שאלת

שאלת

אני סובלת ממיגרנות חזקות שממש הורסות לי את החיים. קשה לי לעבוד , קשה לי לכייף בגללם. זה ממש מגיע יום כן יום לא ואני לא מסוגלת יותר! אופטלגין..כבר ממש לא משפיע עליי.. מישהו יכול לתת עצות ?!?

shkoozit

New member
אותה בעיה

אני סובלת מאותה הבעיה,לפי דעתי תעברי לרפואה האלטרנטיבית,שיהיה בהצלחלה :)

שמש א

New member
אני יכולה לספר לך על הרפואות שאותן

אני מכירה. האחרים ישלימו... מאיה בטח תכתוב על קנסיולוגיה ושלומי על הומפאותיה ועוד... (מנהלי פורום, אפשר אולי לצרף למאמרים, עבור השואלים הבאים) שיאצו (shiatsu) "שי" = אצבע, "אצו" = לחץ השיאצו היא טכניקת טיפול במגע שהתפתחה ביפן, אך שורשיה ברפואה הסינית המסורתית ומטרתה להביא לאיזון אנרגטי נפשי ופיזי כאחד. הטכניקה מבוססת בעיקר על לחיצות באמצעות כפות הידיים, המרפקים, האצבעות והברכיים. מטרת הלחיצה להגיע לעומק הנכון בכל מקום ביחס לצורך המטופל, על מנת לאזן את האנרגיה הזורמת במרידיאנים (ערוצי אנרגיה) ולהביא לאיזון גוף-נפש. בנוסף ללחיצות, טכניקת השיאצו כוללת בתוכה גם מתיחות ומניפולציות שונות. הטיפול בשיאצו מתחיל בתשאול, על-מנת לקבל אינפורמציה על מצב המטופל. כמו כן מתבצעת אבחנת דופק ולשון, הלקוחים מהרפואה הסינית, ובנוסף שיטות אבחנה המיוחדות לשיאצו - אבחנת הבטן ואבחנת הגב (קיימת חלוקה של אזורי הבטן/גב השונים, כשכל אזור מייצג איבר פנימי אחר). הלחץ המופעל בטיפול השיאצו אינו לחץ הדורש כוח מידו או אצבעו של המטופל, אלא לחץ המגיע מהבטן, אזור הנקרא HARA או DAN-TIEN באומנויות הלחימה היפניות. הטיפול בשיאצו מרגיע, מאזן ומסייע לבעיות גופניות ונפשיות כאחד. השיאצו תורם ליכולתנו להתבונן פנימה ולהתגבר על מהווים שלאורך הזמן נדחקו והצטברו בגוף. טווינה (tuina) הטווינה הינה שיטת טיפול סינית הנהוגה בסין מזה אלפי שנים וידועה כיום בתור הפיזיותרפיה הסינית. שיטת טיפול זו מבוססת על עקרונות האבחנה והטיפול של הרפואה הסינית המסורתית. זוהי שיטת טיפול אנרגטית, דינאמית וחזקה העושה שימוש במגוון רחב של טכניקות מגע על גבי העור, השרירים והרקמות. המגע מתבצע לאורך ערוצי האנרגיה השונים בגוף (מרידיאנים) ובנקודות דיקור כשמטרתו לגרום ל-QI לזרום בצורה חלקה, בכיוונו הנכון. איזון זרימת ה-QI בערוצי האנרגיה יביא לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות. הטיפול בטווינה משלב לעתים שימוש בשמנים לעיסוי מקומי. בעזרת טווינה ניתן לטפל במגוון רחב של בעיות אורטופדיות ובמחלות פנימיות. בעיות אורטופדיות: בעיות גב: כאבי גב עליון/אמצעי/תחתון, בלט/פריצת דיסק, סכיאטיקה, מתיחה חריפה של הגב התחתון. בעיות צוואר: טראומה, מצב כרוני. בעיות כתף: הגבלת תנועה, כתף קפואה, דלקת, Tennis Elbow. בעיות פרק/גידי כף היד: דלקת, טראומה, מתיחה, שחיקה. בעיות ברך: Osteoarthritis, Rheumatoid Arthritis, קרע של המניסקוס, פגיעה ברצועות הצולבות/הקולטראליות, דלקת בגיד הפיקה, בעיות במנגנון הפיקה. בעיות קרסול: Osteoarthritis, Rheumatoid Arthritis, עבר של שבר או קרע ברצועות/גיד אכילס, נקע בקרסול. מחלות פנימיות: יתר לחץ דם. בעיות נפש: מתח, חרדה, דיכאון. אי שקט. כאבי מחזור. בעיות עיכול: עצירות, שלשול, תסמונת המעי הרגיז. Post C.V.A (לאחר שבועיים). שיתוק של עצב הפנים (פציאליס/Bells Palsy). כאבי ראש. אסתמה. סוכרת. רפואה סינית הרפואה הסינית הינה שיטת טיפול שהתפתחה לפני אלפי שנים בסין ומבוססת על העקרונות הפילוסופים הסינים הרואים את האדם כחלק מהיקום ובו בעת את האדם כיקום קטן בפני עצמו. האדם הוא שמחבר בין שמיים וארץ ועליו לשמור על איזון עם הטבע. מטרת המטפל ברפואה הסינית לאבחן ולטפל בשורש הבעיה שהביאה את המטופל למצב של חוסר איזון. בטיפול הראשון נערך תשאול מקיף הסוקר את מערכות הגוף השונות, על מנת להגיע לאבחנה נכונה ומדויקת. פרט לתשאול מתבצע אבחון באמצעות הדופק והלשון. הטיפול ברפואה הסינית נעשה באמצעות דיקור (אקופונקטורה) ובעת הצורך משלב שימוש בצמחי מרפא סינים. הדיקור מתבצע בנקודות הדיקור עליהן החליט המטפל כמתאימות, מתוך 563 נקודות הדיקור הממוקמות לאורך המרידיאנים (ערוצי האנרגיה). מטרת הדיקור לסייע למטופל להשיב את האיזון לגופו. אביזרי עזר נוספים לצמחי המרפא בהם משתמש המטפל ברפואה הסינית: מוקסה או מנורת חימום, אלקטרו, כוסות רוח וגוואשה. הטיפול מתאים לבעיות מגוונות ובהם: כאבי ראש, כאבי גב, בעיות מפרקים, בעיות מערכת העיכול, יתר לחץ-דם, בעיות נשימה, בעיות גניקולוגיות, מחלות לב, שבץ מוחי, הפרעות שינה, לחץ נפשי, מתח, דיכאון, פחדים, ועוד.

במילון המונחים של הפורום יש הרבה

מידע, שיכול מן-הסתם לעזור. אפשר להגיע אליו דרך הקישור בפס הכחול למעלה, או דרך כאן.

../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gifנמחקו הודעות פרסומת

בבקשה קראו את הודת הנהלת הפורום, במיוחד סעיף 5. מי שרוצה לפרסם את שרותיו, יכול להשתמש בלוחות ובמסרים. הבהרה: מותר לכתוב: "שיטה XXX בשילוב עם YYY יכולה לעזור לך." אסור לכתוב: "אני מטפל בשיטת XXX בשילוב עם YYY, שיכולה לעזור לך."

רפי עשת

New member
יכול מאוד שהבעיה שלך היא בחוליות

עמוד השדרה הצווארי. נסי לבחון אצל רופא את הבעיה - אולי צילומי רנטגן... אם לא תתגלה בעיה פני למטפל, אולי כירופרקט או מעסה המבין בענייני הגב. * זו לא פרסומת, שהרי אני בכלל מאיזור אחר

למעלה