שאני יבין משהו

cast a

New member
שאני יבין משהו

מה זה בדיוק פריסטייל? זה אלתור של ראפ? בלי כלום בלי דפים? או שזה גם עם דפים או על דברים שהם עבדו בבית או משהו? והפריסטיילים ששמים בעסק שחור הם כאלה או לא?

Mc Bang

New member
פריסטייל:

גם אלתור עם המקום וגם משהו שרשמת ואתה בא לשיר אותו בפעם הראשונה... כמו "טעימה חינם" כזו... קאפיש?

טעות פרייסטיל זה

קטע שממצאים במקום משמה אילתור רוב ה"פרייסטילים" שיש בעסק הם לא פרייסטילים אמיתים אם אתה רוצה פריי אמיתי תוריד את של סניאקס (ממש יפה ) וגם במעבדה לאחרונה היה כמה פרייסטילים אמיתים

micL

New member
במובן המקורי והאמיתי של המילה

פריסטייל זה להמציא על המקום בלי חומר כתוב אבל - וזה אבל חשוב הפריסטייל האמיתי מאבד מהמשמעות שלו כשאנשים באים לעסק שחור ועושים "פריסטייל" עם מילים, או עולים לבמה במועדון ראפ עם "פריסטייל" כזה. עכשיו לפעמים קשה להבחין מה זה פריסטייל אמיתי ומה זה לא, ואלה שמשקיעים ועושים פריסטייל מקורי, לפעמים לא מקבלים מספיק הערכה כי חושבים שזה כתוב או להפך

omer peleg

New member
לא נכון

כשזה פריסטייל אמיתי על המקום אפשר בלי ספק לדעת שזה פריסטייל.. לדוגמא הגועל נפש של קודמן שלפני לא הרבה זמן היה ויכוח אם זה על המקום או מדף, אז שמעתי את זה ואני חייב להגיד שלדעתי זה מאה אחוז על המקום.. למרות שזה היה גרוע..:) דוגמא לפריסטייל טוב זה כמובן של סניקרז.. מהארץ בכל אופן..

cast a

New member
יש פה בקישורים את הפריסטייל

של סניקרז? אם כן איזה?

da^Lord

New member
כל מה שיש פה של סניקרס-זה פריסטייל

מהראש. כמו שקודמן אומר - בלי דפים.

baduist

New member
מצחיק אותי

שאנשים מנסים להכניס הכל לקופסאות כאלה, ולהגדרות. כאילו שמישהו ישב פעם והחליט מה זה בדיוק ´היפ-הופ´ (מי המציא ת´שטות של "חמישה אלמנטים" שכל הזמן ררצה כאן?), מה זה ´פריסטייל´ וכו´. פריסטייל הכוונה באופן כללי לאלתור. אין חוקים שאומרים שזה חייב להיות כתוב או מומצא במקום או שיט. והאמת? מה זה משנה? יש משניהם (בחו"ל לפחות)

micL

New member
קודם כל

למילה פריסטייל יש הגדרה מסויימת, זה לא אני שהמצאתי או "הכנסתי אותה לקופסא", זה פשוט הפירוש של המילה, לא יעזור, המציאו אותה כדי שיהיה שם לשירה שמומצאת על המקום (ראפ במקרה שלנו) דבר שני, בשביל עומר פלג, ברור שבדרך כלל אפשר להבדיל, בגלל זה אמרתי לפעמים, ולעמים באמת יש מקרים כאלה שקשה (אבל לא בלתי אפשרי) במקרה של קודמן זה ברור שזה פריסטייל ולמרות שלפי דעתי הוא היה פריסטייל גרוע, אני עדיין מעריך אותו על האומץ לעלות ולעשות פריסטייל אמיתי, כבוד. הודעה זו נכתבה בלי כוונה לפגוע בקודמן אם מסיבה כלשהי קודמן נפגע אז... מצטער אחי

double M

New member
אממממ....

אם ראפר גרוע בא עם קטע גרוע זה נשמע כמו פריסטייל. אם ראפר טוב מביא פריסטייל טוב זה נשמע כמו משהו כתוב. קשה להבדיל במקרים כאלה....

baduist

New member
אודה לך, אם תפנה אותי, בבקשה

לספר החוקים של ההיפ-הופ, להגדרה המילונית של המילה ´פריסטייל´ בהקשר לראפ, או לבנאדם שקבע מה פירוש המילה ´פריסטייל´. מסקרן אותי מאוד, אולי אני אלמד כמה דברים על ההיפ-הופ שאני כלכך אוהב. תודה מראש

ה ס ו כ ן

New member
פריסטייל אמיתי,...

הפריסטה ה"אוטנטי" של פישי למשל, זה פריסטה אמיתי. לפי ההגדרה.

NO-BLESS

New member
נחמד מאוד כל הפרשנויות, עכשיו תקשיב

פריסטייל באנגלית או בתרגום חופשי לעברית זה "סגנון-חופשי" FREE-STYLE זה לא כלול בהגדרה שצריך להביא את זה מהראש. פריסטייל זה מה שבא לך, מתי ואיך שבא לך. אם זה יפה או לא, ההחלטה של המאזין...

micL

New member
אני לא חושב שהתירגום לעברית מתאים

אם כל הכבוד, זה שתירגמת את המילה זה לא אומר שקיבלת את המשמעות שלה, סגנון חופשי, זה באמת באיזה סגנון שאתה רוצה אבל כל עוד זה לא כתוב ואגב, זה גם ההחלטה של ה"פריסטיילר" לא של המאזין, כי אחרי הכל הוא זה ששר

The EmineM ShoW

New member
הרבה זמן חשבתי לעצמי...

למה לעזאזל אנשים באים לפריסטייל עם חומר כתוב?!?!? (יש כאלה שאומרים את זה אפילו... "הנה משהו שכתבתי בבית\בדרך...") אוליי זה הפחד לגמגם... או משהו כזה... כמו ששמתם לב אפילו סאב התחיל להכניס כמה משפטים קבועים בכל פריסטייל שלו בזמן האחרון... (פאג´רו - קילמנג´רו... הקטע עם ד"ר הופמן וכו´...) לפעמים אני חושב לעצמי האםם נגיע למצב שיהיו מספיק ראפרים שיתנו אותה באמת במקום... (כמו סניקרס אם אתם מתעקשים...) מה אתם חושבים?

Mc Bang

New member
האם? לא יודע

זה משהו שנולדים איתו לרוב... עכשיו נראה מה יהיה (*אהמ* אני...) ומה יוולד...

למעלה