שאלת ADSENSE - רווח לקליק

שאלת ADSENSE - רווח לקליק

בחודשים האחרונים אני רואה ירידה יציבה לקליק. ממצב של 20 סנט לקליק, התדרדרתי ל7.5 סנט. היום נשבר שיא חדש. מהבוקר הממוצע הוא 4 סנט לקליק. האתר בעברית, הפרסומות רובן בעברית. מה קורה פה? 4 סנט לקליק? לא הגזמנו קצת עם המיתון? או שאולי זה סוף החודש?

seostar

New member
click

כמה סיבות: גוגל משלמים היום פחות ממה שהם היו משלמים בעבר לשותפים (פעם זה היה 50% היום נראה לי עומד על 27%) תחרות מפרסמים - כנראה שהרבה הפסיקו לפרסם והורידו את הערך של כל קליק סוף החודש - אכן תקציבים של מפרסמים נגמרים בסוף החודש קיץ - אנשים נמצאים בבריכה ופחות באינטרנט. יש השערה גם כאשר האתר מתעדכן בתדירות גבוהה יותר עם תכנים חדשים אז מקבלים יותר עבור כל קליק - אבל לא בדקתי את זה.

מה קשור שאנשים בבריכה?

אני מדבר איתך על תשלום לקליק. ומאיפה הנתון של ה27%? יש פרסום איפשהו? מתי זה התחיל? חוצמזה, אני מדבר על ירידה עקבית בחודשים האחרונים, והיום זה השיא לעומת השבוע הקודם. היה איזה שינוי מדיניות אתמול דווקא?

seostar

New member
פחות אנשים באינטרנט

זה די ידוע ואני רואה את זה על עשרות האתרים שלי שבקיץ יש פחות כניסות לאתרים מסויימים. ככל שיש פחות כניסות יש פחות לחיצות וככל שיש פחות לחיצות כך האתר שלך מתוייג כפחות מתאים למפרסמים ולכן העלות שלך לקליק היא נמוכה ביותר. בנוגע לנתון קראתי אותו איפשהו באינטרנט וכן גוגל משלמים היום הרבה פחות מאשר בעבר, ויש להם הרבה מתחרים כמו המודעות של פייסבוק.

אני רואה שאתה לא ממש מבין מה אתה מדבר...

אין לי שום ירידה בקליקים. "ראיתי איפשהו" באינטרנט זה כמו להגיד "סבתא שלי אמרה לי".

seostar

New member
הינה הסיבות לכך שאתה לא מצליח:

http://thekeywordacademy.com/15-reasons-you-arent-making-money-with-google-adsense/ שיהיה בהצלחה!

gamestoenjoy

New member
התשלום לקליק בגוגל מאד לא יציב

אצלי באתר יש ימים שכל לחיצה שווה סנט ויש ימים שלחיצה שווה דולר. קשה לי מאד להבין את החוקיות. האתר שלי מרוויח סכום נחמד בסה"כ ואצלי הרווחים רק גדלים, אבל זה לא קשור לגוגל פשוט כל חודש גדל מספר הגולשים באתר משמעותית, ולכן יש יותר לחיצות.

גם אצלי זה המצב

מספר הגולשים עולה ומספר הקליקים עולה באופן שמחפה על הירידה בתשלום לקליק. אבל איכשהו התשלום לקליק רק יורד בממוצע חודשי.

gamestoenjoy

New member
חבל שבאדסנס אין אופציה לסנן מודעות לפי סכום

למשל היית מסנן את כל המודעות שלחיצה אליהם שווה 1-5 סנט. זה היה יכול להגדיל את הרווחים בהרבה.

איזה גנוב

אילו היתה אפשרות כזו כולם היו מסננים מודעות פחות מ-10 דולר לקליק... ואז היו מופיעות לך בעיקר מודעות חינם של הצונמי או משהו.

gamestoenjoy

New member
לא נכון

הכל תלוי בנישה שבה אתה פועל, יש נישות שכמה סנטים זה הסכום המממוצע שמקבלים על לחיצה, ואז אם תסנן לא יהיו לך מודעות.

גוגל תמיד יתנו לך את המודעות היקרות ביותר

האפשריות (במגבלת זה שהם מאמינים שילחצו עליהן). גם הם רוצים שיקליקו על מודעות יקרות. אז אם הם נותנים לך מודעות של 4 סנט, ז"א שיש להם מספיק PUBLISHERS יותר מתאימים ממך למודעות היקרות יותר. אז אם תגביל למינימום 5 סנט, ז"א שהם יצטרכו לתת לך על חשבון PUBLISHERS אחרים יותר מתאימים. קיצר - אתה לא פועל בוואקום.

GFA BASIC

New member
גם אני שמתי לב

בימים האחרונים הייתה אצלי ירידה בערך של הפרסומות... חוץ מזה מישהו קיבל לגוגל וובמסטר מתנה מאדוורדס בזמן האחרון?

danielee

New member
לא ראיתי שום התייחסות עניינית לנושא

הסיבה לירידה במחיר תלויה אך ורק בכמות המפרסמים המתחרים על מילות המפתח הרלוונטיות לאתר. למשל אם האתר שלך עוסק במונדיאל, סביר להניח שלאחר תקופת המונדיאל תהיה ירידה בכמות המפרסמים ואז נפילה גם בהכנסות מבלי שינוי בקליקים. למשל בקיץ עולה הביקוש למילה "מזגנים" למה? כי זו העונה פחות או יותר שחברות גדולות יוצאות בקמפיינים ולכן המילה "מזגנים" בגוגל תתומחר בהתאם לכמות המתחרים וה"בידים" שלהם על המילה. בקיצור, אני מקווה שהייתי מובן מספיק אין לי כוח להגרר לשרשור ארוך ורב הסברים על הנושא רק נתתי רקע כללי לסיבה האפשרית.

תודה!

כן, אני יודע שככה זה בתיאוריה... רק הקטע הוא שלא הצלחתי לחשוב על משהו שאפשר לקשור אליו את הירידה הזו. וזה שלא היתה התייחסות עניינית, הגעתי למסקנה שזה מאפיין את תחום ה-SEO. היות ולא צריך להיות בעל הכשרה מסויימת בשביל שאדם יכריז על עצמו "מומחה SEO" אז כל דביל יכול להגיד שהוא SEO STAR.

seostar

New member
אני ממליץ לך ללמוד את הנושא לעומק

בעיקרון כדי להתקדם בתחום אתה צריך להמשיך ולשפר את האתר וגם את היכולות שלך במקום להאשים את המיתון או למצוא נחמה בכך שאצל אחרים המצב דומה - מה שלא כל כך נכון. בכל תחום תמיד יהיו כאלו שיצליחו וכאלו שלא. תחזור עוד שנה לדווח אם הצלחת.

למעלה