שאקה....

Sarika

New member
שאקה....

און פאדרי סטה אויינדו הסו איז'יקה דיזיינדו אוראסיון(תפילה) אנטיס דאצ'אר הדורמיר: "או דיו גרנדה גוארדה אמי מאמא, גוארדה אמי פאפא, גוארדה אמי נונה, שלום נונו", סאנקאנטו(נדהם) אל פאדרי אי ל'דמאנדו אלה איז'יקה דקי דישו "שלום נונו"? "אנסינה מסליו" ארספונדיו לה ניניה. אלה מניאנה סמוריו אל נונו. דספואיס די קוונאנטוס מזיס, אוטרה ב'ס לה סטה אויינדו אל פאדרה אלה לה איז'יקה אנטיס דה דורמיר "או דיו גראנדה גוארדה אמי מאמא,גוארדה אמי פאפא, שלום נונה" לדמאנדו אל פאדרי דקי דישו "שלום נונה" - "אנסינה מסליו" ארספונדיו לה איז'ה. אלה מנינאה סמוריו לה נונה. "אדיו סאנטו" דישו אל פאדרי "מי איז'ה אס אנדבינה(נביאה)" פסארון אוטרוס קוואנטוס מיזיס, אוטרה ב'יס לה צ'יקה דישו אורסיון אנטיס דה דורמיר "או דיו סאנטו גוארדה אמי מאמא, שלום פאפא" אל פאדרה לה אויו אי לאנטרו גראנדי ספאנטו קי יה סב'ה מוריר... אל דיה ספ'ואה אל לאבור אי סאקאבידו(נזהר) מונצ'ו קי נו לקונטיסקה אלגונה קוזה, יה סאליו לוקו דל סאר. קוונדו יה פסארון לאס אורה, אי פאסו אל דיה לדישו הסו מוז'יר "נו דמאנדיס קה דיה מאלו פאסי" לראספונדיו לה מוז'יר "טו סטאס אבלאנדו? נו סאב'ס קה דיה פאסי יו - אל ליצ'ירו(החלבן) סמוריו"

Sריקה טרדוקסיון ברילנטה ../images/Emo45.gif

ברבו קונוסו אסטה שאקה אן איבראו אי לה טרדייסטס מוי ביין.

angelici

New member
מוי ארמוזו שריקההההה../images/Emo6.gif

לסקריבטיס אסיגון אס

may55

New member
שריקה תודה ../images/Emo24.gif זבלי אל לאג'רו

והנה קישור לאתר נוסטלגיה ישראלית והמקצועות של פעם

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifחלבן הוא חלק בלתי

נפרד מילדותנו. הקישור של מאי מספר זאת בדיוק. לפי שנים (מיליון בערך) כשחברנו בעלי ואני והוא בא פעם ראשונה אלי הביתה, הוא אמר: הייתי פה המון פעמים! ואני לא הבנתי- מה פתאום היית פה? אז הוא סיפר לי שבחופשות הקיץ עבד עם החלבן שלנו, שהיה לו תלת אופניים וכל פעם היה מעסיק נער כזה או אחר שיסחוב לו את המיכל הכבד מעץ עם בקבוקי החלב. חלבן אינטיליגנט, אבל אותו כבר אי אפשר להאשים בבדיחה הזו. הקרום שמתחת למכסה האלומיניום - נקרא קיימק. מישהו זוכר את "מפעל החלב" בבתי הספר? תמורת 4 לירות לחודש קיבלנו בהפסקת 10 בקבוקון חלב קטן. אמא שלי שלמה עבורי ועבור רחילו. אבל מה לעשות שרחילו שנאה לשתות חלב קר מהבקבוק? כל בוקר ב - 10 היא עמדה בפתח הכיתה שלי ופקדה: תשתי גם את שלי! אם תספרי לאמא שלא שתיתי - תחטפי! וככה "מפעל החלב" היה לי למעמסה של שני בקבוקונים ליום!

רחילו

New member
../images/Emo6.gif את מדברת על החלב כמעמסה

ואני שאכלתי את הסנדוויץ שלך? עד היום אני נושאת את המעמסה הזאת

Sarika

New member
ארמאנס לולולולו לא מכבסים את הכביסה

המלוכלכת בחוץ.....

אסטרלו

New member
ועוד על חלב...

ליד הבית שלנו היתה משאית אחת שכתבו עליה: טוב מכוס חלב - שתי כוסות חלב רחילו ואני בתור ילדות קטנות היינו אומרות: טוב מכוס חלב - שתי כוסות פישאדו ושריקה - סיפורי הילדות הנפלאים האלה הם כביסה מאוד נקיה. איפה יכולתי להזכר בהם אם לא בפורום הנהדר שלנו !

מואיס

New member
../images/Emo6.gif אי ברמינן סי און פדסיקו דל

קאיימק קאייב'ה אן לה קופה מייה

בנגלה

New member
../images/Emo13.gif אני רוצה לראות אם הבנתי.. ../images/Emo13.gif

החלבן יוצא האבא בסופו של דבר?? אם כן.. הבנתי הכל חוץ מכמה מילות קטנות... אנסינה- מוכר לי.. אולי "עוד מעט" או משהו בסגנון?? מסליו?? יכול להבין רק מתוך הקשר... גוארדה- שמור? ספאנטו?? לאבור?? לקונטיסקה?? לוקו זה משוגע.. דל סאר??? אני מצליח להבין הכל מתוך הקשרים אבל עדיף לדעת את הפירוש המדוייק של המילים..

אנסינה = כך ש.., מסליו= יצא לי

גואגרה = תשמור . ספאנטו = פחר לאבור = עבודה לקונטיסקה = שיקרה לי/ לו דל סאר - מפחד

למעלה