שאלת JAVASCRIPT...

philips

New member
שאלת JAVASCRIPT...

ברצוני לפתוח חלון POPUP ע"י JAVASCRIPT... עד כאן הסתדרתי ללא שום בעייה.. הבעייה היא שברצוני גם להעביר אליו פרמטרים/משתנים וכאן נתקלתי בבעייה. ניסיתי כמעט כל דרך אפשרית ולבסוף מצאתי דרך שעובדת אך היא מאוד מסורבלת ואני צריך להעביר 10 פרמטרים לאותו POPUP... האם מישהו מכיר דרך נוחה וקלה שהוא ניסה אותה בעבר והוכחה כעובדת.. בתודה מראשץ...

תמר,

New member
יש כמה דרכים

כמו למשל, לגשת מחלון ה-popup למשתנים בחלון ה"אב", או להשתמש ב-document.write, או ליצור טופס חבוי בחלון ה-popup ולכתוב אליו את המשתנים. אפשר גם לפתוח בחלון ה-popup שני פריימים, אחד מהם בגודל 0 והוא יכיל את הקוד שיכיל את המשתנים, והשני בגודל כל החלון, והוא ישתמש כחלון נראה. בכל מקרה - אני מציעה לך לשאול בפורום בוני אתרים. יש שם אנשים שיודעים javascript די טוב

shed

New member
עוד פרטים יעזרו, אבל בעקרון

ישנם 2 דרכים להעביר פרמטר לדף ברשת: 1. משתני url 2. משתני form או בשמות שונים השיטות הנ"ל נקראות get ו - post. השאלה הנשאלת היא האם אתה מעביר את הפרמטרים הנ"ל לסקריפט אחר באותו עמוד, לדף asp,cfm כל שהוא? האם העמוד נוצר אצלך ואתה רק פותח חלון חדש, או שמא אתה פותח חלון חדש עם כתובת לעמוד מסויים. אם אתה יוצר את העמוד אצלך (דהיינו פותח חלון וכותב לתוכו בסקריפט שממנו פתחת את החלון) אין לך שום בעיה- תיצור פורם, שאינו נראה לעין, ותגדיר שם שדות עם הערכים שאתה רוצה. אתה יכול גם ליצור דינאמית סקריפט בחלון החדש עם ערכי משתנים כרצונך.... אם מדובר בחלון שאתה פותח ומפנה אותו לכתובת של דף asp,cfm,php אזי הדרך הפשוטה ביותר תהיה להעביר את הפרמטרים דרך שורת הכתובת בפורמט הבא: http://mypage.asp?var=value&var2=value החסרון הוא שהגולש יכול לראות את הכתובת הזו, וכן לגשת אליה באופן ישיר. אם הנקודה הזו קריטית מבחינתך, הרי שאין לך ברירה אלא להעביר את הפרמטרים בפורם. תיצור באופן דינאמי פורם בעמוד שלך, ואז תעשה לו submit לעמוד החדש... מקווה שעזרתי, אם לא, תוסיף עוד פרטים ונמצא את הפתרון המתאים ביותר בשבילך.

philips

New member
המממ..אני מופתע מהמהירות..

חשבתי על העברת GET רגילה אבל איני יכול להוציא לתוך משתני JAVAS את הפרמטרים של הGET.. מדובר כאן ב פונקציית JAVASCRIPT בצד הלקוח שפותחת דף HTML קיים בחלון POPUP בתוך הדף הזה יש משתנים ריקים מתוכן ואני רוצה להעביר אליהם תוכן.. למרבה הצער , איני רוצה לבנות את הטופס בצורה דינמית , מה שהיה מקל מכיון שאני צריך לפתוח קובץ קיים.. כיצד ניתן לקחת ערכים שהועברו ב GET לתוך המשתנים המוגדרים בקובץ HTML. השיטה שאני מצאתי , עובדת ברעיון של קריאה לפונקציה ב OPENER. הפונקציה הזו יכולה להחזיר ערך ואותו ניתן להכניס למשתנה... אבל 12 משתנים הינם 12 פונקציות וזה כבר כאב ראש...

neatsun

New member
למה אתה לא יכול להשתמש ב

queryString ? ולמה 12 פונקציות???????????

philips

New member
כיצד??

אני יכול להעביר ל mos.html?q=real וכו´ אבל איך אני משיג את המידע הזה בתוך ה HTML - באמצעות פקודות JS...?

neatsun

New member
כך

location.search​
ייתן לך את כל ה queryString, כולל ה - ? נשאר לך רק לעשות לו parse כדי לקבל את הפרמטרים הדרושים לך.

neatsun

New member
העברת נתונים חלון

דרכים פשוטות ומוכחות כעובדות: - באמצעות ה queryString - התייחסות אל המשתנים המקוריים בחלון הפותח באמצעות opener

למעלה