגיעו אליו. שאקיל אומנם לא הגיע לרמת הכדורסל שהאקים הגיע אליה בשיאו, אבל אין ספק שהוא הפך לכוח משמעותי הרבה יותר ולתקופה ארוכה הרבה יותר. שאקיל לא היה רק פיזי, אלא אלגנטי, ריצות הקוסט טו קוסט שלו מדהימות, האופי הייחודי שלו שהוא מביא אותו למגרש, המסירות יוצאות הדופן לאדם בגודל שלו, ההגנה, שינוי הזריקות, המנהיגות, הלחימה, אין ספק מדובר באדגה. בנוסף אי אפשר לקחת ממנו, ואי אפשר להתעלם מהתארים, בניגוד לצ'יימברלין והאקים, לשאקיל יש 4 אליפויות, בשתי קבוצות שונות, מה שממקם אותו גם כן עם הגדולים מכולם. לגבי השאלה ששאלת, שאקיל כבר נמצא ברשימת הגדולים בכל הזמנים, אם הוא יקח אליפות עם הסאנס, להם זאת תהיה אליפות ראשונה אחרי כישלונות כה רבים, שאקיל יפרוש כמלך הכדורסל הגדול ביותר מאז מייקל כשבאמתחתו חמש טבות, סכום הזהה לזה של ג'יק, אין ספק שזה יהיה רגע קסום.

למעלה