שאלת OFF שרציתי לשאול

Zohar 01

New member
שאלת OFF שרציתי לשאול

ערב טוב.
שאלה- האם אתם חושבים שהצפירות ביום הזכרון/ יום השואה הן הכרחיות? והאם אתם חושבים שאם מישהו לא עומד בהן, זה סימן שהוא לא מכבד את היום? (ברור לי שהנושא יגלוש איכשהוא לחרדים שלא עומדים, אבל ממש לא לזה אני מתכוונת, אני מתכוונת לזה שאם בהכרח לעמוד דום דקה/ שתי דקות הופך אותם לאדם "מכבד", לדעתכם.

MoRoSH11

New member
אני בהחלט חושבת שהן הכרחיות

ולו משום שהן גורמות לאנשים לעצור לדקה או שתיים (בעיקר ביום השואה שהוא יום עבודה רגיל).
יותר מזה, לפחות מבחינתי, הצפירה מכניסה לאיזשהו זעזוע. כמובן שהימים האלה קשים בכל מקרה, אבל אישית אותי הצפירה פשוט מכניסה לסטרס מטורף, ולמרות זאת אני חושבת שהיא הכרחית.

כן, אני חושבת שכל מי שיכול חייב (לא צריך) לעמוד בהן. זה המינימום שאפשר לעשות.

לא קשור ישירות לשאלה שלך, אבל אני רוצה להגיד שאחד הדברים שתמיד תמיד ירגשו אותי אלה תמונות של אנשים עומדים בצפירות.

אורישקי

New member

MoRoSH11

New member
זה לא העניין של העמידה עצמה, אלא של הצפירה

שמפלחת את השקט.

Guy M1

New member
שרירותי לחלוטין

אני לא חושב שהצפירות הן "הכרחיות", ואני לא חושב ש"חובה" לעמוד בהן [במאמר מוסגר - אפשר *לעמוד* שתי דקות בצפירה ולחשוב על גלידה, ו*לשבת* שתי דקות ולהתייחד עם הנספים. מה יותר מכבד?]
אבל אני כן חושב שהן מסמלות משהו וכל מי שמחליט לעמוד או לא לעמוד מייצג עמדה מבויימת ודעה מסויימת שלו (בין אם זה כבוד/זיכרון/זלזול/חוסר חשיבות/התייחדות/וכו').

בנוסף, לא ניתן להכליל שכל מי שלא עומד בצפירה משמע שהוא לא מכבד את היום, ושכל מי שכן עומד בצפירה משמע שהוא מכבד את היום.
כל אדם ובחירתו הוא מקרה לגופו.

בכל אופן, מה שכן הכרחי, בנושא הזה, זה מהממשלה - לטפל בניצולי השואה, לטפל במשפחות השכולות, ולמנוע הרג של בני אדם באשר הם.

Zohar 01

New member
מסכימה לגמרי, חוץ מאשר עם

זה שכתבת שמי שכן או לא עומד בהכרח מביע איזו עמדה.

Guy M1

New member
הוא מביע עמדה כלשהי - גם אם לא ביודעין

הוא עומד או לא עומד מסיבה מסויימת (גם "סתם ככה" זאת סיבה ועמדה)

MoRoSH11

New member
לא רק שזה הכרח של המדינה לטפל בניצולי השואה

היא גם מחויבת לתת להם להזדקן ולחיות בכבוד.

Just Neta1

New member
ברור שלא

אין בהן שום משמעות. מה שכן, בגלל שהן כבר הפכו לסמל כלשהו, ברגע שנמצאים בציבור אנשים שבוחרים שלא לעמוד עלולים לפגוע ברגשות המשפחות והציבור בכלל ולכן רצוי כן לעמוד, אבל בבית שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ומה שמרגיש לו לנכון. חוץ מזה שהן גם מנוצלות לצרכיה של המדינה להנחלת ערכים מסוימים בצורה רגשית (עצם העובדה שביום הזיכרון יש שתי צפירות וביום השואה רק אחת) שזה מעצבן בלי קשר.

אני מסכימה עם מה שגיא כתב מעליי, יותר חשוב מכל הסמלים האלה זה לדאוג לצרכים האמיתיים של ניצולי השואה והמשפחות השכולות, ונראה לי ששחרור החשבונות המוקפאים, למשל, יועיל לניצולי השואה יותר מאשר עמידה בצפירה ביום השואה (לא שזה סותר, אבל חשוב להבין מה מהותי באמת).

Zohar 01

New member
מסכימה. אגב, אני לא חושבת שזה סותר דווקא

ז"א, ברור שגם אלה שמאמינים שצריך לעעמוד בצפירה חושבים שצריך לטפל בניצולי השואה. אבל זה לא קשור לנושא, אני פשוט חושבת שאם אתה עומד/ יושב/ שוכב ברגע מסויים לא אומר שאתה כן או לא מכבד את הנספים או כן או לא מפיק לקחים מהאירועים שבגללם יש את הצפירה.

Just Neta1

New member
ברור שזה לא סותר

פשוט הצפירה הפכה למקודשת כשיש דברים הרבה יותר מהותיים וחשובים בנושא הזה.
אני גם מסכימה עם המשפט השני, אני פשוט חושבת שכשאתה נמצא בציבור רצוי שכן תעמוד גם אם זה נראה לך שטויות, כי יש אנשים שזה ייפגע בהם ולכן זה מיותר להתעקש על זה.

MoRoSH11

New member
ברור שיש דברים הרבה יותר מהותיים

בהקשר הזה, אבל אי אפשר להפחית מהחשיבות של הצפירה.

MoRoSH11

New member
את מערבבת דברים

השאלה שלך הייתה על הצפירה, לא על האם הממשלה צריכה לדאוג לניצולים, שעל זה אני חותמת לך שאין אחד שלא יסכים עם זה.

MoRoSH11

New member
ברור שהן לא הכרחיות?

ואני לא מסכימה איתך שאין בהן משמעות. מבחינתי יש בהן המון משמעות. כן, בבית שכל אחד יעשה מה שבא לו, אבל בחוץ, בציבור אני לגמרי חושבת שצריך ואף חובה לעמוד.
אני כן מסכימה איתך לגבי הנחלת ערכים והשוני בין יום הזיכרון ליום השואה.

|כן זה באמת הכי חשוב.

למעלה