שאנט

שאנט

בי בן החצי שנה מושתל שנט מלפני חודש, מהם הסימנים לסתימה בשאנט? בראש עדין קיימת בליטה של הפלסטיק , האם כואב לו כאשר נוגעים באיזור? הילד אמור להכנס לגן בחודש הבא האם יש מניעה? מה אני צריכה להנחות את המטפלות? תודה

nikol375

New member
שאנט

ערב טוב אושרית בתי עברה שאנט גם בגיל חצי שנה היום היא בת שנה וחצי ילדה מקסימה ומתפקדת מצויין תודה לאל ולפרופסור קוסטנטיני. והנה לך תשובות : סתימה בשאנט מלוווה באפטיות של הילד חום גבוהה הקאות חוזרות.{בהתחלה לחוצים מאוד אבל לאט לאט תלמדי לאבחן את הילד האם זה ויראלי}כדאי בכל פעם לגשת לרופא ילדים הוא פשוט לוחץ על השאנט והוא יודע שהשאנט מתפקד. לדעתי לא כואב כשנוגעים. הבת שלי חזרה לגן שלושה שבועות לאחר הניתוח רק כדאי שהמטפלות תהינה עירניות ,ובכל מכה שהילד מקבל בראש את צריכה להיות מעודכנת. אני אפילו צירפתי את התיק הרפואי של הנסיכה שלי כל בוקר בתיק של הגן למקרה חירום. מחזיקה אצבעות ומקווה שהכל יהיה בסדר.

תשובה

שלום, המחלקה פרסמה חוברת מידע בנושא הידרוצפלוס, אם תעבירי את כתובתך דרך הפורום או בטלפון 03-6974686 נשמח לשלוח לך את החוברת. התגובה של ניקול לגמרי לעניין. בכבוד רב, פרופ' שלומי קונסטנטיני מנהל המחלקה לנוירוכירורגית ילדים בית חולים דנה - מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי טלפון: 6974686

למעלה