שאלת
ו

• פותח הנושא rc11
  • פורסם בתאריך

rc11

New member
שאלת ../images/Emo107.gif ו../images/Emo108.gif

שלום לפורום המקסים
אני מקווה שתוכלו לעזור בעצות. כלבתי בת 4, מסוג רועה גרמני. כלבה לא ממש ממושמעת. היא ידידותית מאוד לאנשים וגם לכלבים שמהם היא פוחדת
. שונאת חתולים מ-א-ו-ד. רצה אחריהם, מפחידה מאוד ולדברי בעלי, גם תופסת אותם בפיה. כמובן שאנחנו כועסים כשהיא מתגרה בחתולים ובעלי אפילו נתן לה מכה כשהיא תפסה גור חתולים כדי שתבין שזה אסור. אני כל כך רוצה לאמץ 2 גורי חתולים. יש איזשהו סיכוי? יש דרך לעשות את זה?

drora121

New member
מעבירה לך לינק למאמר מצויין בדיוק בעניין זה

אבל כדי שהשידוך יצליח אתם צריכים לאמן אותה להיות ממושמעת, אחרת אין ודאות שתצליחו להשתלט על היצר הטבעי שלה; למרות שכלבים יודעים להבדיל בין חתולי רחוב "המותרים לרדיפה" לגרסתם לבין חתולים בבית.

rc11

New member
תודה רבה../images/Emo13.gif הולכת לקרוא

האם ניתן לאמן כלבה בת 4 שלא עברה אימון מימיה? לחנך אותה למשמעת?

drora121

New member
בהחלט כן.

חינוך למשמעת איננו בא להפעיל מאמץ גדול על כלב/ה בוגר/ת. ההאימון למשמעת בעצם בא להסדיר את הקודים של התקשורת בין הכלבה לביניכם. באמצעות החינוך למשמעת אתם לומדים לתקשר עם הכלבה בשפה שהיא מבינה ועל ידי כך גם ליצור מבנה להקתי נכון יותר שבו תמצא עצמה הכלבה במקום הטבעי הנכון בשבילה. אצל כלבים אין דמוקרטיה - מערכת היחסים בלהקת כלבים היא או שאתה מעלי או שאני מעליך. כלומר, אם אתם לא תנהיגו אותה, היא בלית ברירה, גם אם זה לא באופייה הבסיסי תיקח את המנהיגות אליה. כשזה קורה, אף אחד לא מאושר מזה, גם לא הכלב/ה. אם תצטרכי עזרה מפורטת יותר שלחי לי מסר.

דונינה

New member
את בטוחה שהיא שונאת ?

אגיד לך למה אני שואלת , הכלבות שלי גם רודפות אחרי חתולים אבל ברגע שהחתול נעצר ומתקמר הן נעצרות , לדעתי הן רק רוצות לשחק איתם , והריצה אחריהם זה מייצר הרדיפה . כשהיא תפסה גור חתולים היא ממש רצתה לתקוף אותו ? כי כשלי היה פה גור חתולים הכלבות שלי גם תפסו אותו בפה כאילו שהוא הגור שלהן העבירו אותו בפה ממקום למקום וניקו אותו כמו שהאמא עושה , אז אולי שלך לא אבל סתם מעניין אותי לדעת
. הגור גם ינק מהן למרות שלא יצא לו כלום אבל הוא אהב להתכרבל בחיקם.

hila941

New member
אצלי הסיפור היה דומה..

הכלב שלי , ציגי , רדף כל הזמן אחרי חתולים! (אבל כשהם נעצרו גם הוא נעצר ולא עשה להם כלום ..) . וביום בהיר אחד הלכתי במושב ושמעתי יללות מתוך השיחים ושם נגלה לי גור חתולים בן חודש וחצי וכמובן שלא יכולתי להשאיר אותו שם ולקחתי אותו(אתמול הוא חגג שלושה חודשים..). בהתחל ציגי נבח והחתול סמר אבל אחרי כמה מפגשים שעשיתי להם והראיתי לציגי ש"ספיד"(ככה קראתי לו) הוא בן משפחה הוא הבין שאסור לפגוע בבן משפחה והוא עשה את ההפרדה בין החתול שלנו לבין חתולים שמסתובבים במושב שלי... בטיולים הוא לצערי עדיין רודף אחרי חתולים אבל בבית הוא ישן ומשחק וממש החבר הכי טוב של ספיד וספיד החבר הכי טוב של ציגי . בקיצור מה שהכי צריץ זה ס-ב-ל-נ-ו-ת!בסוף זה משתלם , וכשזה יקרה המראה של כלב וחתול ביחד פשוט משמח כל כך! אם תרצי אני יכולה לתת לך במסרים טלפון של איש מקצוע שעזר לי למשך כל הדרך. לא לוותר! בהצלחה!

rc11

New member
תודה רבה לכולם על התגובות../images/Emo39.gif

לצערי, מאיה (הכלבה שלי) מאוד תוקפנית לחתולים. למרות שהיא חננה רצינית, היא בפירוש רוצה לתקוף אותם. היא למדה את זה מכלבה אחרת שגרה בשכנות לבית הקודם שלנו. לחמותי שגרה בשכנות יש כ0 חתולים בחצר. כשמאיה נכנסת לשם כולם מטפסים על העצים. כשתפסה את הגור ההוא זה היה במטרה לפגוע בו, לא ללטף. באשר למכה, לא היתה ברירה. באותו רגע, כשהיא תפסה את הגור, לא היתה פחית רעש בהישג יד והגור היה בסכנה. אני חושבת שאתחיל מאילוף הכלבה (יש לנו עוד בעיות איתה בגלל חוסר המשמעת) ואח"כ אעבור לחתול נוסף. תודה על כל העצות, אני אחזור ואקרא
מעבר לזה, אתם פורום נפלא ומיוחד. אוסף של אנשים טובים שאוהבים בעלי חיים וזה עושה לי טוב על הלב

למעלה