שאל בנוגע ליוגה

שאל בנוגע ליוגה

החלטתי לכתוב כאן לאחר שקיבלתי תשובות סותרות לגבי נושא השאלה. אני רוצה להיות בטוח שאינני עושה דבר שאסור. גדלתי (וגם היום אני חי) במשפחה חילונית. מזה זמן (תהליך של חדשים רבים) התחלתי להתקרב. בינתיים בעיקר לקרוא ולעתים לשמוע הרצאות. אני חש ורוצה להמשיך במגמה זו בעתיד. יש לי שאלה המטרידה אותי מזה זמן רב והיא בנוגע לתחביב שאני מאוד אוהב לעשות בשעות הפנאי והוא היוגה. אינני יודע האם זה מותר מבחינת היהדות או לא. ברור לי, מעל כל צל של צילו של ספק שאני מעוניין אך ורק בפן הפיסי של תרגול היוגה דהיינו תרגול גופני בלבד שיש לו השפעה טובה עלי. אני לא מתעניין ועוד יותר מכך,סולד, בכל מה שקשור לפנים רוחניים השאולים משם. מתעניין אך ורק בתרגול פיזי אותו אני אוהב. החלטתי בכל זאת לכתוב נקודות שמפריעות לי בתרגול (ואולי יש עוד שאינני מודע אליהם) על מנת שאוכל לשמוע האם התרגול מותר ואם כן באילו סייגים. היוגה שאולה מהתרבות / פילוסופיה ההודית ומכאן ששמות של תרגילים רבים לקוחים משם (כגון שמות של ברכת השמש (אל השמש מהמיתולוגיה ההודית) וכו'). כמו כן משמיעים צליל בתחילת כל שיעור שלפי האמונה ההודית יש לוויברציה של הצליל השפעה טובה על הגוף . אינני יודע אם מותר ואם יש בציבור בדתי אנשים או אולי אפילו מדריכים בכירים /קבוצות המתאמנים. (במידה ויש כאלו אשמח לדעת). באופן אישי, בגלל הבעייתיות של התרגול, ניסיתי לא אחת לנסות ולמצוא תרגול גופני אחר שמוצא חן בעיני ללא כל הדברים האמורים שציינתי שמפריעים לי אך עד כה לא מצאתי. שאלתי את המורה ליוגה (חילוני) שאלה זו ונאמר לי ששיטת היוגה שאנו לומדים נטולת סממני דת ואמונה ולכן לא צריכה להיות בעיה ואכן אני יודע שהסגנון אותו אני מתרגל נחשב בעקרו תרגול פיסי (יש לצערי גם סגנונות המתוגלים בארץ בעלי אופי שונה). אני רוצה להיות בטוח שהסגנון אותו אני מתרגל מותר לתרגול. בכבוד ובתודה מראש

למעלה