שאל סקר

מלמלה

New member
שאל סקר

כמה מהילדים כאן הם שמאליים ? וכמה ימניים? הבת שלי שמאלית ו כמובן ADHD יש קשר בינהם?

פעם חשבו שיש קשר. היום מבינים שאין.

אחוז לקויי הלמידה והריכוז שווה בין ארבעת הקבוצות הבאות: ימניים, שמאליים, אנשים ששינו את היד הדומיננטית בעיקבות אימון או פציעה ובעלי העדפה צדדית לא ברורה. מקור הטעות הוא היסטורי: לקות הלמידה הראשונה שהתגלתה נקראה: דיסלקציה והסימפטום הראשון והכי ברור שלה היה הפרעות בסדר של הסימנים הנקראים. סדר קשור בכיווינות ולכן חשבו שיש קשר ל'בילבול' בין העדפת צד ימין לשמאל. בכל מקרה, אפילו אם זה היה נכון זה התגלה כחסר ערך טיפולי.

מלמלה

New member
אז אתה ימני או שמאלים בידיים

ללא ייחוס לשום דבר אחר ןמה אם שאר משתתפי הפורום?

meivari

New member
ימניים

שלושה מאובחנים ימניים, אני היחידה ללא הפרעת קשב שמאלית.

יש שתי סוגי שמאליות

מתוך מחקר שעשה אורן לם ועוד אחרים, יש לעשות סדר בדברים. קיימים שתי סוגי איטרות (שמאליות) פתולוגית (נרכשת) או מולדת, כמו כן קיימים שתי אמות מידה לשמאליות מוחית או ידיים. רוב האנשים ימני ידיים ושאמליים בחצי המוח הימני. מרבית השמאליים- הינם המולדים והינם שמאלי מוח. רק מעט מאוד שמאליים ( פחות מ15% ) הינם ימני מוח, ורובם פתולוגיים. כאשר יש לקות מוחית (עלול להיות גם איטרות וגם ימניןת מוחית) בכל מקרה, הואיל ו ADHD ודיסלקציה נקשרים לפעילות מוחית בצידו השמאלי של המוח יש הגורסים שיש קשר.יתרה מכך, הייצוג המוטורי של הידיים במוח, נמצא קרוב מאוד לאזורים האחראיים על הלמידה והשפה ולכן עוד ברוקה בשנות ה 30 טען לקשר. אולם, המחקרים אינם יכולים לשלול אפשרות למקריות (אינם מובהקים). מתוך מחקר שהתחלתי באמצעות טכניקה שנקראת "תורת השטחות" אני מנסה לבחון את הההשפעות של איטרות מוחית ולקויות למידה. גיל מאור

zivadina

New member
אצלנו

אני אמא ADHD שמאלית. כל הילדים ADHD ימניים. אצלי, כנראה שאין יד ממש דומיננטית, והתוצאה היא בעייה חמורה בהתמצאות במרחב.

למעלה