שאלת SOP

שאלת SOP

אני רוצה להתחיל לכתוב SOP ולשם כך הסתכלתי על כמה דוגמאות באינטרנט שאמורות להיות דוגמאות של SOPים טובים. ראיתי שבהרבה מהדוגמאות הסטודנטים בחרו פרופסור אחד ספציפי באוניברסיטה והתייחסו למאמרים מעניינים שלו שהם קראו ומדוע זה מה שהם היו רוצים לחקור. קודם כל רציתי לשאול האם זה משהו שמצופה מ SOP טוב? כלומר, האם כדאי להיות עד כדי כך ספציפי? (ברמה של לבחור פרופסור ספציפי ולא רק תת תחום במקצוע בו רוצים לחקור וקבוצת פרופסורים שיכולה להתאים?). ושאלה נוספת באותו הקשר- ביקרתי באוניברסיטה מסויימת ונפגשתי עם 2 פרופסורים בה. הם מתעסקים בדברים שונים, אבל 2 תחומי המחקר נראו לי ממש מעניינים. האם כדאי לי כבר ב SOP לבחור אחד מהם, למרות שכרגע עוד לא ברור לי את מי מהם אני מעדיפה? (ויותר מזה, יכול להיות שאם מראש אבחר רק אחד מהם זה יפגע בי, כי אז לשני יהיה פחות אינטרס למשוך את האפליקיישן שלי?). לחלופין האם זה בסדר שאכתוב על שניהם ב SOP? (למרות שכאמור תחומי המחקר שלהם שונים למדי).

קצת קשה לי לענות

בתחום שלי, בד"כ אין יותר מאדם אחד במחלקה שיכול להנחות אותי (שניים מקסימום) כך שבחיבורים ברגע שאמרתי מה התחום שמעניין אותי זה היה ברור מי אני מצפה שינחה אותי - ואלה גם האנשים שכתבתי להם מראש (לפני הגשת האפליקיישן) וגם הזכרתי אותם בחיבור.

22ק ו ס ם

New member
זה מאוד תלוי בתחום

יש תחומים שמצופה ממך לבחור מנחה ואחרים את בוחרת רק בשנה שנתיים הראשונות לתואר. במדעי החברה והרוח לרוב יותר עמומים וזה בסדר להזכיר יותר מאדם אחד שאת רוצה לעבוד איתו או אפילו לא להזכיר אף אחד ספציפי. מה שאת צריכה להראות זה התאמה לתוכנית.

מדובר במדעים מדוייקים

האם זה בסדר לכתוב על שניהם ולהסביר מדוע אני מתלהבת מתחום המחקר של כל אחד מהם?

22ק ו ס ם

New member
בהחלט, אין עם זה שום בעייה

את הרי לא יודעת אפילו אם שניהם יקבלו סטודנטים או שהם יהיו שם בעוד שנה כשתתחילי ללמוד.

Philip Jr

New member
שאלה לא פשוטה בכלל!

אבל יש לי כמה תשובות שאני מקווה שיעזרו:

1. הדבר הראשון שמצופה ממך הוא לענות על מה שמבקשים ממך! לא כל מחלקה מבקשת את אותו הפורמט של ה - SOP. במחלקות רבות אליהן הגשתי דרשו ממני לציין שמות. באחרות לא. לעיתים רבות כלל לא תהיה לך דילמה.

2. אם אכן מבקשים ממך לעשות זאת, צריך לחשוב היטב על איך עושים זאת. הרי לא מבקשים ממך רק שמות של חוקרים, בעצם מבקשים ממך לפרט מדוע את מעוניינת לעבוד איתם. פה צריך לנקוט בזהירות.. מצד אחד צריך להיות ספציפי ולהדגים בצורה משכנעת איך תחומי העניין שלך והמטרות המחקריות שלך משתלבות היטב במעבדה של אותו החוקר. מאידך, ספציפיות יתר היא מסוכנת, מפני שאולי את לא ממש קולעת למה שבאמת קורה בתקופה הזו ובעתיד במעבדה של אותו חוקר. במילים אחרות, את צריכה להראות שאת סגורה על עצמך, אך פתוחה להצעות..

3. אם את כותבת על יותר מחוקר אחד, הייתי ממליץ לך להיזהר מלתת לאחד תשומת לב רבה יותר במידה ניכרת מהשני. אף אחד לא אוהב להיות מקום שני, וגם לאקדמאים יש אגו לא קטן במקרים רבים.

4. אני משוכנע שמועמדים רבים "יתלהבו מהמחקר" של החוקרים אליהם את מגישה, אחרת - לא היית מגישה אליהם.. ה - "טריק" הוא להראות משהו מעבר לזה במילים מועטות יחסית.. הבנה מעמיקה במיוחד של המחקר שלהם, רעיון מחקר מקורי שעולה מתוך גוף המחקר שלהם, מחשבות מעניינות על העבודה שלהם. לכתוב משהו בסגנון של "אני רוצה לעבוד עם X כי הוא חוקר Y וזה ממש מלהיב אותי" (בהקצנה) זה פשוט לא מספיק.

ובהצלחה!
נעם.

aynatk

New member
מסכימה 100%

אם לא התבקשת ב-SOP לכתוב עם מי את הולכת לעבוד אל תכתבי את זה-כי זה פשוט יקטין את הסיכויים שלך.
אם את חייבת לכתוב משהו לעולם על תבסירי למה את מתלבת בין שנהם: אגו אקדמאי זה דבר לא זניח בכלל.
שאלה שוב מה מבקשים ממך ב-SOP?

אני לדוגמא לא הזכרתי שום שם ושוב תחום בתקווה שכל קורא ירגיש שאפשר לעשות איתי עסקים:) מניחה שכל אלו שהתכתבתי איתה הרגישו שב-SOP אני מתכוונת דווקא להם :))) בחרתי באסטרטגיה להיות באמצע ולא להכריז על תחומי עניין מאוד ספציפים וקטנים.

Sonic hedgehog

New member
השאלה היא אם את בוחרת מנחה מראש או לא

אם כן אז תכתבי גם ספציפית עליו אם לא את יכולה להזכיר כמה אנשים ולהצביע על תחום העיסוק שלהם כדוגמה למה שמעניין אותך במחלקה הזו

למעלה