שאלת
לשבת

tache

New member
שאלת ../images/Emo32.gif לשבת

יש כאן מישהי שקנתה דירה מקבלן ויודעת מה צריך לבדוק כשעוברים על הפרוטוקול? שבת שלום, טלי

blue4u2

New member
אז ככה טלי יקירה ../images/Emo13.gif

אמנם התחום ששאלת לא כ"כ קשור לפורום זה, אבל אם כבר שאלת, כחברה בפורום מקסים זה, אנסה לעזור לך עד כמה שאני יכולה להיזכר (כי נכנסנו לדירתנו החדשה לפני כשנה ומס' חודשים)!!!! מומלץ במידה ואתם יכולים והקבלן מאפשר לכם, להביא מישהו מקצועי שיבדוק האם הדירה עומדת בסטנדרט של המפרט הטכני (טרם הכניסה לדירה - למרות שרוב הקבלנים לא מאפשרים זאת, לא צריך לנהל מלחמת עולם על כך, תמיד יש את שנת הבדק לשם כך). רצוי לבדוק טוב טוב את הקרמיקות/סדקים בקירות ולעמוד על כך שכל הקירות והתקרות יהיו חלקים בלי בליטות וסימנים (ניתן להיעזר בפנס)/פגמים בסניטריה/לחץ המים בברזים שאין סתימות בצנרת/את החלונות והתריסים (סגירתם ואטימות, כולל חדר ממ"ד)/כתמים שלא יורדים על ברזים או כיורים מנירוסטה למשל/פיצוצים בשיש במטבח (במידה והותקן מטבח לבדוק טוב גם את הארונות)/לוודא שאין במפרט הטבני פריטים שהייתם אמורים לקבל ולא קיבלתם (כמו אביזרים לאמבטיה, לוסטרות למנורות וכדו'). לא לשכוח לקבל את כל המפתחות לדירה/למחסן/לשער החנייה (אם יש). לשים
היטב על מה אתם חותמים ולעולם לא לחתום על הפרוטוקול לפני שהשלימו לכם את כל התיקונים (אפילו אם הם לוחצים ואומרים שיתקנו אח"כ!!!). אז שיהיה לכם בהצלחה
ותכינו את הבית המקסים לתינוק/ת שבדרך.... אם איזכר בעוד משהו בהמשך אוסיף

tache

New member
תודה על התשובה המפורטת

ולמרות שזה לא קשור לפורום, הנחתי שיש כאן בנות שעברו תהליך כזה ותוכלנה לעזור לי. אנ לא יודעת אם נכנסת פעם לפורום תכנון שיפוץ ובניה אבל האנטיפטיות שם חוגגת... בכל מקרה, לא נראה לי שניקח בעל מקצוע כי זה עולה הרבה כסף שאין לנו, ננסה לבד. תודה טלי

blue4u2

New member
טלי, הרבה כסף זה מושג יחסי....

לנו עלה בסביבות 1400 ש"ח (כולל מע"מ), אם זה הרבה מבחינתכם - אז אני מבינה אותך ואם לא - אני יכולה להמליץ לך על האדם....רק שתרגישי נוח עם זה, אנחנו עשינו זאת רק בשנת הבדק ואת הכל "למדנו בדיעבד", כך שתמיד תוכלו באמת להביא איש מקצוע בעוד שנה. בכל אופן הרבה בבקשה ותשאלי שאלות נוספות אם תרצי (אפשר גם במסר פרטי)

siv30

New member
נצל"ש - פורום נשים וקריירה

אתן יודעות מה מגיע לכן? מערכת יחסים מטרידה עם המנהלים ? חשבתן פעם שאולי מטרידים אתכן מינית? הבעל רוצה אתכן יותר בבית? קשה לך להחליט קריירה או ילדים ? אני מזמינה אתכן לפורום נשים וקריירה, אצלנו תמצאו אהדה ואמפטיה, מענה לתהיות ושאלות בנושאים הקשורים לנשים בעבודה, זכויות, התמודדות ועוד. והדיון שעכשיו בכותרת : "מה זו בעצם קריירה?" פורום נשים וקריירה מזמין אתכן לענות על השאלה ולקרוא תשובות נוספות של נשים אחרות

עוד כמה המלצות

לבדוק שכל חדר מתאים בגובה-רוחב-אורך לרשום במפרט. לבדוק איטום של הממ"ד. לבדוק עם פלס, שיפועי מים במרפסת ובמקלחות (אפשר גם בלי פלס, מלאו את האיזור במים, ותראו מה מצב הניקוז). אם חשוב לכם - לבדוק האם הקירות ישרים. לבדוק שיש נקודות תאורה, חשמל וטלפון, על פי המפרט. לבדוק שכל נקודות המאור תקינות. לבדוק שהדוד החשמלי עובד. בקיץ - לפתוח ברזי מים - לבדוק שיש מים חמים בכל ברז. לבדוק לחץ מים בברזים ובשירותים. זה כל מה שאני זוכרת...

יפעת99

New member
../images/Emo32.gif חברה מהפורום השכןלהשכרה בת"א

הי בנות הייתי איתכם מתחילת הפורם למשך תקופה קצרה (אני הייתי החמישית) אומנם אך ההרגשה היא כמו לחזור הביתה. אנחנו עוזבים את דירתנו בתל אביב ואנחנו מחפשים משפחה נחמדה להשכיר לה את הדירה. זו דירה שלנו משופצת ומאוד שמורה גידלנו בה שני ילדים מקסימים. אז כך מה יש בה.... ארבעה חדרים משופצת וגדולה ברחוב ארלוזרוב. מזגן מרכזי, דוד שמש חדש, חלונות כפולים בכל הבית, קרמיקה בכל הבית, שרותים כפולים, ארונות בשני חדרי שינה ארונות ומראה במקלחת, מיטבח בילט אין עם ארונות גז ותנור (מיטבח גדול ומרווח), סורגים קומה ראשונה על עמודים אין בעית חניה מניסיון. לטווח ארוך ללא תיווך החל מחודש יולי. כל המעוניין אשמח לקבל מסר. המון תודה יפעת והכי חשוב שיהיה בהצלחה

למעלה