שאלת Microsoft Cluster

שאלת Microsoft Cluster

אז ככה... יש לי Cluster של WIN2K3SP1 שמחזיק (כרגע בעיקר) גם FILESHARE רציתי לדעת איך אני יכול להעלות את הGROUP של הFILESHARE למצב בו שניים מתוך השרתים נמצאים בActive/Active קראתי קצת על NLB אבל הבנתי שזה יותר כשמשתמשים במספר מערכות על אותו CLUSTER אם מישהו יכול לעזור לי או יכול להפנות אותי למאמר בנושא כי אני לא הצלחתי למצוא משהו שיסביר לי באופן ברור

ezaton

New member
אתה לא יכול

והסיבה שאתה לא יכול היא כי גישה לאותו מאגר מידע משותף (היינו, ה- file-share) מתבצעת דרך התקן איכסון שיתופי, ומריצה NTFS, שאינה מע' קבצים התומכת בגישה של מספר מחשבים במקביל (ובאותו הזמן). כמובן, אם אתה מדבר על file-share שממוקם שלא בהתקן איכסון שיתופי, אזי אתה יכול בתיאוריה להפעיל את השיתופים בו-זמנית, אך אינך יכול לעשות זאת דרך הקלאסטר, שכן אותו שם שיתוף, ואותם מאפיינים לא יכולים להקיף את שני המחשבים בו-זמנית. אם אתה מתעקש לעבוד דרך מנגנון הקלאסטר, אתה יכול לפצל את הקבוצה למספר קבוצות נפרדות, ולפזר אותן על מספר מחשבים, דרך קביעת קדימות, סדר עליה, וכו'. שימוש ב- NLB יכוון אותך יותר לכיוון פיתרון (בהנחה ולא מדובר בהתקן איכסון מרכזי), והוא אינו תלוי בקלאסטר.

למעלה