אני קצת מתקשה בהבנה של ה ISCSI...
1. אם יצרתי את ה LUN משטח פנוי ואז קורס לי הווינדוס, האם ניתן לפבלש את ה iSCSI למכונה אחרת והכל יעבוד סבבה או שאני בבעיה?
2. האם זה שאני "רואה" את הכונן במכונת הווינדוס זה אומר שכל המידע עובר דרך המכונה הווינדוסית אל ה QNAP, מה שאומר שיש לי DELAY ?
דמיין את ה-ISCSI בתור כבל הסאטה שלך. ה-LUN הוא יחידת דיסק במצב "RAW" שאתה מפבלש לשרת. זה בערך (לא טכנולוגית, רעיונית) כמו לחבר דיסק נוסף לשרת.
אם קורס ה-WIN אתה יכול לפבלש את ה-LUN לכל מכונה אחרת שיש לה ISCSI INITIATOR שמוגדר בשרת ה-ISCSI TARGET שיכול לקבל את ה-LUN הזה הרשאתית.
1. האם חובה לאבטח עם סיסמה את הכונן המפובלש , או שזה דבר טוב לעשות? באינטואיציה נדמה לי שזה ממש הכרח אבל אני לא ממש משוכנע כיוון שאין ברירת מחדל של יצירת סיסמה. מהם הסיכונים?
2. אם הבנתי נכון, במקרה שבו הווינדוס קרס וחיברתי את הכבל SATA (כדוגמתו של ירון36) אל ווינדוס חדש, האם אצטרך להגדיר מחדש הרשאות וכדומה או שהכל הכל הכל יהיה קיים על השרת המפבלש החדש?
1. אין חובה, אני גם בד"כ לא עושה את זה, אלא פשוט מגביל ברמת ה-TARGET אילו Initiatiors יכולים לגשת. לכל מחשב יש מזהה (initiator) ייחודי לו ואפשר להגדיר על כל LUN איזה NITIATOR ניגש אליו.
2. הרשאות אמורות להישאר.