שאלת תרגום

Ferenheit

New member
משתרך

מאוד מתאים גם לשמבלר המו"די שהוא יצור צמחי (על משקל שרך, משפחת צמחים בראשיתיים).

ogmios

New member
וואלה, משתרך

בהחלט תרגום ראוי. פספוס שלי שלא חשבתי עליו.

הממ... כמה רעיונות:

(בחלק מהמקרים אני רואה שכבר קדמו לי) DEEP ONES: שוכני התהומות, בני התהומות. ELDER GODS: הקדמונים, עתיקי יומין. GHOULS: לפי המקור צריך אכן לתרגם: ר'ולות (כמו חילופי ר'-ג במילים כגון: עזה\ר'זה gaza, בגדד\בר'דד baghdad), אבל זה נשמע קצת מצחיק לפי ההקשר של ימינו. SHAMBLER: הייתי מתרגם כ: מזדחל. אז אולי יש לומר: מזדחל בין מימדי? אם כי זה נשמע קצת מגושם. CULTIST: נראה לי שיש לומר בפשטות חבר כת, או אנשי כת.

ogmios

New member
Ghouls

מה המקור באמת? ערבית

הלדין

New member
ערבית.

ההגייה המקורית היא עולה. רק אנגלופונים מלידה הוגים את זה כר'ולה.

הלדין

New member
זה לא תרגום מוטעה.

האנגלופונים אינם מסוגלים להגות GH כמו שצריך; אז הם הוגים אותו כ-'R. זה בערך כמו הנטייה שלהם להגות ארכון כ-"ארקון".

לא כל כך נכון.

בערבית מבטאים ghoul כ الغول. האות غ (ע'ין) מבוטאת כמעין שילוב של רי"ש גרונית עם חי"ת, ולא כמו האות עי"ן. ראה כאן: http://www.amalnet.k12.il/schools/amalna/the%20arabic%20letters%20site1/ghayn.HTM כמו שכבר כתבתי זה שיבוש נפוץ של תרגום ר' ערבית ל G או GH. כמו למשל "עזה" שאותה מבטאים הערבים כ"ר'זה" מתורגמת לאנגלית: Gaza, או העיר בגדד שאותה מבטאים הערבים כ"בר'דד" מתורגמת לאנגלית: Baghdad. הסיבה לכך היא כמובן שאין באנגלית מקבילה ל ר' הערבית. אגב, בעברית היו מבטאים בעבר את האות גימ"ל רפה כר', וכך עד היום אתה יכול לשמוע תימנים או ספרדים שמקפידים על הגיה נכונה אומרים: "מר'ן אברהם" במקום "מגן אברהם", או "מר'דול ישועות" במקום "מגדול ישועות" וכו'.

למעלה