שאלת X מרחוק ו- GPU

שאלת X מרחוק ו- GPU

יש לי אפליקציה גרפית "כבדה". על השרת מותקן כרטיס גרפי שמתמודד יפה ובקונסולה גרפית הכל עובד חלק.
מספר משתמשים צריכים לגשת לאפליקציה, יש להם דסקטופים סטנדרטים (כרטיס מסך מוטמע בלוח האם). אין צורך שכמה ייגשו בו זמנית, אבל כן מעונינים שכשמפעילים את התוכנה מרחוק היא תעבוד. המחשבים של המשתמשים מריצים חלונות. עם Putty+xming זה לא ממש עובד. גם לא עם mobaxterm. אני חושש להמליץ להם על exceed כי אין לי מושג אם יעבוד היטב, וזה כבר כרוך בעלות לא מבוטלת.

להבנתי את המנגנון, X עובד כשרת/לקוח הפוך - שרת הX רץ על המכונה הלוקאלית, והוא זה שמרנדר את האפליקיה, לא שרת הX על השרת. אני תוהה אם VNC יעבוד טוב יותר, אבל הייתי מעוניין לשמוע מבעלי נסיון על פתרון אופטימלי בתנאים אלו - לקנות כמות של כרטיסים גרפיים לכל המשתמשים או תחנות העבודה לא בא בחשבון, וכן עבודה לוקאלית על השרת לא פתרון קביל באותה חברה.

בינתיים מצאתי מידע על virtualgl ו- turbovnc

אבל זה עדיין פתרון VNC במהותו (אם הבנתי נכון). האם יש פתרון שמרנדר רק את האפליקציה?

mavor

New member
splashtop

yes its like vnc BUT its doing HD
i use it from my kindle HD to get to my desktop and watch hulu
working nice on wiki netowrk but not free

נראה פיתרון מעניין, אני אבדוק גם אותו, תודה.

בהתחלה חשבתי שהסטרימר רץ רק על אובונטו, אבל יש שם גם חבילת OS, נראה איך מתקמפלת ורצה על CentOS 5.

שוּלה

New member
"סתם" שאלה דבילית - אתה רץ על פרוטוקול מוצפן?

הPUTTY שלך עובד על SSH או על פרווטקול ללא הצפנה?
נראה לי שפרוטוקול לא מוצפן "עלול" לתת לך ביצועים יותר גבוהים, אבל אני לא יודע כמה זה משמעותי בסופו של דבר.

כן, עובד מעל SSH. אני יכול אולי לפתוח RSH

אולי - אין ביטחון שיאשרו פתיחת RSH או טלנט בשרת. מה באמת ההבדל בביצועים? עד כמה הוא משמעותי?

בכל מקרה זה לא יעזור אם התוכנה מנסה לרנדר לוקאלית, כי לוקאלית אין לה את החומרה הדרושה.

eladts

New member
אף אחד לא יאשר לך

לפתוח פרוקול לא מוצפן לאיהטרנט, אחא אם כן לא מבין מה הוא עושה. במחשבים מודרניים התקורה שמוסיפה ההצפנה זניחה לגמרי.

אני שמח שאתה יודע מה יאושר או לא

מה הקשר לאינטרנט? מי דיבר על זה בכלל?

ועדיין אני שואל: תקורה זניחה - כמה זה במספרים?

eladts

New member
אם אתה ב-LAN

למה בכלל לעשות tunneling של X דרך Putty? אתה יכול להתיבר ישירות ע"י כך שתגדיר ששרתי ה-X יהיו פתוחים לרשת המקומית וע"י משתנה הסביבה DISPLAY.

כהערת רגב, אי אפשר להפנות X דרך Putty בעזרת telnet או rshץ הפרוטוקולים האלו לא תומכים בכך.

כל זה טוב ויפה, אבל לא עונה על השאלה המקורית

האם הרינדור יעשה על השרת (שחומרתו כוללת GPU ראוי לשמו) או על מחשבי הקצה של העובדים (שלא מחזיקים GPU)?

eladts

New member
הבנת נכון

מה שעושה את הרינדור ב-X זה המכונה המקומית. המחשב שעליו רצה התוכנה שולח פקודות גרפיות (במקרה של 3D, פקודות GL) והמכונה המקומית מרנדרת אותם.

כלומר אין לך פתרון נוסף בשבילי

eladts

New member
קל מאוד לבדוק את זה

אם נצאים ברשת מקומית, ניתן להריץ X ישירות ללא שום מנהרה וגם דרך מנהרה של SSH.

eladts

New member
X לא תוכנן לעבודה ב-WAN

והוא ממש לא מתאים לזה. VNC או RDP יתנו ביצועים הרבה יותר טובים.

ברונסקי

New member
עוד אפשרויות

(1) nx
(2) שרת X של cygwin (לא טוב כמו ה-exceed, אבל בחינם)
(3) טיפה מופרע: להריץ את השרת על Mac (נניח שאפשר) ולהכנס מרחוק עם RDC.
(4) מופרך לגמרי: להתקין על השרת Windows ועליו vmware workstation או אפילו hyper-v ומתחתיו Linux עם האפליקציה. להכנס מרחוק עם RDC.
(5) מופרע לחלוטין: להתקין את התוכנה על מכונה וירטואלית על storage ברשת, ולתת לכל אחד מהמשתמשים להפעיל אותה בתורו על המחשב שלו.
בהקשר של RDC, אולי שווה לבדוק את היכולות של remotefx.
אגב, בין השרת ללקוחות יש 1G?

למעלה